Пошук по сайту

Архів новин

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
37216603
Сьогодні
Вчора
На цьому тижні
Минулого тижня
Цього місяця
Попередній місяць
Весь час
11703
19855
78524
36975102
387127
741627
37216603

Ваш IP: 18.222.163.31
19 квітня 2024 12:41

Про перерахунок житлових субсидій в зв’язку із закінченням опалювального сезону

на неопалювальний сезон - з 1 травня по 30 вересня;

на опалювальний сезон - з 1 жовтня по 30 квітня.


При   цьому   розмір   субсидії  на  опалювальний  сезон  для домогосподарств,   які   використовують  природний  газ/електричну енергію  для  індивідуального опалення, розраховується з 16 жовтня по  15  квітня  включно.

В зв’язку із закінченням 30 квітня 2017 року дії попередньої житлової субсидії на у відповідності до п. 14 Положення про порядок призначення та надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21.10.1995 № 848 (у редакції постанови Кабінету Міністрів України від 22.09.1997 року № 1050, зі змінами) та інших нормативних документів після   закінчення   строку   отримання  субсидії  структурні підрозділи  з  питань  соціального  захисту  населення  самостійно здійснюють   розрахунок   субсидії   на   наступний   період   для домогосподарств,  які  отримували  субсидію у попередньому періоді (крім  орендарів  житлового  приміщення,  осіб, яким субсидія була призначена  за  зареєстрованим  місцем  перебування,  та осіб, які звертаються  за  субсидією на придбання скрапленого газу, твердого та  рідкого  пічного  побутового  палива).  Для  цього  структурні підрозділи   з   питань  соціального  захисту  населення  збирають
необхідну  інформацію  у  порядку,  передбаченому пунктом 13 Положення (дані про доходи, склад зареєстрованих осіб, платежі),  без  звернення  громадян  і протягом десяти днів після отримання  зазначеної інформації приймають рішення про призначення (непризначення)   субсидії  та  інформують  про  прийняте  рішення громадян.

У разі отримання інформації про прострочену понад два місяці заборгованість з оплати послуг субсидія на наступний строк не призначається, про що структурний підрозділ з питань соціального захисту населення інформує особу. Якщо протягом двох місяців з дати інформування про не призначення субсидії на наступний строк громадянин документально підтвердив сплату заборгованості або укладення договору про її реструктуризацію, субсидія призначається з дати закінчення дії попередньої субсидії, в іншому випадку – з місяця, в якому громадянин  документально підтвердив сплату заборгованості або укладення договору. Наявність заборгованості при первинному звернені за призначенням житлової субсидії не впливає на її призначення.

Одержувачі субсидії у складі зареєстрованих членів сім’ї яких є діти, яким вже минуло 14 років, для перепризначення субсидії на новий період повинні надати довідку про присвоєння таким дітям ідентифікаційного номера.

Громадянин, якому призначено субсидію, зобов’язаний протягом місяця поінформувати структурний підрозділ з питань соціального захисту населення про зміну складу зареєстрованих у житловому приміщенні (будинку) осіб (орендар- про осіб, які фактично проживають), їх соціального статусу (наприклад, якщо особа вийшла на пенсію, стала на облік до служби зайнятості населення, стала студентом тощо), переліку отримуваних житлово-комунальних послуг, умов їх надання, підприємств- виробників/виконавців житлово-комунальних послуг, купівлю товарів або оплату послуг на суму, що перевищує 50 тис.грн., шляхом подання відповідних документів. У разі зміни зареєстрованих у житловому приміщенні (будинку) осіб подаються також нові заява та декларація.

Нагадуємо, що частина невикористаної протягом опалювального періоду 2016-2017 років суми субсидії для відшкодування витрат на оплату послуг з газо-, електропостачання для індивідуального опалення, що в еквіваленті не перевищує вартості (станом на 1 травня нового неопалювального сезону) 100 куб. метрів природного газу або вартості 150 кВт•г електричної енергії (в разі використання природного газу/електричної енергії для індивідуального опалення), перераховується на особовий рахунок одержувача субсидії в банківській установі або виплачується через відділення поштового зв’язку ПАТ “Укрпошта на підставі особистої заяви одержувача, поданої до 1 вересня поточного року. Тому громадяни, які економно використовували енергоресурси мають змогу отримати за це грошову компенсацію. Заяви про виплату грошової компенсації можна подати в Прозорому офісі або у сільських (селищних) радах. Заява має бути подана особисто одержувачем субсидії, у випадку, якщо одержувач не може подати заяву (внаслідок смерті, відсутності тощо) заяву про виплату компенсації може подати інший член сім’ї на якого нараховувалась житлова субсидія протягом вказаного періоду разом із новою заявою про призначення житлової субсидії із змінами.

Подати заяву та отримати консультацію з питань призначення житлової субсидії жителі Вінницького району можуть  звернувшись до Прозорого офісу за адресою: м. Вінниця, вул. Замостянська, 7, тел..: 50-86-82 або 61-39-30.

Поштова адреса: 21032, м.Вінниця, вул. Грибоєдова, 10а

Вас може зацікавити:

Вінницька районна державна адміністрація

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International. Використання будь-яких матеріалів, що опубліковані на цьому сайті, дозволяється при умові зазначення посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на офіційний сайт Вінницької райдержадміністрації www.vinrda.gov.ua.