Пошук по сайту

Архів новин

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
37226108
Сьогодні
Вчора
На цьому тижні
Минулого тижня
Цього місяця
Попередній місяць
Весь час
21208
19855
88029
36975102
396632
741627
37226108

Ваш IP: 18.117.186.92
19 квітня 2024 22:12

Військова служба за контрактом

Міністерство оборони України спільно з Генеральним штабом ЗС України здійснює відбір кандидатів на проходження військової служби за контрактом у Збройних Силах України шляхом залучення насамперед військовозобов’язаних, які мають досвід служби в АТО, та призовної молоді.
На військову службу за контрактом приймаються громадяни України, які відповідають установленим вимогам проходження військової служби (стан здоров’я, рівень освіти, військово-професійна орієнтованість, належний морально-психологічний стан).
Президентом України визначено завдання щодо подальшого підвищення у 2017-2020 роках соціальних стандартів, грошового, матеріально-технічного забезпечення військовослужбовців Збройних Сил України, розбудови боєздатної армії і приведення її до стандартів країн НАТО.
Основними перевагами військової служби за контрактом є - стабільне грошове забезпечення та поетапне його зростання, а саме:
рядового та сержантського складу - від 7 тис. грн.;
офіцерського складу - від 8500 тис. грн.;
додаткові виплати за участь у АТО (від 6 тис. грн.)
Можливість кар’єрного зростання:
присвоєння первинного військового звання «молодший лейтенант» військовослужбовцям сержантського та старшинського складу, які проходять військову службу за контрактом за наявності вищої освіти;
призначення на офіцерські посади осіб сержантського і старшинського складу, які мають бойовий досвід та не мають вищої освіти.
Право на безкоштовне отримання вищої освіти за освітньо-кваліфікаційним рівнем «бакалавр» (після закінчення терміну першого контракту).
Речове забезпечення у відповідності до визначених норм і термінів.
Отримання військовослужбовцями та членами їх сімей безоплатної кваліфікованої медичної допомоги у військових медичних закладах охорони здоров’я.
Основні критерії
відбору кандидатів для прийняття громадян України на військову службу за контрактом на посади офіцерського складу
На військову службу за контрактом на посади офіцерського складу відбираються придатні до військової служби за станом здоров’я громадяни України, які виявили бажання проходити військову службу у Збройних Силах України, мають відповідний рівень освіти, набутий досвід служби або професію, споріднену з військово-обліковою спеціальністю.
Придатність до військової служби за станом здоров’я
Рішення щодо придатності до військової служби за контрактом ухвалює військово-лікарська комісія районного військового комісаріату.
Наявність відповідного рівня освіти
Кандидат повинен мати вищу освіту за освітнім рівнем не нижче бакалавра. 
Відповідність посаді
Кандидати призначаються на вакантні посади за основною або спорідненою спеціальністю та набутим досвідом служби (роботи). 
Строки військової служби
Для громадян України, які приймаються на військову службу за контрактом та призначаються на посади, котрі мають військові звання офіцерського складу, установлюються такі строки військової служби в календарному обчисленні:
для громадян, яким первинне військове звання присвоєно після проходження повного курсу військової підготовки за програмою підготовки офіцерів запасу або в порядку атестування осіб до присвоєння первинних військових звань офіцерського складу запасу – від 2 до 5 років;
для решти осіб офіцерського складу – від 1 до 5 років.
Особливості відбору кандидатів на посади медичних фахівців
Під час оформлення особової справи кандидата із числа офіцерів запасу, у яких військово-облікова спеціальність відповідає спеціальностям медичного профілю, основна увага звертається на наявність повної вищої освіти за освітньо-кваліфікаційним рівнем не нижче «СПЕЦІАЛІСТ».
З метою виконання поставлених завдань у Вінницькому районі створена і працює мобільна група, члени якої оперативно проводить роз’яснювальну роботу щодо переваг служби за контрактом в ЗС України, зокрема в частину бойового складу оперативного командування «Південь».
Залучення до військової служби за контрактом кращих військовослужбовців-професіоналів, які мають бойовий досвід, суттєво впливає на кількісно-якісний показник Збройних Сил України, дозволяє підвищити рівень їх укомплектованості, а також значно знизити соціальну напругу у суспільстві, пов’язану із системою комплектування за призовом.
Тільки сильна та професійна армія є гарантом безпеки та свободи нашої держави, нашого народу, наших дітей!
За більш детальною інформацією звертайтесь у ВІННИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ ВІЙСЬКОВИЙ КОМІСАРІАТ (місто Вінниця, вулиця Данила Галицького 31, 5 поверх). Тел.: (068)760-51-17, (073)075-79-98.

Джерело: комунальна регіональна газета "Подільська зоря"

Вас може зацікавити:

Вінницька районна державна адміністрація

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International. Використання будь-яких матеріалів, що опубліковані на цьому сайті, дозволяється при умові зазначення посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на офіційний сайт Вінницької райдержадміністрації www.vinrda.gov.ua.