Пошук по сайту

Архів новин

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
37231690
Сьогодні
Вчора
На цьому тижні
Минулого тижня
Цього місяця
Попередній місяць
Весь час
4687
22103
93611
36975102
402214
741627
37231690

Ваш IP: 3.145.15.205
20 квітня 2024 06:51

Школа молодого вихователя

У кожному дошкільному навчальному закладі району складаються свої традиції, своя система роботи з молодими педагогічними кадрами, яка сприяє подальшому професійному становленню кожного молодого педагога. Ця система формується з урахуванням того, що в своєму професійному становленні, як висвітлено у методичних джерелах, молодий спеціаліст проходить декілька етапів. І найскладнішими з них виявляються перші три роки. В цей період відбувається процес розвитку професійних вмінь молодих вихователів, накопичення досвіду, пошук нових методів та прийомів роботи з дітьми, формування свого стилю роботи. Зрозуміло, що строк проходження етапів для кожного педагога суто індивідуальний.

Професійні якості, здебільшого, залежать від характеру, темпераменту вихователя, рівня його теоретичних знань, від стиля управління, психологічного клімату в ДНЗ, професійної компетенції кожного педагога закладу. Тому, будуючи систему методичної роботи з молодими фахівцями району, враховуємо всі ці компоненти, і з педагогами-початківцями використовуємо різні форми і методи методичної роботи.

Враховуючи всі аспекти в організації роботи з молодими фахівцями визначено, що саме така форма методичного навчання як «Школа молодого освітянина ДНЗ району» (далі – Школа) є тією формою системного навчання, яка може активно впливати на динаміку розвитку їх професійної компетентності.

Саме тому, 13.10.2017 року, на базі ДНЗ «Перлина» с. Горбанівки (завідувач Г. П. Майборода), пройшло в дружній атмосфері зацікавленості бути  компетентним педагогом засідання Школи. Поряд з молодими вихователями дошкільних навчальних закладів району були досвідчені наставники – Світлана Коваль, методист КУ «Вінницький районний методичний центр закладів освіти» ВРР, Людмила Бондарєва, вихователь ДНЗ «Веселка» с. Лука Мелешківська, керівник  «Школи», Родіон Юсумбелі, очільник спорту Вінницького району, (голова Вінницької районної  організації  Всеукраїнського фізкультурно-спортивного товариства «Колос» агропромислового комплексу «Україна»), який привіз спортивний інвентар, що потребував дитячий заклад.

Варто зазначити, про співпрацю Родіона Андрійовича з спонсорами та меценатами, які роблять гарну справу, і надають фінансову підтримку. Так, на придбання необхідного спортивного інвентарю  «Перлині»  відгукнувся,  Іван Дмитрович Столяр, ПП компанії «УКРАГРОБІЗНЕС».

У молодих колег була можливість відчути себе у якості вихованців, та отримати досвід зі сторони дітей,        адже в практичній частині, колектив «Перлини» представив спортивну розвагу за мотивами казки «Колобок».

Під час засідання Школи, педагогами дошкільного закладу були представлені цікаві методи і прийоми впливу на розвиток дітей, засвоєння нової інформації та закріплення набутих знань і вмінь. А головне - побачити злагоджену роботу команди всіх працівників садочку «Перлини», під керівництвом досвідченого керівника Галини Павлівни.

Учасники Школи молодого вихователя відмітили актуальність і користь таких зустрічей.

А організатори впевнені, що досвід, отриманий під час таких зустрічей додадуть професіоналізму і зроблять механізми впливу на розвиток дітей більш зрозумілими і зручними для вихователів.

«Важливим для молодого педагога є його знайомство із талановитими педагогами, досвідом інноваційної діяльності та її результатами. Цьому сприяє їхня участь в роботі методичних об'єднань району, тренінгах та майстер-класах. Досвід роботи з молодими педагогами засвідчив, що комфортніше початківець в професії відчуває cебе тоді, коли бачить підтримку та турботливе ставлення досвідчених педагогів до себе, а також, коли може активно спілкуватися та взаємодіяти з такими ж молодими колегами інших ДНЗ району».

Вас може зацікавити:

Вінницька районна державна адміністрація

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International. Використання будь-яких матеріалів, що опубліковані на цьому сайті, дозволяється при умові зазначення посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на офіційний сайт Вінницької райдержадміністрації www.vinrda.gov.ua.