Пошук по сайту

Архів новин

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
37351681
Сьогодні
Вчора
На цьому тижні
Минулого тижня
Цього місяця
Попередній місяць
Весь час
2082
25851
93000
37138079
522205
741627
37351681

Ваш IP: 3.138.114.94
26 квітня 2024 01:01

Делегація від Вінницького району взяла участь у святкуванні Дня міста Вінниці

На святкування Дня міста до Вінниці прибуло понад 60 представників іноземних делегацій, а також усе найвище керівництво держави: Президент України Петро Порошенко, Прем’єр-Міністр України Володимир Гройсман, Голова Верховної Ради Андрій Парубій, Народні депутати та представники Уряду.

Вінницький район представила делегація у складі: голова районної державної адміністрації Михайло Демченко, голова районної ради Сергій Сітарський, заступник голови райдержадміністрації Олег Бегус, керівник апарату райдержадміністрації Олена Орловська, депутати районної ради Олег Бабійчук, Олександр Мельник, Юрій Парфенюк, Віталій Ткачук, Юлія Юзвенко та сільські, селищні голови Олег Шулікін, Ігор Савчук, Олександр Ковінько, Таїсія Короленко, Галина Обливач, Володимир Сич, Дмитро Науменко, Микола Демченко та Владислав Яклюшин.

Розпочав урочисту церемонію відкриття свята міський голова Сергій Моргунов, який  подякував усім вінничанам за участь у розвитку міста. «Вітаю всіх вас, хто робить наше місто найкращим! Вінницю, яка є найкомфортнішим містом України протягом останніх трьох років! Я впевнений – разом із вами ми надалі будемо розвивати наше місто та робити його кращим», - сказав Сергій Моргунов і запросив до вітального слова  керівників держави.

Вітаючи присутніх на центральній площі міста, Глава держави зазначив, що завжди приїжджає сюди як до рідного дому. «Я не відчуваю тут себе гостем, бо я тут вдома. І дуже дякую всім, хто створює саме таку атмосферу. Всім, хто прийшов зараз сюди, всім, хто нас зараз дивиться, всім, хто демонструє, що ті зміни, які зараз відбуваються – вони є надзвичайно важливі для нашої держави», - зазначив Петро Порошенко.

Вітаючи вінничан зі святом, Андрій Парубій показав неабияку обізнаність в історії Вінниці. «Історія творить сьогодення і майбутнє. Я хотів би згадати, що Вінниця завжди була захистом і оплотом української державності і українського воїнства. Вінницькі воїни зі своїми хоругвами брали участь у боях під Синіми Водами, тут проходив бойовий шлях Богдана Хмельницького та Пилипа Орлика і власне тут, у Вінниці, двічі був тимчасово розташований Уряд Української Народної Республіки у важкі часи реформування, - сказав Андрій Парубій. - Я маю велику честь сьогодні в цей день святковий бути поруч із вами. Успіху вам процвітання і перемоги всім нам!»

Щиро і тепло привітав вінницьку громаду із Днем міста Прем’єр-Міністр України Володимир Гройсман. «Кожного року Вінниця змінюється, завдячуючи всім тим, хто кожного дня робить наше місто кращим. Насправді ми пройшли не один рік випробувань і змін. Ніколи зміни в житті не даються легко, але працею і гідністю ми довели, що все у наших руках. І це нам потрібно зробити в державі, і ми розпочали капітальний ремонт країни. Ми хочемо, щоб по всій країні були якісні дороги, дитячі садочки, школи, щоб в нашій країні створювалися  достойні робочі місця, піднімалися економіка, щоб наше військо стало найкращим у світі, щоб ми зробили все для того, щоб віддати шану і повагу кожному, хто боронить кордони нашої держави. Нашим обов'язком є зробити Україну успішною. Такою вона буде тоді, коли кожен із нас буде відчувати, що життя змінюється, - сказав Володимир Гройсман. - Сьогодні я хочу подякувати всім тим, хто долучається до створення прекрасної української європейської держави!»

Після вітальних промов високоповажних гостей міський голова Сергій Моргунов вручив відзнаку «Почесного громадянина міста» Раїсі Панасюк, голові правління ГО «Гармонія», урядовій уповноваженій з прав людей з інвалідністю.

А Президент України Петро Порошенко нагородив міського голову Сергія Моргунова державною нагородою – Орденом «За заслуги» ІІ ступеня.

На всіх святкових майданчиках розпочалось святкування Дня міста з інтерактивними та концертними програмами, майстер-класами та багатьма сюрпризами, які підготували цього дня вінничанам організатори свята. ​

Після урочистого відкриття свята найвищі посадові особи держави та члени іноземних делегацій пройшли центром міста, який на час святкувань перетворився на пішохідну зону із різноманітними локаціями.

Вас може зацікавити:

Вінницька районна державна адміністрація

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International. Використання будь-яких матеріалів, що опубліковані на цьому сайті, дозволяється при умові зазначення посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на офіційний сайт Вінницької райдержадміністрації www.vinrda.gov.ua.