Пошук по сайту

Архів новин

Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
36749127
Сьогодні
Вчора
На цьому тижні
Минулого тижня
Цього місяця
Попередній місяць
Весь час
14660
27120
122943
36455495
658944
828250
36749127

Ваш IP: 18.207.98.249
29 березня 2024 12:16

Делегація Вінницького району гідно представила Україну на Свєнтокшинському Ярмарку в Польщі

Під час візиту делегація відвідала гміну Стравчин, на території якої функціонує сміттєпереробний завод,  за рахунок коштів  якого був побудований басейн, стадіон з штучним покриттям та штучне водосховище. Одним із принципів діяльності заводу є соціальна відповідальність, тому для  дітей пільгових категорій відвідування басейну безкоштовне. Делегація Вінницького району також відвідала завод твердопаливних котлів «Дефро», де була ознайомлена з інфраструктурою заводу та технологією виробництва котлів.

У супроводі віце-старости Келецького повіту Зенона Януса делегати відвідали гміну Лопушно, де  ознайомились з діяльністю місцевої м’ясофабрики, яка була побудована за кошти Євросоюзу. Зокрема, делегації було представлене нове обладнання та процес виробництва м’ясної продукції. В день на фабриці виробляється 20 тонн продукції та працює 50 чоловік в дві зміни.

Крім того, в рамках програми перебування делегація відвідала в Лопушному гімназію, у якій навчаються багато дітей з Вінницької області, у тому числі 3 дітей з с. Малі Крушлинці Вінницького району. Директор гімназії, пані Тереза ознайомила  делегатів з школою, її традиціями, розповіла про плани на майбутнє, зокрема про будівництво нової сучасної школи. Також вчителі закладу  презентували делегатам відкритий урок з надання першої медичної допомоги.

З метою наочного прикладу діяльності місцевого самоврядування в Польщі, делегація відвідала  гміну Ракув Келецького повіту. Делегати побували на урочистій церемонії передачі гміні нової пожежної машини. Також, вуйт гміни Ракув Аліна Сівоні ознайомила делегацію з діяльністю гміни, поділилась планами на майбутнє та висловила бажання співпрацювати з Стрижавською громадою.

Ввечері відбувся дружній футбольний матч між представниками Вінницького району та Келецького повіту.

Після дружнього матчу відбувся вечір - знайомств з учасниками делегацій, які прибули з Німеччини, Угорщини та Польщі на  Ярмарок.

28 травня відбувся Свєнтокшинський Ярмарок, на якому делегація Вінницького району презентувала культурне та фольклорне різноманіття Подільського краю. На сцені виступили два фольклорних ансамблі, чоловічий «Подільські музики» та жіночий «З роси і води». Артисти гідно представили Вінниччину і в цілому Україну. Глядачі гучними оплесками дякували за чудовий спів колективам з України.

З вітальним словом до присутніх звернувся голова райдержадміністрації Михайло Демченко.  Він подякував старості Келецького повіту Міхалу Годовскі та віце-старості Зенону Янусу за запрошення на Свєнтокшинський Ярмарок та зазначив: «Нам дуже приємно брати участь у фестивалі. Я впевнений, що такі заходи і зустрічі з делегаціями різних країн світу дають можливість обмінюватися досвідом та вивчати їхню культуру. Вони об’єднують і надихають на багато добрих, гарних та світлих справ, які так потрібні нашим країнам».

«Від усіх українців та від себе особисто хочу подякувати усім європейцям за підтримку безвізового режиму для України та наближення українського народу до європейської спільноти», - наголосив голова райдержадміністрації Михайло Демченко.

29 травня делегація Вінницького району відвідала адміністрацію Келецького повіту Свєнтокшинського воєводства. Староста повіту Міхал Годовскі та віце-староста Зенон Янус презентували роботу «Прозорого офісу», ознайомили з роботою адміністрації та робочими місцями її працівників. Після цього відбулася зустріч з головним підприємцем повіту, на якій були обговорені питання щодо можливих інвестицій в економіку Вінницького району.

Під час офіційного візиту до Республіки Польща делегація Вінницького району домовилася про подальші взаємні візити з регіоном-партнером, зокрема про співробітництво у сфері освіти, культури і туризму.

Вас може зацікавити:

Вінницька районна державна адміністрація

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International. Використання будь-яких матеріалів, що опубліковані на цьому сайті, дозволяється при умові зазначення посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на офіційний сайт Вінницької райдержадміністрації www.vinrda.gov.ua.