Пошук по сайту

Архів новин

Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
36727497
Сьогодні
Вчора
На цьому тижні
Минулого тижня
Цього місяця
Попередній місяць
Весь час
20150
24751
101313
36455495
637314
828250
36727497

Ваш IP: 54.210.126.232
28 березня 2024 17:04

Михайло Демченко відвідав Іванівську сільську раду

– Минулоріч ми спільними зусиллями районної, місцевої влади, дієвого депутатського корпусу та громадськості розпочали лагодження Іванівського БК, виготовили проектно-кошторисну документацію. Відтак вдалося перекрити дах, здійснити заміну вікон на першому поверсі, оновити фасад. Ремонт у крилі, де нині розташована сільська рада розпочато у грудні й за досить короткий період, за рахунок понадпланових надходжень до бюджету сільської ради, вдалося його завершити. На початку весни працівники органу місцевого самоврядування змогли перейти у якісно відремонтоване та комфортне приміщення. Нині у оновленому крилі осередку культури створені не тільки всі умови для роботи місцевої влади, прийому громадян, діяльності депутатського корпусу, а й розміщено ФАП. В майбутньому плануємо завершити ремонт усього БК, оновити концертну залу та облаштувати спортивну - підсумував Василь Атаманюк.

На новосілля завітали голови Вінницьких районних державної адміністрації Михайло Демченко та ради Сергій Сітарський, депутат Вінницької райради, директор Вінницького РЦЗ Юрій Парфенюк, керівники відділів та управлінь РДА, депутати, члени виконкому та працівники Іванівської сільської ради. Вони оглянули відремонтоване приміщення, відзначили комфортні та зручні умови для працівників й відвідувачів, побажали плідної та легкої праці, наголосили, що й надалі підтримуватимуть такі гарні та потрібні справи, задля розвитку територіальної громади та покращення життя їх мешканців.

Також цього дня у рамках робочого візиту голова Вінницької райдержадміністрації Михайло Демченко разом із керівниками відділів та управлінь РДА відвідав й інші соціальні заклади Іванівської територіальної громади. Зазначимо, що такі візити та об’їзди вже стали звичними для керівника району. Адже подібний формат дає змогу комплексно та цілісно оцінити проблеми, недоліки та позитиви на терені поселень, виокремити нагальні питання, плідно працювати задля їх вирішення, поспілкуватись із мешканцями територіальних громад. Зокрема, керманич краю побував у будинку освітнього напряму та фельдшерсько-акушерському пункті села Цвіжин. Також відвідав Іванівську ЗОШ І-ІІ ступенів та місцевий ФАП. Під час об’їзду Михайло Іванович оглянув приміщення соціальних закладів, оцінив їх стан, закликав працівників розповідати про всі недоліки та все те, чого вони потребують. У школі очільник краю оглянув котельню, навчальні кабінети, їдальню, відзначив озеленення класів, поцікавився здобутками та успіхами учнів.

Затим, за ініціативи голови РДА Михайла Демченка, на базі Іванівської ЗОШ І-ІІ ступенів відбулася зустріч із жителями Іванівки та Цвіжина. Під час якої присутні змогли обговорити наболілі питання життя територіальної громади та внести пропозиції щодо їх вирішення. Участь у ній взяли депутат Вінницької райради Юрій Парфенюк, який вже не перший рік представляє інтереси та працює задля розвитку Іванівської територіальної громади, керівники відділів та управлінь РДА, голова Василь Атаманюк, депутати, виконком, працівники сільської ради та небайдужі мешканці поселень.

Розпочинаючи зустріч, Михайло Демченко наголосив, що поставив собі за мету виокремити та систематизувати основні проблеми кожного населеного пункту, намітити шляхи та аспекти їх вирішення, окреслити першочергові завдання, стратегію та програму розвитку району вцілому й окремо кожної територіальної громади. - Сьогодні мною започатковано практику особистих відвідин сіл, селищ, організацій та підприємств краю аби побачити всі нагальні проблеми на власні очі, поспілкуватись із мешканцями поселень, з перших вуст почути першочергову проблематику й спільно із громадою та місцевою владою знайти шляхи її вирішення, джерела фінансування, залученням коштів із різних джерел, - наголосив Михайло Іванович. Не оминув у своєму виступі очільник РДА й питання написання грантів та створення дієвих громадських організацій. Відзначивши, що керівники сільських та селищних не повинні втрачати шанс на отримання додаткових коштів задля розвитку інфраструктури поселень і обов’язково мають брати участь у подібних заходах. Адже грантові проекти – це чудова нагода реалізувати низку ідей та задумів на терені поселень задля покращення умов життя громади. Нині діє безліч українських та міжнародних фондів, котрі готові надати частину коштів для робіт щодо освітлення вулиць, прокладання водогонів, ремонтування доріг, лагодження соціальних закладів, покращення благоустрою, розвитку усіх сфер життєдіяльності поселень.

Начальники структурних підрозділів РДА: освіти - Світлана Томусяк, культури - Володимир Мазур, соціального захисту - Надія Ходацька, економіки - Ліна Мельничук, архітектури - Володимир Рудий, організаційного - Людмила Кушнір та юридичного - Ольга Форостяна, прозвітували перед громадою, розповіли про виконану роботу та послуги, що надаються фахівцями очолюваних ними відділів та управлінь, надали відповідні роз’яснення із різноманітних питань. 
Серед проблемних питань люди виокремили відсутність дошкільного навчального закладу, лагодження доріг, покращення транспортного сполучення із містом, ремонтування комунальних закладів, потребу у водогоні, здорожчення комунальних тарифів та об’єднання територіальних громад.

Михайло Демченко наголосив, що думки кожного будуть почуті, проблеми виокремлені й вже найближчим часом почнеться спільна робота вдали та громади задля їх вирішення, правильного акумулювання коштів, розвитку сіл та селищ, добробуту мешканців. Також очільник краю зазначив, що першочерговими завданнями є вирішення соціальних та економічних проблем, проте не потрібно забувати й про забезпечення гідного культурного та спортивного розвитку й дозвілля людей на терені кожної громади.

Джерело: комунальна регіональна газета "Подільська зоря",

кореспондент Олена Кондратюк,

фото Маріни Калюжко

Вас може зацікавити:

Вінницька районна державна адміністрація

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International. Використання будь-яких матеріалів, що опубліковані на цьому сайті, дозволяється при умові зазначення посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на офіційний сайт Вінницької райдержадміністрації www.vinrda.gov.ua.