Пошук по сайту

Архів новин

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
37324101
Сьогодні
Вчора
На цьому тижні
Минулого тижня
Цього місяця
Попередній місяць
Весь час
353
30746
65420
37138079
494625
741627
37324101

Ваш IP: 3.21.97.61
25 квітня 2024 00:26

Нехай панують на землі мир, добро і справедливість

Суспільно-правовою акцією «Громадянин -2016» юні правознавці шкільного клубу «Справедливість» розпочали правове дійство приурочене 25-й річниці проголошення  незалежності України та 20-ї  річниці прийняття  Конституції. Місячник став дієвим важелем у підвищенні правової культури школярів. Акція розпочалася з інтерактивного правового флешмобу: «Дерево прав дитини», учні розмістили свої невеличкі гасла про права дитини на його яскравих листочках. Також  важливе місце посіла «Скринька Демократії», із запитаннями та побажаннями до учителів та гостей правових заходів. Школярі стали учасниками національно-патріотичної акції Свободи та Гідності. Учні 11 класу організували та провели національно-патріотичний круглий стіл: «Свобода і гідність - тернистий шлях становлення незалежності України» та практичний семінар: « Борці Свободи. 40 років Українській Гельсінкській спілці».

Члени правового клубу «Справедливість», дев’ятикласники Павло Вишнівський, Анастасія Квашина, Максим Созда, Юлія Войцехівська провели з молодшими школярами ігри та вікторини «Права дітей».

Насиченою та дієвою була правова конференція - круглий  стіл: «Територіальна громада і правопорядок». Учні 7-11 класів презентували творчі проекти та ілюстрації. Кращими визнано роботи семикласників Олега Москаленка «Мир і Злагода» та Ольги Суліми «Батьки і діти. Взаєморозуміння і відповідальність».

«Дерево демократії» та «Скринька демократії» є постійними атрибутами наших правових акцій, можливістю демократичного спілкування з різноманітних правових проблем. У присутності учнів було відкрито скриньку з запитаннями і побажаннями. Більше дві години тривала цікава дискусія з актуальних гострих правових та життєвих проблем. Учасників заходу дуже зацікавили презентовані місцевою владою проекти «Охорона довкілля», «Спорт і дозвілля», «Благоустрій», «Школа -2020» т.ін. Писарівський сільський голова Дмитро Науменко, депутати О.М.Єпіченко, М.А.Власюк, Г.Г.Коровецький, член виконкому А.Г.Марингевич, майор поліції  І.В.Франкова відповіли в цікавій і доступній формі на запитання «Скриньки демократії»

Члени правового клубу «Справедливість» разом з представниками місцевого самоврядування, правоохоронних органів організували акцію - флешмоб «Нехай панують на Землі  мир, добро і справедливість».

Учні 9-11 класу змістовно підготували випереджувальні завдання до Всеукраїнського уроку права: «Права людини - очима дитини». Творчими та пізнавальними були презентації проектів одинадцятикласниць Олі Бондар «Право на життя» та Тетяни Цьомик «Права дітей. Війна і Мир». Особливе захоплення в учнів та гостей Всеукраїнського уроку права викликала правова театралізована вистава: «Друзі й вороги навчання». «Право на освіту та обов’язок вчитись.». Цю постановку майстерно підготували десятикласники Аліна Черватюк, Горбань Наталія, Владислав Бондаренко, Інна Ільченко, Олександр Форостяненко та Тетяна Левенець.

Начальник служби у справах дітей Вінницької РДА Юлія Кучер провела інтерактивний діалог «Захист прав дитини». Начальник Вінницького бюро правової допомоги Олег Педина та заступник начальника Центру правової допомоги Максим Митко - бесіду: «Твої права захищено» та філософський правовий стіл «Сократівська бесіда»: «Молодь і закон. Громадянин і правопорядок».

Правовий відеолекторій організував перегляд і обговорення відеофільмів про високу громадянську зрілість, значення знання законів у повсякденному житті молоді. Найголовнішим заходом правої акції був захист учнівських проектів із проблемного молодіжного питання: «Про що ви думаєте, мрієте, шановні ровесники?»

Відтак ми твердо можемо заявити, що в нас розумна, активна, моральна і цілеспрямована молодь, якій під силу вирішення складних завдань сьогодення. Саме за такими активними і цілеспрямованими учасниками величного правового дійства майбутнє нашої незалежної держави!

Суспільно-правова акція «Громадянин -2016» допомогла її учасникам безпосередньо доторкнутись до важливих справ територіальної громади, зокрема, та української держави, в цілому. Кожна людина є особливою та неповторною. Життя їй дається один раз, і прожити його потрібно гідно, щоб залишити після себе добрий слід. Завершальним акордом місячника правових знань стала національно-патріотична Акція Єдності: «Ми-громадяни України. Ми різні, ми рівні» з мультимедійним флешмобом на слова В. Симоненка:

«Ти знаєш, що ти –людина.

Ти знаєш про це чи ні?

Усмішка твоя -єдина,

Мука твоя  -єдина,

Очі  твої-  одні.

Джерело: комунальна регіональна газета "Подільська зоря"

Вас може зацікавити:

Вінницька районна державна адміністрація

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International. Використання будь-яких матеріалів, що опубліковані на цьому сайті, дозволяється при умові зазначення посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на офіційний сайт Вінницької райдержадміністрації www.vinrda.gov.ua.