Пошук по сайту

Архів новин

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
37205214
Сьогодні
Вчора
На цьому тижні
Минулого тижня
Цього місяця
Попередній місяць
Весь час
314
19855
67135
36975102
375738
741627
37205214

Ваш IP: 18.116.8.110
19 квітня 2024 00:23

Михайло Демченко взяв участь у відкритті оновленого пам’ятника в с.Агрономічне

Для довідки: полк було створено у 1940 році і базувався він неподалік Агрономічного. У липні 1941 року радянського льотчика збив літак німецьких військово-повітряних сил. Збита машина впала у ставок біля села, багато років по тому звідтіля літак дістали. Льотчика Семена Медника поховали біля пам’ятника, а поблизу встановили крило від його машини, на якому залишились сліди від німецьких куль. На пам’ятнику викарбовані імена льотчиків, які загинули під час Другої світової війни.

Вшанування подвигу солдатів Другої світової війни, тих, хто поліг у боях, і тих, хто, зранений, повернувся на Батьківщину, щоб дати їй нове щасливе життя, - наш святий обов’язок. Згадати тих, хто пройшов крізь пекло війни, кому вдалося вижити, хто з думкою про своїх дітей, дружин та матерів поліг у бою, зібралися діти війни, школярі, вчителі, односельчани, сільський голова Олег Шулікін, а також учасник бойових дій та інвалід Великої Вітчизняної війни Іван Яковлєв. На захід також прибули голови Вінницьких районних адміністрації Михайло Демченко та ради Сергій Сітарський, директор Департаменту цивільного захисту облдержадміністрації Сергій Вовченко, депутат райради Віктор Шмігель, голова районної ветеранської організації Петро Василинич, військовий комісар Вінницького РВК, полковник Сергій Іванов, учасники АТО, бійці 9-го окремого мотопіхотного батальйону «Вінниця».

Розпочав урочистості сільський голова, учасник бойових дій Олег Шулікін. Він подякував землякам та гостям заходу і зауважив: «Ніколи не згасне пам’ять про тих, хто поліг у Другій світовій війні. Кожного року ми відзначаємо цей день та не маємо права забути про війну, яка тривала 1418 днів. Ми пам’ятаємо про подвиг наших дідів та бачимо сьогодні гідних нащадків, які стали на оборону нашої держави від агресора. Сьогодні в нас присутні бійці 9-го батальйону «Вінниця», вони добровільно стали на захист нашої Батьківщини на сході України».

Михайло Демченко побажав присутнім добра, здоров’я, мирного неба. «Під час Другої світової війни не було жодної родини, якої б не торкнулась ця жахлива подія. Ми повинні вшановувати пам’ять ветеранів та берегти нашу історію. Сьогодні знову нашу державу захищають найкращі сини України, і я переконаний, що Україна переможе і ми матимемо незалежну та процвітаючу державу. Дякую всім присутнім та вітаю зі святом».

Сергій Сітарський порівняв пам’ять із вогнем, який потрібно постійно підтримувати: «Ось такі заходи, як відзначення перемоги у Другій світовій війні, відкриття оновленого пам’ятника, це якраз те, що підживлює нашу пам’ять, береже її. Вони потрібні як молоді, так і старшому поколінню. Ми повинні пам’ятати про тих людей, котрі віддали своє життя за Батьківщину».
Із нагоди 72-ї річниці Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні очільники району нагородили Грамотою та вручили грошову допомогу учаснику бойових дій Івану Яковлєву.

Також на урочистості завітали помічниці народного депутата України Григорія Заболотного, вони передали вітання мешканцям Агроно-мічного та вручили грошові премії учасникам Другої світової війни та працівникам тилу, а також сьогоднішнім захисникам України.

Під час заходу вручили медалі «За відвагу» полковнику медичної служби, учаснику АТО Дмитру Марусяку, учаснику АТО Валерію Спринчуку.
Очільник Агрономічненської сільської ради вручив грошові премії учасникам бойових дій, вдовам, репресованим, працівникам тилу у Другій світовій війні, також були відзначені «афганці».

На знак вшанування світлої пам’яті тих, хто віддав своє життя у роки війни, увійшовши у безсмертя, присутні схилили голови і вшанували їх хвилиною мовчання та поклали квіти до підніжжя пам’ятного знаку.

Джерело: комунальна регіональна газета "Подільська зоря",

кореспондент Світлана ОСТАПЧУК,

фото Калюжко Маріни

Вас може зацікавити:

Вінницька районна державна адміністрація

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International. Використання будь-яких матеріалів, що опубліковані на цьому сайті, дозволяється при умові зазначення посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на офіційний сайт Вінницької райдержадміністрації www.vinrda.gov.ua.