Пошук по сайту

Архів новин

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
37290291
Сьогодні
Вчора
На цьому тижні
Минулого тижня
Цього місяця
Попередній місяць
Весь час
14277
17333
31610
37138079
460815
741627
37290291

Ваш IP: 18.119.107.96
23 квітня 2024 20:44

У Хмільнику відбулася виїзна колегія обласної державної адміністрації

У роботі зібрання взяли участь голова обласної Ради Анатолій Олійник, очільники райдержадміністрацій та районних рад, міські голови міст обласного значення, голови об’єднаних територіальних громад Вінниччини, керівники силових структур, департаментів та управлінь регіону. З Вінницького району були пристуні голова райдержадміністрації Михайло Демченко  та голова Якушинецької ОТГ Василь Романюк.

Відкриваючи засідання, голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій наголосив на необхідності усвідомлення того рівня відповідальності, який стоїть перед кожним з представників органів влади.

«Зараз дуже складний період реформування правоохоронної системи. І, до речі, в цей період Вінницька область за підсумками першого півріччя за рівнем розкриття злочинів є найкращою в Україні. Але запорукою тут є дуже тісна співпраця структур і відомств силового характеру і органів місцевого самоврядування, - підкреслив Валерій Коровій. – Ми продовжуємо серйозний процес децентралізації, бюджетної децентралізації, яка дуже позитивно вплинула на розвиток окремих територій, проте не всіх: там, де немає консолідації, загальної стратегії розвитку або бажання рухатися вперед, очевидних змін не відбулося».

Голова ОДА наголосив, що в такий непростий час успіхи всіх є успіхом кожного, а проблеми одного – спільні проблеми. Відтак висловив сподівання на відверту розмову як про досягнення, так і недоліки у сфері винесених на розгляд колегії питань.

Про підсумки соціально-економічного розвитку області доповів директор Департаменту міжнародного співробітництва та регіонального розвитку Володимир Мережко. Він повідомив про реалізацію інвестиційних проектів у області, а саме компанії UBC Group, ТОВ “Барлінек Інвест”, ТОВ Поларіснет, ТОВ “Вінницька птахофабрика”,  Delphi LLС та компанії Fujikura. Також повідомив, що Вінницька область займає 7 місце по Україні за рівнем заробітної плати, яка складає 5488 грн.

Директор Департаменту агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів Микола Ткачук повідомив, що вже намолочено понад 344 тисячі тон зерна при середній урожайності 43,3 центнери з гектара.

- Вінницька область займає перше місце серед регіонів України за обсягом виробництва валової продукції сільського господарства, м’яса, молока та за чисельністю поголів’я великої рогатої худоби, в тому числі корів та птиці. За І півріччя поточного року темпи обсягів виробництва в сільському господарстві області склали 96,4 % в порівнянні з аналогічним періодом минулого року, - наголосив Микола Федорович.

Про реформування галузі освіти як необхідність для створення умов щодо розвитку  навчання доповідав заступник директора Департаменту освіти і науки  Володимир Буняк. Він повідомив, що у 2018 році школи першого ступеню розпочинають роботу за новими стандартами, а вже з 2017-2018 навчального року розпочнеться пілотне впровадження нового Державного стандарту початкової загальної освіти нової української школи. В області з цього питання визначено пілотні школи, де апробують новий освітній стандарт: Агрономічненська загальноосвітня школа І-ІІІст. Вінницького району, ЗОШ І-ІІІ ст. смт.Сутиски Тиврівського району,  Калинівська загальноосвітня школа І-ІІІ ст. №2 – гімназія та спеціалізована загальноосвітня школа І ст. з поглибленим вивченням іноземних мов №25 м.Вінниці.

Директор Департаменту охорони здоров’я Людмила Грабович повідомила про хід виконання урядової програми «Доступні ліки».

- За результатами впровадження урядової програми «Доступні ліки» Вінницька область входить у п’ятірку лідерів по Україні, - сказала Людмила Олексіївна. -  Нагадаю, що дія програми, яка стартувала  1 квітня 2017 року, поширюється на лікарські засоби від серцево-судинних захворювань, цукрового  діабету ІІ типу та бронхіальної астми.

Станом на 1 липня 2017 року в області в програмі працює 364 аптеки. Фактично в кожній третій аптеці області пацієнти можуть за рецептом лікаря отримати ліки, що входять до програми, безкоштовно чи з незначною доплатою. В області було виписано майже 300 тисяч рецептів. Аптечки відпустили ліки за 192 862 рецептами  та отримали відшкодування на загальну суму близько 6,8 млн. грн. Уряд готовий виділити додатково ще 250 млн. грн на реалізацію програми «Доступні ліки» у 2017 році, а з червня 2017 року розпочато відпуск препаратів інсуліну за пільговими рецептами. Впродовж місяця вже виписано 3292 таких рецепти.

Про виконання основних завдань Головного управління Держгеокадастру присутніх ознайомив його начальник  Юрій Козак. Він повідомив, що з клопотаннями про одержання ділянок звернулися понад 13 тисяч учасників антитерористичної операції. З них 11 тис. 884 надано дозволи на розробку проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок на загальну площу 15 тис. 59 га. З них 5187 громадян розробили документацію та отримали у власність 6 тис. 300 га земель, з яких 1311 на площу 2020 га в І півріччі 2017 року.

На завершення директор Департаменту соціальної та молодіжної політики Наталя Заболотна повідомила присутніх про стан призначення житлових субсидів у області.

- З 1 травня, на підставі внесених 26 квітня урядом змін у постанову № 848 "Про спрощення порядку надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату ЖКГ, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива", в Україні діє оновлена програма житлових субсидій, - зазначила Наталя Михайлівна. - На основі змін, у травні органи соціального захисту населення провели перепризначення субсидій на наступний рік та розрахували її розміри на літній період, а з жовтня – на новий опалювальний сезон.

Повторно подавати документи на оформлення допомоги необхідно буде лише тим, хто орендує житло та у кого відбулися зміни у складі сім’ї. Для решти субсидіантів перерахунок проведуть автоматично, без повторного звернення.

Для пенсіонерів, інвалідів, інших людей, які не працюють з об’єктивних причин, уряд збільшує соціальну норму, за якою надається житлова субсидія.

Якщо в помешканні проживає одна-дві непрацездатні людини, соціальна норма, за якою їм рахуватиметься розмір допомоги, збільшується з 49 кв. м.  до 75 кв. м.

Багато людей не зареєстровані, але проживають у садових будинках чи дачних кооперативах і сплачують комунальні послуги. Раніше такі люди не могли претендувати на субсидію, адже не мали там офіційної реєстрації.

З травня 2017-го за рішенням комісії з питань соціального захисту населення, які діють при управліннях соцзахисту, такі сім’ї зможуть оформлювати субсидію, яка фінансуватиметься за рахунок місцевих бюджетів.

Якщо раніше субсидія на опалювальний сезон призначалася з 1 жовтня до 30 квітня і перераховувалася відповідно до рішення органів місцевого самоврядування або органів виконавчої влади про дату початку та закінчення опалювального сезону, то у 2017-2018 роках для користувачів централізованого опалення залишається прив’язка до відповідних рішень органів місцевого самоврядування або органів виконавчої влади, а для тих, у кого індивідуальне опалення, субсидія нараховується з 15 жовтня до 15 квітня.

Заяву і Декларацію про доходи заново треба подавати сім’ям, які: орендують помешкання, мають зміни у складі сім’ї: хтось прописався чи виписався або хочуть отримати субсидію на тверде паливо.

Вас може зацікавити:

Вінницька районна державна адміністрація

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International. Використання будь-яких матеріалів, що опубліковані на цьому сайті, дозволяється при умові зазначення посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на офіційний сайт Вінницької райдержадміністрації www.vinrda.gov.ua.