Пошук по сайту

Архів новин

Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
36731000
Сьогодні
Вчора
На цьому тижні
Минулого тижня
Цього місяця
Попередній місяць
Весь час
23653
24751
104816
36455495
640817
828250
36731000

Ваш IP: 34.229.50.161
28 березня 2024 20:28

Учасники АТО Вінниччини мають можливість отримати реабілітаційне санаторно-курортне лікування за рахунок коштів Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності

Санаторно-курортні заклади України на базі своїх оздоровниць відкривають відділення медико-психологічної реабілітації. Серед них і санаторій «Авангард», що в  Немирові на  Вінниччині.

У 2017 році за кошти Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності туди поїхали вже перші учасники АТО з числа тих, хто повернувся до мирної праці.

Отже, за рахунок коштів Фонду здійснюється забезпечення путівками до реабілітаційного відділення санаторію лише тих осіб-учасників АТО, які відповідно до законодавства є застрахованими особами(тобто працюючими) за наявності медичних показань та відсутності протипоказань для реабілітації.

Реабілітаційна путівка видається працюючому безкоштовно на 24 дні перебування в санаторії. Це при тому, що вартість путівки до реабілітаційного відділення санаторію «Авангард» складає 11 664 грн. Також, при направленні учасника АТО до реабілітаційного відділення санаторно-курортного закладу безпосередньо зі стаціонару лікувально-профілактичного закладу, на весь період реабілітації йому надається листок непрацездатності. Він теж оплачується за кошти Фонду. Таким чином, безкоштовне реабілітаційне лікування може бути одним із факторів мотивації тим особам, які ще не визначились із працевлаштуванням.

Направлення учасників АТО на медико-психологічну реабілітацію здійснює відбіркова комісія, створена при Вінницькомуобласному клінічному госпіталі інвалідів війни.

Важливою умовою   для отримання послуг з відновлювального лікування за рахунок коштів Фонду  є соціальний прогноз, так звана вірогідність того, що реабілітація піде на користь і після неї застрахована особа поновить соціальну адаптацію та відновить працездатність. Такий прогноз спочатку робить лікуючий лікар, а потім свої пропозиції і всі відповідні документи він надає комісії з медичного відбору і направлення  на відновлювальне лікування.

Все це здійснюється на умовах, передбачених положенням про порядок медичного відбору і направлення хворих на санаторний етап лікування до реабілітаційного відділення відповідного профілю.

Враховуючи новий досвід роботи в напрямку медико-психологічної реабілітації учасників АТО, починаючи з ІІ кварталу і до кінця 2017 року за кошти Фонду буде оздоровлено в реабілітаційному відділенні санаторію «Авангард» 14 осіб. Для придбання путівок для них  виділено 163 296 грн.

Виконавчою дирекцією обласного відділення Фонду детально вивчається та визначається потреба у реабілітації учасників АТО в наступному році та опрацьовується питання щодо значного збільшення кількості путівок у 2018 році.

Порядок видачі путівки застрахованій особі

Путівку до реабілітаційного відділення санаторію застрахована особа отримує у лікувально-профілактичному закладі безпосередньо у заступника  голови  відбіркової  комісії безкоштовно за наявності необхідних документів:

  1. Довідка страхувальника з місця роботи (оформляється застрахованою особою за основним місцем роботи)

Ця довідка встановленого зразка та складається з двох частин. Першу частину заповнює страхувальник (роботодавець), у ній зазначається інформація про місце роботи , посаду застрахованої особи та реквізити організації. Заповнена частина довідки закріплюється підписами (директор, бухгалтер і голова комісії із соціального страхування) та печаткою установи.

Другу частину довідки заповнює робочий орган  Фонду (міська, районна чи міжрайонна виконавчі дирекції) у якого на обліку знаходиться організація, де працює застрахована особа. Фахівці робочого органу підтверджують існування організації і співпраці із Фондом та закріплюють цю інформацію підписом директора і печаткою установи.

Інші документи надаються лікувальним закладом.

  1. Виписний епікриз з історії хвороби.

У ньому чітко вказуються діагноз, проведене в стаціонарі лікування і подальші рекомендації для реабілітації.

  1. Відкритий листок непрацездатності.

Перед тим, як відправити застраховану особу на відновлювальне лікування, у лікувальному закладі охорони здоров»я закривають «лікарняний» за яким хворий перебував у стаціонарі і відкривають інший, де прописують, що хворого направлено на реабілітацію. Відповідно з цим відкритим «лікарняним» хворий прибуває до санаторію.

Вас може зацікавити:

Вінницька районна державна адміністрація

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International. Використання будь-яких матеріалів, що опубліковані на цьому сайті, дозволяється при умові зазначення посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на офіційний сайт Вінницької райдержадміністрації www.vinrda.gov.ua.