Пошук по сайту

Архів новин

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
37326895
Сьогодні
Вчора
На цьому тижні
Минулого тижня
Цього місяця
Попередній місяць
Весь час
3147
30746
68214
37138079
497419
741627
37326895

Ваш IP: 3.128.205.109
25 квітня 2024 04:07

У центрі уваги децентралізація та пасажирські перевезення

Очільник територіальної громади Валерій Кравченко прозвітував про виконану роботу, докладно розповів  мешканцям про діяльність сільської ради, озвучив програму та основні аспекти розвитку поселення, окреслив першочергові завдання, проблеми та шляхи їх вирішення. Валерій Володимирович зазначив, що цьогоріч вдалося завершити роботу щодо затвердження генплану поселення, у співпраці із районної владою добудовано частину до існуючого приміщення Вінницькохутірської амбулаторії загальної практики сімейної медицини. Сільський голова також відзначив, що цьогоріч планується виконати чимало роботи задля покращення благоустрою, розвитку соціальної, культурної, освітньої сфер життя громади. Зокрема, заасфальтувати вулиці Незалежності (Леніна), Сагайдачного, Жовтневу, Шевченка, Матієнка, частину Зеленої, капітально полагодити дах та утеплити фасад місцевого НВК та багато іншого.

Наприкінці виступу він подякував трудівникам сільської ради, школи, медичної амбулаторії, будинку культури, соціальним працівникам, школярам та всім активним жителям за організацію благоустрою, підприємцям за надання фінансової допомоги й усім небайдужим землякам, котрі беруть участь у вирішенні нагальних проблемних питань.  Також подякував за активну матеріальну підтримку приватним підприємцям та фермерам, зокрема підприємствам «Медікор» та «Автомир», Василю Сольському, Феодосію Ковалю, Анатолію Требукіну, Миколі Мельниченку та багатьом іншим, хто демонструє активну громадську позицію та небайдужість до життя територіальної громади.

Затим присутні заслухали звіт дільничного інспектора Олега Кондратюка. Він розповів про реформування галузі,  діяльність поліції на терені села, навів статистичні дані щодо кількості злочинів, рівня їх розкриття та забезпечення правопорядку на терені поселення.

Під час зборів людьми було порушено низку важливих питань. Серед них -пасажироперевезень. Жителі села зазначили, що автобуси №177 та №176, що належать приватному перевізнику Володимиру Бобровському, не мають постійного розкладу руху, можуть без попередження не виїхати на маршрут, скаржились на поведінку водіїв та не найкращий стан салону автобусів.  Приватний перевізник Володимир Бобровський, наголосив, що докладає зусилля аби покращити якість пасажироперевезень. Відзначив, що у зв’язку із економічною кризою він немає змоги купити нові автобуси, розповів, що розклад руху автобусів №176 не було змінено, а маршрут №177 довелось змінити - збільшити інтервал руху.

Також жвавий діалог викликало питання добровільного об’єднання територіальних громад. Сільський голова Валерій Кравченко наголосив, що є декілька варіантів об’єднання, проте результату поки, що немає. Адже громада пропонувала об’єднатись Гавришівці, Писарівці, Щіткам, Великим та Малим Крушлинцям, Гуменному із центром у Вінницьких Хуторах. Також є варіант об’єднання із Вінницею, проте такої пропозиції від міста сільська рада не отримувала. Відтак нині триває обговорення і майбутнє покаже як і з ким об’єднаються Вінницькі Хутори.

Про аспекти, фінансові можливості, надходження коштів, умови, принципи, перспективи об’єднання з тими чи іншими територіальними громадами об’єднання, власне бачення та думки щодо його проведення розповіли Сергій Сітарський та Олег Бегус.

Багато жителів висловлювались за якнайшвидший старт об’єднавчих процесів із сусідніми громадами, адже вони займуть чимало часу. Інші висловлювали своє бачення Вінницьких Хуторів вкупі з Вінницею Люди виявляли занепокоєння тим, аби їх потім примусово не об’єднували..

Депутат Вінницької обласної ради Сергій Кривешко поінформував присутніх про здійснену роботу, зазначив, що у Вінницьких Хуторах та Писарівці працюють його громадські приймальні, звернувшись туди люди обов’язково отримають допомогу. Також розповів про приїзд до Вінницьких Хуторі в мамографа «Квітка» й наголосив, що сприятиме аби такі приїзди здійснювались частіше.

Джерело: комунальна регіональна газета "Подільська зоря",

кореспондент Олена Кондратюк

Вас може зацікавити:

Вінницька районна державна адміністрація

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International. Використання будь-яких матеріалів, що опубліковані на цьому сайті, дозволяється при умові зазначення посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на офіційний сайт Вінницької райдержадміністрації www.vinrda.gov.ua.