Пошук по сайту

Архів новин

Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
36750106
Сьогодні
Вчора
На цьому тижні
Минулого тижня
Цього місяця
Попередній місяць
Весь час
15639
27120
123922
36455495
659923
828250
36750106

Ваш IP: 44.197.195.36
29 березня 2024 13:03

Школи фахового зростання

У роботі семінару-тренінгу взяли участь: Парфенюк Юрій Іванович – начальник Вінницького районного центру зайнятості та Ходацька Надія Петрівна – начальник управління праці та соціального захисту населення Вінницької РДА.

Відкриваючи вищезазначений захід зі вступним словом до присутніх звернулася методист Комунальної установи «Вінницький районний методичний центр закладів освіти» Вінницької районної ради Тетяна Григораш, яка ознайомила учасників з темою, метою навчального тренінгу та обґрунтувала актуальність вибраної теми.

Головний спеціаліст управління праці та соціального захисту населення Вінницької РДА Наталія Войтюк продовжила робочу зустріч словами підтримки молодих спеціалістів районної психологічної служби та запропонувала моделі співпраці між закладами освіти та управлінням праці та соціального захисту населення щодо підвищення ефективності проведення профорієнтаційної роботи.

Основна частина тренінгу-семінару розпочалася з презентації психодіагностичних методик щодо вивчення професійних намірів старшокласників, яку підготувала методист КУ «Вінницький районний методичний центр закладів освіти» ВРР Тетяна Григораш.

Керівник «Школи фахового зростання» для молодих та малодосвідчених працівників психологічної служби, практичний психолог Агрономічненської СЗШ І-ІІІ ст. Лариса Бісікало провела з учасниками заходу сюжетно-рольові ігри, продемонструвала сценарії профорієнтаційних тренінгів, які доцільно використовувати в роботі практичного психолога та соціального педагога в навчальному закладі.

Власним досвідом роботи щодо організації та проведення профорієнтаційної роботи зі старшокласниками з учасниками тренінгу-семінару познайомила практичний психолог Хижинецької ЗОШ І-ІІІ ст. та Медвеже-Вушківської СЗШ І-ІІІ ст. Любов Стоян.

На завершальному етапі основної частини заходу спеціаліст з профорієнтації Вінницького районного центру зайнятості Валентина Гудимчук запропонувала усім присутнім поради майбутнім випускникам загальноосвітніх навчальних закладів щодо їх вибору майбутньої професії.

Заключна частина заходу включала в себе: рефлексію, підведення підсумків роботи тренінгу-семінару. надання практичних рекомендацій. анкетування учасників, яку провела методист районного методичного центру Тетяна Григораш.

Вибір професії - це не просто рішення про отримання освіти з тієї або іншої спеціальності, але і побудова ланцюжка цілей, найближчих і більш віддалених, визначення шляхів і умов їх досягнення і, нарешті, підготовка запасних варіантів на випадок виникнення непереборних труднощів – ця думка була наскрізною в ході проведення даного тренінгу-семінару. А тому, кожен спеціаліст, який активно працював в тренінгу, озброївшись цим меседжем, забрав із собою необхідні знання щодо ефективної побудови профорієнтаційної роботи в своєму навчальному закладі.

Вас може зацікавити:

Вінницька районна державна адміністрація

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International. Використання будь-яких матеріалів, що опубліковані на цьому сайті, дозволяється при умові зазначення посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на офіційний сайт Вінницької райдержадміністрації www.vinrda.gov.ua.