Пошук по сайту

Архів новин

Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
36751610
Сьогодні
Вчора
На цьому тижні
Минулого тижня
Цього місяця
Попередній місяць
Весь час
17143
27120
125426
36455495
661427
828250
36751610

Ваш IP: 3.85.241.10
29 березня 2024 14:36

Робоча поїздка Михайла Демченка в Ільківську сільську раду

В першу чергу завітали до с.Рівець. В селі функціонує лише ФАП, завітавши до закладу , очільник району поспілкувався із медичною сестрою, яка працює в установі.          Варто зазначити, що і жителі села є не байдужими до проблем громади, адже окремі з них прийшли поспілкуватись з керівником району, задати ті питання, які для них є актуальними.

Не залишив байдужим той факт, що до місцевого ФАПу мешканці приносять продукти харчування, одяг та інші необхідні речі, які збираються передати до м.Авдіївка.

У с.Горбанівка наявний дитячий садочок «Перлинка», минулого року за допомогою грантової діяльності  було виграно кошти на відкриття другої групи, адже дошкільна освіта є невід’ємною ланкою освітянської галузі і неабияк впливає на розвиток особистості.

Михайло Іванович був приємно вражений теплом та затишком, які панують  в установі, - адже іграшки, дитячий інвентар, разом з тим турбота завідувача і вихователів створюють атмосферу комфорту та домашнього вогнища, на сьогодні заклад відвідує 43 дитини.

Оглянув керівник району і Будинок культури та Горбанівський ФАП.

Подальший візит був до с.Ільківка, саме тут розташоване приміщення сільської ради, яке до речі, також було відремонтовано нещодавно. Сільська голова Петровська Т.В. на обраній посаді перебуває вже 4 скликання.

М.Демченко поспілкувався із працівниками сільської ради та запросив усіх на зустріч, яка організовувалася на базі Ільківської ЗОШ І-ІІІ ст.

Навчальний заклад збудований ще у 1933 році, звичайно школа потребує капітального ремонту, реставрації, заміни вікон та дверей, оновлення шкільного приладдя, і перераховувати потреби можна ще і ще. Хоча, можливо, краще завершити «довгобуд» закладу, який вже понад 20 років стоїть самотньо, всіма забутий серед поля?

Але нинішній заклад в міру того є затишним та доглянутим, адже педагогічний колектив на чолі з директором дбають та прикладають максимум зусиль, аби діти, яких нараховується 90 чоловік, здобували якісну освіту та перебували протягом дня у зручних для них умовах.

На зустрічі з головою РДА завітали вчителі, батьки, жителі села та депутат Вінницької районної ради Віктор Марущак.

Робота була побудована наступним чином: кожний керівник структурного підрозділу коротко ознайомив із основними напрямками галузі, яку очолює. Присутні в свою чергу задавали питання, які їх найбільше цікавили.

Начальник управління праці та соціального захисту населення Н.Ходацька довела до відома про нарахування субсидій та пільг.

Мельничук Л.В. начальник управління економіки ознайомила присутніх із написанням грантових проектів та наголосила на тому, що саме не байдужість територіальної громади, її активність та прогресивність допоможуть реалізувати проекти, які вкрай необхідні для територіальної громади. Адже сьогодні діє чимало Фондів на різних рівнях, які готові надати фінансову підтримку на проведення робіт щодо освітлення, будівництва водогону, капітальних ремонтів закладів соціальної сфери тощо.

Михайло Іванович наголосив на тому, що перед тим як долучитись до участі в Грантових проектах необхідно виготовити проектно-кошторисну документацію та експертизу на той чи інший вид робіт.

Із освітянською галуззю ознайомила начальник відділу освіти С.Томусяк, зосередивши увагу на харчуванні школярів, утриманні навчального закладу та наголосила на основних аспектах навчально-виховного процесу: ДПА та ЗНО.

В свою чергу батьки задавали питання щодо оновлення комп’ютеризації та учнівських парт, було надано відповідь, що станом на сьогодні формується реєстр подань від керівників навчальних закладів відповідно до потреби, лист буде подаватися до РДА щодо виділення додаткових коштів.

Активного обговорення набрали земельні питання, адже жителі села стурбовані тим, що немає вільних ділянок, які потрібно надавати учасникам АТО.

Ще одним питанням, яке турбувало деяких мешканців села стала відсутність води у частині водогону. Очільниця громади пояснила, що  водогін вже введено в експлуатацію. Залишилось зробити аналіз води та пустити воду по всій протяжності, що невдовзі буде зроблено.

Результатом робочого візиту стало те, що кожному керівнику структурного підрозділу РДА голова райдержадміністрації дав доручення із чітко відзначеними термінами виконання.

Такий формат роботи дасть змогу керівнику району детально ознайомитись із проблематикою кожної громади, почути думки жителів та організувати роботу виконавчої гілки влади на районному рівні так, щоб результативність була очікуваною та прогнозованою.

Вас може зацікавити:

Вінницька районна державна адміністрація

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International. Використання будь-яких матеріалів, що опубліковані на цьому сайті, дозволяється при умові зазначення посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на офіційний сайт Вінницької райдержадміністрації www.vinrda.gov.ua.