Пошук по сайту

Архів новин

Травень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
37888417
Сьогодні
Вчора
На цьому тижні
Минулого тижня
Цього місяця
Попередній місяць
Весь час
5809
16271
85903
37624934
408316
650625
37888417

Ваш IP: 18.221.198.132
18 травня 2024 08:56

РОЗПОРЯДЖЕННЯ від 01 червня 2018 року № 379 "Про направлення дитини, позбавленої батьківського піклування, ________________, _________ року народження, на виховання та спільне проживання до дитячого будинку сімейного типу"

РОЗПОРЯДЖЕННЯ

                                    від 01 червня  2018 року  № 379

Про направлення дитини, позбавленої батьківського піклування, ________________, _________ року народження, на виховання та спільне  проживання до дитячого будинку сімейного типу

            

Відповідно до статей 2, 6, 41 Закону України «Про  місцеві  державні  адміністрації», ст. 6 Закону України «Про забезпечення організаційно-правових умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування батьків», на виконання Указу Президента України від 5 травня 2008 року № 411/2008 «Про заходи щодо забезпечення захисту прав і законних інтересів дітей», постанов  Кабінету  Міністрів  України:  від  26 квітня 2002 року № 564 «Про затвердження Положення про дитячий будинок сімейного типу», від 31 січня 2007 року № 81 «Про затвердження Порядку призначення і виплати державної соціальної допомоги на дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, грошового забезпечення батькам-вихователям прийомним батькам за надання соціальних послуг у дитячих будинках сімейного типу та прийомних сім’ях за принципом «гроші ходять за дитиною», розпоряджень: голови Літинської районної державної адміністрації від 27.12.2012 року № 836 «Про створення дитячого будинку сімейного типу та влаштування на виховання та спільне проживання дітей, позбавлених батьківського піклування» та  голови Вінницької районної державної адміністрації від 02.09.2016 року № 481 «Про продовження функціонування дитячого будинку сімейного типу на території Вінницького району Вінницької області», враховуючи: висновок Вінницького районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді від 12.10.2017 року № 01-13/334, висновок служби у справах дітей районної державної адміністрації від 26.04.2018 року № 259 «Про наявність  умов  проживання  та  можливість  поповнення  дитячого будинку сімейного типу», повідомлення Вінницької міської ради від 17.05.2018 року №31-00-005-21808  про встановлення контакту між дитиною, позбавленою батьківського піклування, __________________, ________ року народження, та потенційними батьками-вихователями ______________ та   ______________,   заяви _______________ та _____________, рішення   Комісії  з питань захисту прав дитини при Вінницькій районній державній адміністрації від 30.05.2018 року №54,  з  метою  забезпечення  належних умов виховання   в

сімейному оточенні дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, забезпечення найбільш повного захисту їхніх прав та інтересів, створення умов для нормального розвитку й виховання дітей у сім’ї:

 1.Влаштувати з 02.07.2018 року(після прийняття рішення виконавчим комітетом Жмеринської міської ради)  на виховання та спільне проживання дитину, позбавлену батьківського піклування, ____________, _________ року народження (свідоцтво про народження серія ____ № ______ видане відділом  державної реєстрації актів цивільного стану по місту Жмеринці реєстраційної служби Жмеринського міськрайонного управління юстиції у Вінницької області 29.08.2013 року), яка перебуває на первинному обліку дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, в службі у справах дітей Жмеринської міської ради, до дитячого будинку сімейного типу на базі родини ______________та ______________ за адресою: _______________.

  2.Покласти персональну відповідальність за життя, здоров’я, фізичний, психічний,   духовний   та  моральний  розвиток, забезпечення права на свободу  віросповідання дитини,  _______________, __________ року народження,  та дотримання принципу конфіденційності інформації щодо дітей на батьків-вихователів _____________ та ____________.

        3.Зобов’язати батьків-вихователів, ______________ та ______________, при виявленні кандидатів в усиновлювачі, бажаючих усиновити дитину-вихованця, ______________,   сприяти встановленню контакту між кандидатами в усиновлювачі і дитиною, що підлягає усиновленню.

4.Службі у справах дітей районної державної адміністрації (Кучер Ю.В.):

4.1.Підготувати Додаткову угоду до Договору № 11 від 02.09.2016 року «Про функціонування дитячого будинку сімейного типу на базі родини ____________ та _____________ на території  Вінницького району Вінницької області» між Вінницькою районною державною адміністрацією та _______________ і ______________ (далі Угода).

4.2.Забезпечити підготовку необхідних документів на дитину у відповідності до чинного законодавства для передачі батькам-вихователям.

4.3.Здійснювати постійний контроль за виконанням Угоди, а також за умовами проживання та виховання дитини у дитячому будинку сімейного типу.  

4.4.Щорічно, у встановлені терміни готувати звіт про стан утримання і розвитку дитини, _____________, ________ року  народження в дитячому будинку сімейного типу ______________ та _____________.

4.5.Ініціювати клопотання до органу опіки та піклування Жмеринської міської  ради про   постановку на    квартирний    облік      дитини,  позбавленої

батьківського піклування, _____________, _________ року народження, у відповідності до чинного законодавства.

5.Вінницькому районному центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді (Бондар Л.І.):

5.1.Закріпити за дитячим будинком сімейного типу ____________ та Щерби Людмили  Анатоліївни соціального працівника.

5.2. Забезпечити соціальний супровід та надання комплексу послуг дитині, позбавленій батьківського піклування, ______________, _________ року народження, спрямованих на створення належних умов проживання та виховання у дитячому будинку сімейного типу.

5.2.Щорічно до 20 грудня подавати службі у справах дітей районної державної адміністрації звіт про ефективність функціонування дитячого будинку сімейного типу.

6.Комунальному некомерційному підприємству «Вінницький районний медичний центр первинної медико-санітарної допомоги» Вінницької районної ради (Пасічник В.В.):

6.1.Закріпити за дитиною, ____________, __________ року народження, сімейного лікаря з метою проведення лікувально-профілактичних заходів, медичного обслуговування та надання  медичних консультацій батькам-вихователям.

6.2.Забезпечити проходження двічі на рік дитиною медичного огляду та здійснення диспансерного нагляду за ним.

6.3.Щорічно до 20 грудня подавати службі у справах дітей районної державної адміністрації звіт про стан здоров’я та розвиток дитини, дотримання батьками-вихователями рекомендацій лікаря.

7.Управлінню праці та соціального захисту населення районної державної адміністрації  (Ходацька Н.П.):

7.1.Забезпечити призначення та виплату державної соціальної допомоги на дитину, позбавлену батьківського піклування, ____________, ______ року народження та грошового забезпечення батькам-вихователям _____________та ___________, відповідно до Порядку призначення і виплати державної соціальної допомоги на дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, грошового забезпечення батькам-вихователям та прийомним батькам  за  надання  соціальних послуг у  дитячих  будинках сімейного типу та прийомних сім’ях за принципом «гроші ходять за дитиною» у межах видатків, передбачених у державному бюджеті.

7.2.Здійснювати зазначені виплати на дитину та грошове забезпечення батькам-вихователям щомісяця до 20 числа.

7.3.Забезпечити щорічне безкоштовне оздоровлення дитини у дитячих оздоровчих закладах.

8.Відділу освіти районної державної адміністрації (Томусяк С.М.):

        8.1.Забезпечити право дитини, _____________, ________ року народження на   здобуття нею повної загальної середньої освіти  та вільний доступ до всіх видів освітніх послуг, а у разі потреби – забезпечити індивідуальне навчання.

         8.2.Щорічно до 20 грудня подавати службі у справах дітей районної державної адміністрації звіт про рівень розвитку та знань дитини-вихованця, відвідування ним уроків, гуртків, секцій та інших заходів, наявність шкільного одягу та приладдя, участь батьків-вихователів у процесі виховання дитини.

9.Вінницькому районному відділенню поліції Вінницького відділу поліції Головного управління Національної поліції України у Вінницькій області (Яворський О. Л.):

9.1.Забезпечити проведення комплексу заходів направлених на профілактику та запобігання правопорушень дитиною, яка влаштована у дитячий будинок сімейного типу.

9.2.Щорічно до 20 грудня подавати службі у справах дітей районної державної адміністрації звіт про відсутність (наявність) проявів асоціальної поведінки з боку дитини, яка виховується в дитячому будинку сімейного типу та батьків-вихователів.

10.Фінансовому управлінню районної державної адміністрації (Микитюк Л.В.) забезпечити фінансування витрат на виплату державної соціальної допомоги на дитину-вихованця та грошового забезпечення батькам-вихователям; загальнообов’язкового соціального страхування; нарахування   внесків до органів Пенсійного фонду України за рахунок субвенцій із державного бюджету місцевим бюджетам, відповідно та в порядку вимог норм чинного законодавства.

11.Контроль за виконанням цього розпорядження покласти на заступника голови районної державної адміністрації Бегуса О.М.

 

 

 

Голова районної державної

           адміністрації                                                                     М.І.ДЕМЧЕНКО

 

Вінницька районна державна адміністрація

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International. Використання будь-яких матеріалів, що опубліковані на цьому сайті, дозволяється при умові зазначення посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на офіційний сайт Вінницької райдержадміністрації www.vinrda.gov.ua.