Пошук по сайту

Архів новин

Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
36734104
Сьогодні
Вчора
На цьому тижні
Минулого тижня
Цього місяця
Попередній місяць
Весь час
26757
24751
107920
36455495
643921
828250
36734104

Ваш IP: 44.192.107.255
28 березня 2024 23:17

Здорова людина – найдорогоцінніший здобуток природи

Мета засідання: сприяти підвищенню рівня знань педагогів дошкільних закладів району щодо формування у дітей уявлення про здоровий спосіб життя. Поглибити та закріпити поняття про сучасні вимоги до організації та проведення оздоровчих заходів з вихованцями. Вправляти в умінні добирати форми, методи роботи під час здійснення індивідуально – диференційованого   підходу  до  дошкільників. А також, впроваджувати  інноваційні  технології  з  метою  оздоровлення та профілактики захворювань.

Світлана Анатоліївна, акцентувала увагу присутніх, що турбота про здоров’я дітей, їх повноцінний фізичний розвиток є невід’ємною частиною освітньо - виховної роботи в дошкільному навчальному закладі. Нагадала і відомий науково - обґрунтований висновок, що ні імітація, ні образи не дають такого позитивного результату при виконанні рухових завдань, як обладнання. Саме тому, дуже важливо, разом зі своїми «здоров’ячками»,  вихованцями ДНЗ району, удосконалювати фізичні (рухові) якості, готувати руку дитини до письма, виконуючи загальнорозвивальні вправи з використанням степ-платформ, елементи самомасажу  м’ячиками з шипами, виконання основних рухів з набивними м’ячами, елементи гри баскетбол, боулінг, підготовчі вправи до гри бадмінтон, стрибки через коротку скакалку. Методист, з питань дошкільної освіти,  наголосила, що формування основ здорового способу життя у дітей дошкільного віку передбачає широке використання у процесі організації дитячої життєдіяльності в дошкільних навчальних закладах комплексу різних засобів, серед яких: гігієнічні фактори (режим харчування, сну, діяльності й відпочинку, гігієна одягу, взуття, приміщень, обладнання), фізичні вправи (гімнастика, ігри, елементи спорту і туризму, праця),  чинники природного середовища (повітря, сонце, вода). Поряд з традиційними засобами фізичного виховання, оздоровлення дошкільників у практиці роботи дошкільних закладів району мають знаходити місце додаткові види занять рухового характеру – це дитячий фітнес, де проводиться фітболгімнастика, степ-аеробіка (впроваджує колектив ДНЗ «Лісова казка»  с. Писарівка),   стретчинг, горизонтальний пластичний балет (впроваджує колектив ДНЗ «Веселка» с. Лука -  Мелешківська).

Присутні, мали можливість обмінятися досвідом у педагогічній майстерні  «Я роблю це так ... »

З організацією фізкультурно - оздоровчої роботи у дитячому садку  «Дзвіночок» с. Бохоники,  за допомогою віртуальних слайдів, ознайомила присутніх завідувач Ірина Мельник.

Світлана Дзісь, педагог  ДНЗ «Веселка» с. Лука -  Мелешківська, яка очолює районне методичне об’єднання інструкторів з фізичної культури, підготувала мультимедійну презентацію: введення «Документації  інструктора з фізичної культури» (згідно Примірної інструкції з діловодства у дошкільних навчальних закладах), і практично виконала з педагогами-дошкільниками  ранкову гімнастику «Веселі сніговички».

Аліна Заєць, фізичний інструктор ДНЗ «Лісова казка»  с. Писарівка, презентувала досвід упровадження в практику роботи сучасних технологій, і провела, для колег, майстер-клас по навчанню дитячого фітнесу, проведення фітбол-гімнастики.  

Учасники заходу переглянули відео з фрагменту заняття гуртка: «Гурткова робота, як форма оптимізація рухової активності у повсякденному житті», з  досвіду роботи Тетяни Блащук, інструктора з фізичної культури ДНЗ «Дзвіночок» с. Бохоники.

До участі в даному заході долучився і Родіон Юсумбелі, голова Вінницької районної організації ВРО ВФСТ «Колос» АПК України, який провів просвітницьку роботу з педагогами-дошкільниками щодо поглиблення теоретичних знань про проектно-цільовий метод районної «Програми розвитку фізичної культури і спорту».

Родіон Андрійович зазначив, що завдання та основа всієї роботи - вчити дітей здорового способу життя, уміння зміцнювати своє здоров’я, формувати здоров’язбережувальну компетентність, навички доброзичливого спілкування з людьми, розвивати руховий апарат, скоординованість рухів і вміння швидко орієнтуватися в ситуації, виховувати фізичні якості, а особливо, що надзвичайно важливо, виховувати любов до фізкультури та спорту, почуття дружби, колективізму, взаємовиручки.

Учасники заходу не тільки  побачили результативну роботу з фізичного виховання з дошкільниками, а й застосування інноваційних методик під час занять з фізичної культури,  відновили свої знання та вміння з методики та техніки виконання фізичних вправ для ефективного застосування їх у практичній роботі з вихованцями.

Присутні обмінялись думками, і дійшли висновку, що така вагома плідна робота об’єднує не лише дітей, а й педагогів та батьків, які є надійною опорою та підтримкою всіх починань в дитсадку.

Педагоги-дошкільники мали можливість вільно спілкуватися один з одним, і маємо надію, що набуті навички обов’язково перенесуть вони у реальне життя.

«Дитина зростає веселою, бадьорою та спритною, допитливою й готовою активно пізнавати навколишній світ лише за умови, якщо вона почувається здоровою. Тому постійна турбота про фізичний розвиток і зміцнення здоров’я дітей  є одним з основних завдань дошкільного закладу», - підсумувала Світлана Коваль.

Вас може зацікавити:

Вінницька районна державна адміністрація

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International. Використання будь-яких матеріалів, що опубліковані на цьому сайті, дозволяється при умові зазначення посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на офіційний сайт Вінницької райдержадміністрації www.vinrda.gov.ua.