Пошук по сайту

Архів новин

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
37309087
Сьогодні
Вчора
На цьому тижні
Минулого тижня
Цього місяця
Попередній місяць
Весь час
16085
16988
50406
37138079
479611
741627
37309087

Ваш IP: 3.131.110.169
24 квітня 2024 10:55

Освітянська конференція: підсумки та завдання

Традиційно напередодні початку нового навчального року відбулась районна серпнева конференція працівників освіти. На неї були запрошені директори та педагоги навчальних закладів району,  методисти, представники позашкільної освіти, сільські та селищні голови, а також голови Вінницьких райдержадміністрації Михайло Демченко та районної ради Сергій Сітарський, представник Департаменту освіти і науки Вінницької облдержадміністрації Галина Крива, керівник апарату райдержадміністрації Олена Орловська, голова Вінницької районної організації профспілки працівників освіти Михайло П’ятак.

Освітяни зібрались, аби підвести підсумки  2016-2017 року та окреслити пріоритетні завдання розвитку освітньої галузі на новий навчальний рік. Із  цією темою ознайомила присутніх начальник відділу освіти Вінницької райдержадміністрації Світлана Томусяк.

«У районі функціонує 39 навчальних закладів, 19 самостійних дошкільних навчальних закладів та 12 у складі НВК.

Справжній учитель не тільки той, хто викладає, а той, хто вивчає свою науку і намагається збагатити її новими відкриттями. Навально-виховний процес у загальноосвітніх закладах району у 2016-2017 н. р. забезпечувало 857 педагогічних працівників,  дошкільних закладах – 189.

У 2017 році було сформовано Сокиринецьку, Вороновицьку та Якушинецьку ОТГ.

Відповідно до  Рішення Вінницької районної ради відбулася передача майнових комплексів Вороновицької СЗШ І-ІІІ ст. №1, Комарівського НВК: ЗОШ І-ІІ ст.-ДНЗ у власність Вороновицької територіальної громади та Сокиринецької СЗШ І-ІІ ст., Хижинецької ЗОШ І-ІІІ ст. у власність Сокиринецької територіальної громади.

Рішенням 27 сесії 7 скликання Вінницької районної ради №158 від 30 травня 2017 року «Про ліквідацію Комунального закладу «Вороновицька загальноосвітня школа І-ІІ ступенів Вінницького району Вінницької області» було ліквідовано діяльність даної школи.

Учасниками ІІ етапу Всеукраїнських олімпіад стали 911 учнів 6-11 класів навчальних закладів району. Визначено 256 переможців, з них посіли І місце - 58, ІІ місце - 91 та ІІІ місце – 107 учнів.

На оздоровлення дітей пільгових категорій у стаціонарних оздоровчих таборах з місцевого бюджету виділено 367 тис. 277 грн. (158 путівок) в тому числі 148 тис. 770 грн. на оздоровлення дітей, які проживають в екологічно забрудненій зоні району (64 путівки).

Станом на сьогодні опалення навчальних закладів здійснюється централізовано від 32 котелень та пічного опалення (6 навчальних закладів).

Основними планами та завданнями на новий навчальний рік - запроваджувати та реалізувати в навчальних закладах району Концепцію Нової української школи; створити єдиний освітній простір із широким використанням інформаційно-комунікаційних технологій; здійснювати фінансування та раціональне використання наявних ресурсів, тощо».

Затим виступили керівники комунальних установ, директори шкіл, голова освітянської профспілки та представник Департаменту освіти і науки ОДА.

Директор Стрижавського навчально-виховного закладу: «ЗОШ І-ІІІ ступенів-ліцей  Галина Комарчук ознайомила присутніх із роботою навчального закладу та повідомила, що в школі діє Всеукраїнський науково-педагогічний проект «Інтелект України». Його мета - впровадження в освітній простір України системи пошуку, розвитку та педагогічної підтримки інтелектульно здібних дітей і учнівської молоді.

У своєму виступі голова районної державної адміністрації Михайло Демченко зазначив: «Освітня галузь нині виходить на передові позиції в суспільному житті держави. У межах реформи освіти в Україні Кабмін закладає в бюджет 2018 року 1 млрд грн. на програму модернізації початкової освіти, 25-відсоткове збільшення зарплат вчителів, а також у вересні планує затвердити програму будівництва дитячих садків в Україні. На сьогодні у Вінницькому районі близько 500 дітей, які потребують дошкільної освіти, віком від 3 до 5 років».

Михайло Демченко акцентував увагу на тому, що розвиток освіти в районі є пріоритетним напрямком діяльності районної влади, якою створюються умови підготовки конкурентоспроможного, соціально адаптованого випускника. Він зазначив, що особлива увага зосереджена, в першу чергу, на поліпшенні матеріально – технічної бази загальноосвітніх навчальних закладів району, які забезпечуватимуть здійснення профільного навчання – це і шкільні автобуси, мультимедійні установки, інтерактивні дошки, навчальні комп’ютерні комплекси.

«В цілому в 2017 році з бюджету району та за рахунок субвенцій з державного бюджету на видатки розвитку закладів освіти додатково виділено більше 24 млн. грн. Якісна освіта – основа розвитку суспільства, тому влада підтримує і буде підтримувати освітню галузь, як ідейно, так і фінансово», - наголосив голова РДА.

Керівник району привітав освітяни з  початком  навчального  року! Побажав всім міцного здоров’я, добра, щедрої долі, терпіння, творчої наснаги та нових здобутків на педагогічній ниві.

Привітавши учительську громаду Вінницького району голова районної державної адміністрації Михайло Демченко та голова районної ради Сергій Сітарський вручили грамоти відділу освіти та грошові винагороди  трудовим колективам навчальних закладів району за підсумками 2016-2017 н.р. у різних номінаціях. Також були вручені подяки сільським, селищним головам за підтримку, розуміння, значний матеріальний внесок у розвиток освіти району.

Потому відбулось віншування відділом освіти: Світланою Томусяк та Михайлом П’ятаком були вручені Почесні грамоти та подяки педагогічним працівникам.

З 1 вересня 2017 року розпочнуть свою педагогічну діяльність у навчальних закладах району – молоді учителі. Начальник відділу освіти РДА Світлана Томусяк вручила молодим спеціалістам трудові книжки та побажала педагогічних звершень на освітянській ниві.

Музичні вітання учасникам конференції дарували Віта Степанова з піснями «Кольорові Ярмарки» та «Мир над Україною» та хореографічний ансамбль «Мрія» КЗ «Вінницький районний Будинок дитячої та юнацької творчості» (керівник Лілія Гаврилюк).

Вже з 1 вересня школи будуть працювати за оновленими програмами та новими вимогами до оцінювання навчальних досягнень. Освіта нарешті визнає, що всі учні – різні і що важливі якісні, а не кількісні показники, що передусім – це  свобода вчителя і повага до дитини.

Вас може зацікавити:

Вінницька районна державна адміністрація

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International. Використання будь-яких матеріалів, що опубліковані на цьому сайті, дозволяється при умові зазначення посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на офіційний сайт Вінницької райдержадміністрації www.vinrda.gov.ua.