Пошук по сайту

Архів новин

Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
36749849
Сьогодні
Вчора
На цьому тижні
Минулого тижня
Цього місяця
Попередній місяць
Весь час
15382
27120
123665
36455495
659666
828250
36749849

Ваш IP: 34.206.1.144
29 березня 2024 12:49

Розвиток соціальної сфери села – пріоритетне завдання районної влади

В рамках візиту Михайло Демченко  разом із керівниками структурних підрозділів райдержадміністрації ознайомились із життєдіяльністю територіальних  громад, зокрема, щодо заходів спрямованих на покращення інфраструктури, стану доріг та перспективи подальшого соціально-економічного розвитку населених пунктів, що входять до складу місцевої влади.

Оглянувши Писарівський дошкільний навчальний заклад, де виховуються доглянуті, чисті, охайні й веселі дітки можна сказати, що там завідувач та вихователі піклуються про найменших жителів села. В даному закладі виховується 68 вихованців та функціонує 2 групи.

Писарівська територіальна громада бере активну участь у написанні грантових проектів та приймає участь в обласному конкурсі розвитку територіальних громад.

Подальший візит був до с. Медвеже Вушко. Першочерговим питанням є перекриття даху в початковій школі. Також на території сільської ради відсутній дитячий садок, чим люди дуже стурбовані, адже доводиться возити дітей у м.Вінницю.

Варто зазначити, що на території Бохоницької сільської ради всі заклади соціальної сфери: садочок, будинок культури, школа, ФАП знаходяться в чудовому стані.

«Я приємно вражений дитячим садочком, ще не зайшовши в нього. Гарний зовнішній вигляд, оформлення, приємна атмосфера та особливий підхід завідувача надихає працівників творити та робити його ще кращим. Цей дитсадок один із найкращих в районі, порівнюючи  ті територіальні громади в яких я був. Ми будемо робити гідні умови в усіх дитячих садках ройону, щоб дітки мали можливість отримати якісну першу освіту», - наголосив очільник району.

В селі Медвідці було оглянуто початкову школу та дитячий садок, які знаходяться в одному приміщенні. Михайло Демченко поспілкувався із маленькими жителями села, адже вони не вміють обманювати, а говорять  все щиро від серця.

Михайло Іванович запитуючи дітей, що вам потрібно? Почув таку просту відповідь «Побільше діток!». Ці слова вразили голову райдержадміністрації, адже дітям не так багато потрібно для щастя.

«Необхідно відновлювати інфраструктуру в селах, щоб молодь мала роботу та перспективу залишитись і не виїжджати в інші міста», - сказав голова райдержадміністрації. - Наша Вінниччина – є обличчям країни. Адже історично склалось так, що вся вертикаль влади з Подільського краю. Ми є дзеркалом для всієї країни і з нас повинні брати приклад.

В Лаврівській школі І-ІІ ст. ряд питань, які на сьогодні потрібно вирішити - це заміна пічного опалення, перекриття даху та ремонт фасаду. Нагальне питання для жителів с. Лаврівка – це відсутність дитячого садочка.

Також відвідали підприємства з виготовлення брекетів та пилораму в с.Лаврівка. Голова райдержадміністрації Михайло Демченко поспілкувався із керівництвом підприємств, вони провели невеличкий екскурс по виробництву та розказали про напрями їхньої роботи.

«Повинна бути співпраця між владою та соціально відповідальним бізнесом. Щоби спільні зусилля місцевої громади, господарюючих суб’єктів і влади ефективно позначалися на розвитку інфраструктури в селі. Він і повинен відігравати визначальну роль у вирішенні нагальних проблем села», - зазначив керівник району.

Підсумком візиту стала зустріч голови РДА Михайла Демченка із громадою села, де розглядались найбільш актуальні проблеми громади.

Вас може зацікавити:

Вінницька районна державна адміністрація

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International. Використання будь-яких матеріалів, що опубліковані на цьому сайті, дозволяється при умові зазначення посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на офіційний сайт Вінницької райдержадміністрації www.vinrda.gov.ua.