Пошук по сайту

Архів новин

Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
36730624
Сьогодні
Вчора
На цьому тижні
Минулого тижня
Цього місяця
Попередній місяць
Весь час
23277
24751
104440
36455495
640441
828250
36730624

Ваш IP: 34.201.37.128
28 березня 2024 20:03

Відкрито секцію для боксу

Тож тренер Олександр Чижик та депутат Вінницької районної ради Микола Шамалюк, який постійно опікується та підтримує юних боксерів котрі відвідують секцію, почали перейматись питанням розташування тренувальної зали. «Відтак, звернулись до селищного голови аби надала підвальне приміщення нещодавно відреставрованої спортивної зали, - розповідає Микола Шамалюк, - отримавши дозвіл, перед нами постала нова проблема – ремонт. Звернулись до районної влади із проханням виділити кошти. Дякуємо за розуміння та співпрацю Сергію Сітарському, районним депутатам та Михайлу Демченку. Отримавши гроші взялись самотужки проводити ремонтні роботи, у цьому мені дуже допомогли Ілля Щербацький та Віктор Перестяк. Також закупили форму та спортінвентар. Тож наразі маємо першу в районі - капітально відремонтовану, облаштовану рингом залу для занять боксом, яку сьогодні урочисто відкриваємо.

Хочу аби якнайбільше молоді долучилось до цього виду спорту, яким я і сам в свій час займався. Адже жоден інший вид спорту так не розвиває стійкий характер і волю до перемоги, як бокс. Тут не обійтися однією спритністю і реакцією, тут потрібна фізична сила і стратегічне мислення. Бокс формує у дітей характер, вимагає терпіння і витривалості, вміння передбачати рухи супротивника і вибирати момент для удару, нарешті, завдавати сильний і точний удар. Уроки боксу не забуваються ніколи. Якщо людина хоча б рік займалась боксом, навички залишаються з нею на все життя».

На урочистості з нагоди відкриття боксерської зали завітали голова Вінницької обласної державної адміністрації Валерій Коровій, депутати обласної ради Олександр Масленніков, Дмитро Чаленко, очільники району Михайло Демченко та Сергій Сітарський, керівник громади Таїсія Короленко, депутат райради Людмила Мазай, директор КЗ «ДЮСШ «Десна» Андрій Заводян, юні спортсмени та тренер Олександр Чижик. Ці люди прибули не випадково, кожен із них певною мірою причетний до облаштування нової зали.

Перерізавши стрічку, гості вирушили оглядати приміщення, яке розділене на секції: при вході є тенісний стіл, роздягальня, тренажерна зала, кімната із рингом, зала із дзеркалами для координаційних вправ та кімната із мішками для відпрацювання ударів. Для гостей вихованці секції, серед яких чемпіони та призери обласних змагань, провели показові спаринги.

Валерій Коровій презентував спортсменам боксерські обладунки та побажав юним атлетам не зважаючи ні на що йти до своєї мети, займаючись улюбленим видом спорту, досягати результатів та поставлених цілей. Привітав їх із відкриттям нової зали і можливістю займатись у гідних умовах та пообіцяв подарувати нову штангу, яка необхідна для тренувального процесу.

Михайло Демченко та Сергій Сітарський долучились до привітань юних вихованців секції боксу та тренера, побажали міцного здоров’я і чемпіонських досягнень.

«Фізична культура і спорт є запорукою здорової нації. Залучення молоді, підростаючого покоління, всіх верств населення до занять спортом є основним завданням всіх працівників сфери фізичної культури, а для цього необхідне реформування спортивної інфраструктури, забезпечення високоякісним обладнанням та інвентарем спортивних закладів. Ми, як влада, будемо  робити все можливе, щоб діти мали змогу розвиватися, находити себе в тому чи іншому виді спорту. Я приємно вражений тим, яка проведена титанічна робота по створенню прекрасної секції для занять боксом. Дякую усім хто залучався до такої важливої справи. Сьогодні головне, що діти зможуть у вільний час займатися спортом, адже спорт об’єднує людей навколо, і це прекрасно. Серед нас стоять майбутні чемпіони, які своєю наполегливістю, старанністю, своїм прагненням перемагати зможуть досягти найвищих результатів у спорті», - сказав у своєму вітальному слові голова райдержадміністрації Михайло Демченко.

Олександр Масленніков наголосив: «Завдяки таким ентузіастам та небайдужим до розвитку боксу в районі людям, як Микола Шамалюк, який і сам колись займався цим видом спорту, сьогодні відбувається відкриття цієї зали. Він постійно переймається проблемами та підтримує юних спортсменів. Хочу сказати, що такої гарно обладнаної зали для занять боксом немає ніде в районі. Звісно, ще є деякі потреби, але це вже дрібниці в порівнянні з вже проробленою роботою. Тож запрошуємо молодь долучатись до занять, які, до речі, безкоштовні та розвивати власну силу, реакцію, витривалість, координацію».

Тренер, який працює із дітьми від дня заснування КЗ «ДЮСШ «Десна», Олександр Чижик, за час роботи виховав майстра спорту міжнародного класу Дениса Козарука, майстра спорту Сергія Сер-гієва, також кандидатів в майстри спорту. Він розповів, що нині в секції займається більше тридцяти вихованців, це діти зі Стрижавки, Переорок, Лаврівки, тощо. Тренер подякував всім, хто долучився до відновлення підвального приміщення для можливості занять боксом. «Запрошую молодь до нашої секції, відвідуючи безкоштовні заняття ви зможете розвивати впевненість у собі, вміння оцінювати небезпеку, відповідальність, цілеспрямованість. Постійний режим тренувань навчить зібраності та вмінню планувати свій час. Уроки боксу для дітей - це гартування характеру, вміння долати себе, самодисципліна».

Джерело: комунальна регіональна газета «Подільська зоря»,

фото Калюжко Маріни

Вас може зацікавити:

Вінницька районна державна адміністрація

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International. Використання будь-яких матеріалів, що опубліковані на цьому сайті, дозволяється при умові зазначення посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на офіційний сайт Вінницької райдержадміністрації www.vinrda.gov.ua.