Пошук по сайту

Архів новин

Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
36753653
Сьогодні
Вчора
На цьому тижні
Минулого тижня
Цього місяця
Попередній місяць
Весь час
19186
27120
127469
36455495
663470
828250
36753653

Ваш IP: 54.224.100.102
29 березня 2024 16:32

Голова райдержадміністрації Михайло Демченко взяв участь у засіданні сесії районної ради

На сесії були присутні заступник голови Вінницької райдержадміністрації Олег Бегус, начальник Вінницького районного управління поліції Вінницького відділу поліції Головного Управління Національної поліції у Вінницькій області Віталій Стахов, прокурор Вінницької місцевої прокуратури Вінницької області Лариса Вітковська, начальники відділів та управлінь Вінницької райдержадміністрації, керівники комунальних установ, закладів, організації та підприємства Вінницької районної ради, служб району, сільські, селищні голови, представники засобів масової інформації.

Перед початком пленарного засідання голова Вінницької районної організації профспілки працівників освіти та науки Михайло П’ятак  та в.о. директора КЗ «Вінницький районний Будинок дитячої та юнацької творчості» Вінницької районної ради Катерина Федорець повідомили, що нещодавно відбулись 35 (ювілейні) обласні змагання з туристського багатоборства серед педагогічних працівників Вінниччини, в яких Вінницький район здобув Кубок області. У зв’язку з цим та з нагоди 100-річчя заснування обласної організації профспілки освітян були нагороджені грамотами Вінницької районної організації профспілки працівників освіти і науки:
1. Зулін Ярослав Миколайович, керівник гуртків Комунального закладу «Вінницький районний Будинок дитячої та юнацької творчості» Вінницької районної ради.
2. Добровольський Микола Петрович, керівник гуртків Комунального закладу «Вінницький районний Будинок дитячої та юнацької творчості» Вінницької районної ради.
3. Федорець Катерина Петрівна, в.о. директора Комунального закладу «Вінницький районний Будинок дитячої та юнацької творчості» Вінницької районної ради.
4. Марингевич Віталій Віталійович, вчитель фізичної культури Писарівської ЗОШ І-ІІІ ст.
5. Вітюк Ігор Миколайович, вчитель інформатики НВЗ: «ЗОШ І-ІІІ ст.-ліцей смт. Стрижавка».
6. Керезь Ольга Анатоліївна, тренер-викладач Комунального закладу «Дитячо-юнацька спортивна школа «Десна» Вінницької районної ради.
7. Педоренко Анна Михайлівна, вчитель фізичної культури НВЗ: «ЗОШ І-ІІІ ст.-ліцей смт. Стрижавка»
8. Савчук Марія Олександрівна, вчитель математики Агрономічненської СЗШ І-ІІІ ст.
9. Добровольський Богдан Сергійович, вчитель інформатики Бохоницької СЗШ І-ІІІ ст.
10. Грузевич Тетяна Василівна – заступник директора з виховної роботи Якушинецької СЗШ І-ІІІ ст.-гімназія.

Потім Катерина Федорець вручила кубки та грамоти департаменту освіти і науки Вінницької обласної державної адміністрації капітану команди «Гермес» керівнику гуртків КЗ «Вінницький районний Будинок дитячої та юнацької творчості» Вінницької районної ради Миколі Добровольському за І загальнокомандне місце у Кубку області з техніки пішохідного туризму, І загальнокомандне місце у Кубку області з техніки гірського туризму, І загальнокомандне місце у Кубку області з техніки водного туризму та ІІІ загальнокомандне місце у Кубку області з техніки водного туризму під час проведення 55-их обласних змагань з туристського багатоборства серед юних туристів-краєзнавців Вінниччини, Кубки області. Під час нагородження Миколи Добровольського депутатом районної ради Ларисою Земелевою була надана пропозиція нагородити його за багаторічну працю, особистий внесок, досягнення та кількість перемог медаллю Сухомлинського чи іншою медаллю відповідно до Положення про нагородження.

Після цього Сергій Сітарський надав слово для оголошення результатів обласних змагань та вручення нагород своєму заступнику Олексію Плакиді. Він проінформував, що на базі спортивного комплексу «Колос» 03 червня поточного року проводились обласні змагання - спартакіада серед депутатів різного рівня Вінницької області. Нашу команду представляли депутати районних та сільських, селищних рад. За результатами змагань наша команда зайняла третє загальнокомандне місце. Також отримали і індивідуальні перемоги. Серед прихильників настольного тенісу депутат районної ради Світлана Федорцова виборола перше місце; в змаганнях по шашках третє місце зайняла депутат районної ради Людмила Мазай; волейбольна команда, до складу якої входить Олексій Плакида, виборола бронзову нагороду. Найбільше депутатів районної ради приймали участь в складі футбольної команди: Михайло Демченко (капітан команди), Борис Саюк, Володимир Болебрух, Олег Бабійчук, які вибороли перше місце серед представлених футбольних команд області. На завершення Олексій Плакида вручив загальнокомандний кубок керівникам району. Потім зазначив, що після цього наша команда в складі обласної приймала ще участь у Всеукраїнських змаганнях в м. Чорноморськ, де по футболу зайняла п’яте місце, по волейболу - восьме, по тенісу - одинадцяте місце.

Після таких приємних новин та нагороджень продовжили пленарне засідання.

Далі слово було надано заступнику головного лікаря з питань охорони материнства Вінницької районної клінічної лікарні Валерій Щербань, який підняв питання щодо проблемної ситуації з лікарями-педіатрами у вторинній ланці та вніс свої пропозиції щодо врегулювання ситуації. Дане питання викликало різні емоції та думки серед депутатів районної ради та запрошених. В результаті було вирішено дане питання обговорити під час розгляду питання порядку денного «Про  стан виконання заходів районної комплексної Програми «Майбутнє Вінницького району - в збереженні здоров’я громадян» на 2016-2020 роки», яке першим виносилось на розгляд.

В ході затвердження порядку денного відповідно до рекомендацій постійних комісій районної ради з питань регулювання земельних ресурсів, агропромислового розвитку, раціонального природокористування та охорони навколишнього середовищата з питань будівництва, енергозбереження, комунальної власності, благоустрою та транспортного забезпечення, які відбулись перед пленарним засіданням, до порядку денного були включені додаткові питання:
1. Про затвердження акту приймання-передачі майна, що передається з спільної власності територіальних громад сіл, селищ Вінницького району у комунальну власність Сокиринецької об’єднаної територіальної громади.
2. Про затвердження проекту землеустрою щодо встановлення (змін) меж адміністративно-територіального устрою селища Березина Якушинецької сільської ради Вінницького району Вінницької області.

Після затвердження порядку денного повернулись до обговорення питання щодо недостатньої кількості лікарів-педіатрів у вторинній ланці медицини. В своєму листі Валерій Щербань запропонував до розгляду  5 пропозицій для вирішення, на його думку, озвученої проблеми. Обговорення були жваві та тривалі, у виступаючих були різні думки та пропозиції з цього питання. Участь в обговоренні взяли головний лікар Вінницької районної клінічної лікарні Олександр Кривов’яз, заступнику головного лікаря з питань охорони материнства Вінницької районної клінічної лікарні Валерій Щербань, головний лікар КЗ «Вінницький районний медичний центр первинної медико-санітарної допомоги» Вінницької районної ради Вадим Пасічник, голова Вінницької райдержадміністрації Михайло Демченко, голова районної ради Сергій Сітарський, його заступник Олексій Плакида, начальник відділу освіти Вінницької райдержадміністрації Світлана Томусяк, начальник фінансового управління Лариса Микитюк, депутати районної ради Лариса Земелева, Олександр Мельник,  Борис Саюк. В результаті обговорення було вирішено після пленарного засідання районної ради провести засідання постійної комісії районної ради з питань освіти, культури, духовного відродження, сім’ї, молоді, соціального захисту населення та охорони здоров’я, на якому детально розглянути лист Валерія Щербаня та прийняти відповідне рішення.

Ще одним питанням, розгляд якого викликав тривалі обговорення стало «Про внесення змін до районної Програми розвитку освіти Вінницького району на 2016-2021 роки». Піднимались питання про працевлаштування вчителів після ліквідації навчального закладу у смт Вороновиця, виплату заробітної плати та відпускних. На сьогодні існують певні проблеми по виплаті заробітної плати та відпускних педагогічним працівникам, тому дане питання теж викликало бурхливе обговорення серед депутатського корпусу та запрошених. Оскільки вирішення даної питання належдить до повноважень центральних оргнаів влади, то головою районної ради було запропоновано Вінницькій райдержадміністрації звертатись до відповідних органів влади щодо вирішення даного питання. Як зазначила начальник фінансового управління Лариса Микитюк, з даного питання звертатись необхідно до Міністерства освіти і науки України. Отже, вирішили це питання також розглянути на засіданні профільної постійної комісії, яку планувалось провести після сесії районної ради.

В ході проведення сесії районної ради депутатами не було підтримано лише одне рішення «Про затвердження проекту землеустрою щодо встановлення (змін) меж адміністративно-територіального устрою селища Березина Якушинецької сільської ради Вінницького району Вінницької області», оскільки дане питання не було достатньо вивчено, а ще, як зазначив начальник відділу архітектури та містобудування Вінницької райдержадміністрації, архітектор району Володимир Рудий, по даному питанню є багато запитань та неточностей, які потрібно перевіряти та, можливо, виправляти. Тому, в поданому варіанті проект рішення затверджувати не можна.

Загалом, в ході розгляду питань порядку денного у депутатів районної ради виникало багато запитань, які переростали в жваве обговорення. Під час обговорення вносились різні пропозиції та рекомендації. В результаті було прийнято 31 рішення.

Джерело: сайт Вінницької районної ради

Вас може зацікавити:

Вінницька районна державна адміністрація

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International. Використання будь-яких матеріалів, що опубліковані на цьому сайті, дозволяється при умові зазначення посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на офіційний сайт Вінницької райдержадміністрації www.vinrda.gov.ua.