Пошук по сайту

Архів новин

Травень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
37887595
Сьогодні
Вчора
На цьому тижні
Минулого тижня
Цього місяця
Попередній місяць
Весь час
4987
16271
85081
37624934
407494
650625
37887595

Ваш IP: 3.19.61.115
18 травня 2024 06:59

РОЗПОРЯДЖЕННЯ від 10 травня 2018 року № 309 "Про Регламент районної державної адміністрації"

РОЗПОРЯДЖЕННЯ

від 10 травня 2018 року № 309

Про Регламент районної державної адміністрації

 

          Відповідно до статті 41 Закону України «Про місцеві державні адміністрації», Постанови Кабінету Міністрів України від 11.12.1999року №2263 «Про затвердження Типового регламенту місцевої державної адміністрації»:

           1.Затвердити Регламент районної державної адміністрації, що додається.

            2.Визнати такими, що втратили чинність, розпорядження голови районної державної адміністрації від 13.02.2009 року № 203 «Про регламент районної державної адміністрації» та від 23.03.2012 року № 326 «Про внесення змін та доповнень до регламенту районної державної адміністрації, затвердженого розпорядженням голови районної державної адміністрації від 13 лютого 2009 року № 203».

           3.Контроль за виконанням цього розпорядження покласти на першого заступника, заступника голови, керівника апарату районної державної адміністрації відповідно до розподілу обов’язків. 

 

Голова районної державної

          адміністрації                                                                       М.І.ДЕМЧЕНКО

 

                     ЗАТВЕРДЖЕНО

          Розпорядження голови районної

          державної адміністрації

          від 10.05. 2018 року №309

 

 

Р Е Г Л А М Е Н Т

районної державної адміністрації

 

Загальні положення

 1.Цей Регламент районної державної адміністрації (далі - Регламент) регулює організаційні та процедурні питання діяльності районної державної  адміністрації, зокрема визначає організацію роботи апарату районної державної адміністрації і механізм його взаємодії із структурними підрозділами, регулює порядок правового, організаційного, кадрового, методичного, інформаційно-аналітичного та матеріально-технічного забезпечення діяльності районної державної адміністрації, встановлює режим її роботи.

  1. Розгляд у районній державній  адміністрації питань, що належать до її компетенції та повноважень, делегованих районною радою, здійснюється головою, першим заступником голови, заступниками голови,  керівником апарату, відділами та секторами апарату, структурними підрозділами районної державної  адміністрації, а також консультативними, дорадчими та іншими  допоміжними  органами,  службами  і комісіями,  утвореними головою районної державної  адміністрації.

 3.Робота районної державної  адміністрації, її апарату та структурних підрозділів є відкритою і гласною, за винятком розгляду питань, які належать до публічної інформації з обмеженим доступом.

  Районна державна адміністрація інформує громадськість про свою діяльність, залучає громадян до проведення перевірок, підготовки і розгляду питань, що належать до її компетенції. Висвітлення її діяльності здійснюється в порядку, передбаченому законодавством.

  4.Розподіл обов'язків між першим заступником, заступником голови, керівником апарату, іншими посадовими особами районної державної адміністрації проводить голова районної державної адміністрації не пізніше одного місяця з дня призначення його на посаду з визначенням:

  • функцій і повноважень;
  • структурних підрозділів районної державної адміністрації, діяльність яких координуватиметься та контролюватиметься;
  • територіальних підрозділів та інших органів виконавчої влади щодо  координації їх  діяльності, сприяння виконанню покладених на них завдань;
  • виконавчими комітетами сільських та селищних рад щодо спрямування та контролю їх діяльності.

Голова районної державної адміністрації визначає також порядок заміщення голови районної державної адміністрації, його першого заступника, заступників, керівника апарату у разі їх відсутності.

5.Положення про структурні підрозділи районної державної  адміністрації розробляються їх керівниками, погоджуються із заступниками голови (відповідно до розподілу обов'язків), начальником відділу правового та кадрового забезпечення  апарату районної державної адміністрації і затверджуються розпорядженням голови районної державної адміністрації.

Планування роботи районної державної  адміністрації

6.Планування роботи районної державної  адміністрації здійснюється з метою узгодженої діяльності керівництва районної державної адміністрації її структурних підрозділів та апарату районної державної адміністрації.

7.Основна діяльність районної державної адміністрації проводиться за річними, квартальними та місячними планами, які затверджуються розпорядженнями її голови. 

8.Плани роботи формуються  за пропозиціями керівництва районної державної адміністрації, керівників її структурних підрозділів та відділів апарату. Пропозиції до планів роботи, погоджені із відповідними заступниками голови районної державної адміністрації, подаються керівниками структурних підрозділів до організаційного відділу апарату районної державної адміністрації: для узагальнення річного і квартального планів - не пізніше, ніж за 15 днів до початку наступного року, кварталу;  місячного - не пізніше, ніж за 10 днів до початку наступного місяця.

9.Організаційний відділ апарату районної державної адміністрації на основі поданих пропозицій готує проекти річного, квартального і місячного планів роботи та після відповідного узгодження подає  на розгляд та затвердження голови районної державної адміністрації не пізніше, ніж за 5 днів до початку наступного року, кварталу, місяця. 

Планування роботи районної державної адміністрації з підготовки проектів регуляторних актів здійснюється з урахуванням статті 7 Закону України "Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності".

10.Річний, квартальний та місячний плани роботи районної державної адміністрації у триденний  термін після їх затвердження надсилаються загальним відділом апарату районної державної адміністрації  керівництву районної адміністрації, начальникам відділів і секторів апарату та  керівникам структурних  підрозділів районної державної адміністрації. Тижневий план – календар розміщується на офіційному веб – сайті районної державної адміністрації.

 11.Організацію контролю за виконанням планів роботи районної державної адміністрації здійснюють заступники голови районної державної адміністрації відповідно до розподілу обов'язків. Загальний контроль щодо  виконання планів роботи забезпечує  керівник апарату районної державної адміністрації, а аналіз їх виконання проводить організаційний відділ апарату районної державної адміністрації.

  12.Плани роботи районної державної адміністрації повинні передбачати  заходи, спрямовані на виконання Конституції України, законів України, актів Президента України,  Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України, інших центральних органів виконавчої влади (далі – акти законодавства), доручень Прем'єр-міністра України, державних і регіональних програм,  повноважень, делегованих районною радою. 

 До планів роботи  включаються:

-заходи  з актуальних питань  соціально-економічного розвитку району  або окремих її адміністративно-територіальних одиниць, функціонування   господарського комплексу та  соціальної сфери,  діяльності структурних підрозділів районної державної адміністрації, а також  органів місцевого самоврядування з питань здійснення делегованих повноважень органів виконавчої влади, наданих їм законом;

-розгляд діяльності районної державної адміністрації відповідно за рік, квартал, місяць з визначенням основних напрямів подальшої роботи;

-перелік нормативно-правових актів, розпоряджень голови районної державної адміністрації,  хід виконання яких розглядатиметься в порядку контролю;

-основні організаційно-масові заходи, проведення яких забезпечується районною державною адміністрацією або за участю її керівництва.

Підготовка до розгляду діяльності структурних підрозділів районної державної адміністрації, як правило, передбачає проведення комплексної або цільової перевірки стану справ на місцях. 

13.Додаткові (позапланові) питання включаються до  плану роботи районної державної адміністрації за рішенням її голови. З плану роботи районної державної адміністрації виключається питання  за рішенням  її голови на підставі доповідної записки першого заступника, заступника голови,  керівника апарату районної державної адміністрації (відповідно до розподілу обов'язків). 

14.Робота структурних підрозділів районної державної адміністрації, відділів та секторів апарату районної державної адміністрації проводиться за квартальними (місячними) планами, що затверджуються першим заступником, заступником голови  районної державної адміністрації (відповідно до розподілу обов'язків). Порядок планування роботи відділів та секторів апарату районної державної адміністрації встановлює керівник апарату районної державної адміністрації. 

Формування планів роботи структурних підрозділів районної державної адміністрації та її апарату здійснюється  з  урахуванням положень пункту 12 цього регламенту. 

Додаткові (позапланові) питання включаються до планів роботи структурних підрозділів, відділів та секторів апарату районної державної адміністрації і виключаються з них за рішенням першого заступника, заступника голови,  керівника апарату районної державної адміністрації (відповідно до розподілу обов'язків). 

15.Контроль за виконанням планів роботи районної державної адміністрації, структурних підрозділів районної державної адміністрації та її апарату здійснюється першим заступником, заступником голови,  керівником апарату районної державної адміністрації (відповідно до розподілу обов'язків).

16.Підготовка проекту щорічного звіту голови районної державної адміністрації (до 25 лютого) про підсумки діяльності районної державної адміністрації,  передбаченого до частини першої статті 45 Закону України «Про державну службу», здійснюється організаційним відділом апарату районної державної адміністрації на основі звітів керівників структурних підрозділів районної державної адміністрації та її  апарату, погоджених із першим заступником, заступником голови, керівником апарату районної державної адміністрації (відповідно до розподілу обов'язків). 

17.Звіт про результати діяльності районної державної адміністрації розміщується на її офіційному веб-сайті та у місцевих засобах масової інформації. 

Функції та організація роботи апарату районної державної  адміністрації

  1. Апарат районної державної адміністрації відповідно до покладених на нього завдань:

опрацьовує  документи, які надходять до районної державної адміністрації, готує щодо них  аналітичні, довідкові та інші матеріали; 

готує аналітичні, інформаційні, методичні та довідкові матеріали, а також розпорядчі документи  з організаційних, кадрових та інших питань, а також проекти доручень голови і заступників голови районної державної адміністрації;  

здійснює спільно із структурними підрозділами районної державної адміністрації, територіальними органами міністерств, інших центральних органів виконавчої влади аналіз соціально-економічного та суспільно-політичного стану в районі, розробляє та вносить відповідні  пропозиції з цих питань;

здійснює опрацювання проектів розпоряджень; розробляє за дорученням голови районної державної адміністрації проекти розпоряджень з організаційних та кадрових питань; 

організовує за дорученням голови районної державної адміністрації перевірки виконання актів законодавства, доручень Прем'єр-міністра України, розпоряджень голови обласної державної адміністрації, територіальними органами міністерств, інших центральних органів виконавчої влади (з питань здійснення повноважень районної державної адміністрації),  структурними підрозділами районної державної адміністрації;

здійснює правове забезпечення діяльності районної державної адміністрації, надає методичну та практичну допомогу її посадовим особам  щодо правильного застосування актів законодавства; 

проводить аналіз роботи органів місцевого самоврядування у межах повноважень і в порядку, визначеному законодавством, надає методичну та іншу практичну допомогу з удосконалення організації їх роботи, готує пропозиції щодо поглиблення взаємодії районної державної адміністрації з органами місцевого самоврядування для спільного вирішення питань економічного, соціального та культурного розвитку відповідних територій; 

 відповідає за реалізацію державної політики з питань управління  персоналом;

здійснює контроль за своєчасним інформуванням голови районної державної адміністрації щодо виконання його розпоряджень; 

забезпечує прозорість та відкритість діяльності районної державної адміністрації, а також забезпечує реалізацію права кожного на доступ до публічної інформації, що була отримана або створена в процесі виконання районною державною адміністрацією завдань, передбачених чинним законодавством, або яка знаходиться у її володінні; 

веде загальне діловодство та контроль за проходженням вхідної та вихідної документації; 

здійснює підготовку та оформлення документів з відзначення колективів, організацій та громадян державними нагородами, відзнаками Президента України,  Кабінету Міністрів України, обласної державної адміністрації та районної державної адміністрації;         

організовує особистий прийом  громадян та розгляд їх звернень, контролює вирішення порушених в них питань, аналізує та узагальнює пропозиції, що містяться в них, розробляє заходи щодо усунення причин, які породжують обґрунтовані скарги і зауваження;

сприяє здійсненню заходів щодо охорони громадської безпеки та громадського порядку, захисту прав і свобод громадян, боротьби зі злочинністю;

сприяє здійсненню заходів, пов'язаних з діяльністю на території району  військових частин та інших військових формувань, підготовці молоді до військової служби; 

забезпечує дотримання режиму секретності та вимог законодавства у сфері охорони державної таємниці; 

організовує прийом-передачу інформації засобами електронного зв'язку; 

забезпечує висвітлення діяльності районної державної  адміністрації в місцевих засобах масової інформації та на офіційному веб-сайті;

забезпечує дотримання режиму роботи, належного протипожежного стану та дотримання правил охорони праці в службових приміщеннях районної державної адміністрації в адміністративному будинку по вул.Хмельницьке шосе, 17;

здійснює фінансове, матеріально-технічне та господарсько-побутове забезпечення діяльності апарату районної державної адміністрації;

виконує  відповідно до цього Регламенту інші функції.

19.Апарат районної державної адміністрації у процесі виконання покладених на нього завдань взаємодіє із структурними підрозділами районної державної адміністрації, територіальними органами міністерств та інших центральних органів виконавчої влади та з виконавчим апаратом районної ради. 

20.Організація роботи апарату районної державної адміністрації здійснюється відповідно до цього Регламенту та положення, що затверджуються розпорядженням голови районної державної адміністрації.

Режим роботи апарату районної державної адміністрації 

  1. Апарат районної державної адміністрації працює з понеділка по четвер з 8 до 17 го­дини 15 хвилин, п’ятниця – з 8 до 16 години, перерва на обід - з 13 до 14 години. Вихідні - субота, неділя. Час початку робочого дня може змінюватися відповідно до розпорядження голови районної державної адміністрації. 

22.Облік робочого часу працівників апарату районної державної адміністрації здійс­нює сектор управління персоналом апарату за табелем встановленої форми, які  подаються до відділу фінансово-господарського забезпечення апарату районної державної адміністрації.

23.Чергування в приміщенні районної державної адміністрації здійснюється у приймальні голови районної адміністрації у вихідні та святкові дні відповідальними черговими.

24.Окремі робочі кімнати відділів апарату районної державної адміністрації, у яких зберігаються документи з основної діяльності районної державної адміністрації,  грошові та значні матеріальні цінності,  у неробочий час здаються під охорону черговому працівнику  на центральному вході будинку районної державної адміністрації. 

25.Винесення майна з будинку районної державної адміністрації, перенесення його з однієї кімнати в іншу проводиться лише з дозволу начальника відділу фінансово-господарського забезпечення апарату районної державної адміністрації.

26.Майно, що знаходиться в робочих кімнатах, закріплюється за працівника­ми, які в них працюють. Працівники апарату несуть відповідальність за збере­ження і правильність користування майном, при звільненні з роботи здають йо­го начальнику відділу фінансово-господарського забезпечення апарату районної державної адміністрації, про що робляться відповідні відмітки в обхідному листі. 

Кадрова робота

27.Кадрова робота у районній державній  адміністрації спрямовується на комплексне вирішення питань щодо комплектування районної державної адміністрації висококваліфікованими і компетентними працівниками. 

28.Організація кадрової роботи районної державної адміністрації здійснюється за затвердженим головою районної державної адміністрації річним планом, який передбачає здійснення заходів з добору, підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників, а також роботи з кадровим резервом.

29.Організацію кадрової роботи в апараті районної державної адміністрації здійснює сектор управління персоналом, а в підрозділах, які мають штатну чисельність до п»яти осіб, виконання кадрової роботи покладається за рішенням їх керівників на одного з працівників.

Кадрова робота в апараті та структурних підрозділах районної державної  адміністрації проводиться відкрито і спрямовується на всебічне вивчення та врахування можливостей працівників, найбільш повне застосування їх здібностей, розвиток ініціативності, створення атмосфери зацікавленості у професійному зростанні.

30.Прийняття на державну службу до районної державної адміністрації та звільнення з державної служби здійснюється в порядку, встановленому законодавством про державну службу.

31.Прийняття працівників на роботу до районної державної адміністрації на посади, що не віднесені до категорій посад державних службовців, та звільнення їх з роботи здійснюється відповідно до законодавства про працю.

32.На посади, передбачені номенклатурою посад працівників, що повинні мати допуск до роботи з таємними документами, можуть бути призначені лише особи, яким в установленому порядку оформлено допуск до державної таємниці.

33.Для визначення якості виконання поставлених завдань, а також з метою прийняття рішень щодо преміювання, планування кар»єри державних службовців, виявлення потреби у професійному навчанні, результати їх службової діяльності щороку підлягають оцінюванню в порядку, встановленому законодавством про державну службу.  

34.На кожного прийнятого на роботу до районної державної адміністрації працівника оформляється особова справа. 

35.Відповідальність за реалізацію державної політики з питань управління персоналом в апараті районній державній адміністрації  та її структурних підрозділах,  добір персоналу, планування та організацію заходів з підвищення рівня професійної компетентності державних службовців, документальне оформлення вступу на державну службу, її проходження та припинення несе служба управління персоналом. 

Організація роботи з документами

36.Організація роботи з документами в районній державній адміністрації здійснюється в порядку, передбаченому інструкцією з діловодства, що розробляється відповідно до Типової інструкції з діловодства у міністерствах, інших центральних та місцевих органах виконавчої влади, затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від 17 січня 2018 року № 55.

Інструкція з діловодства районної державної адміністрації затверджується розпорядженням голови районної державної адміністрації. 

Організація роботи з документами, що містять інформацію з обмеженим доступом, здійснюється в установленому законодавством порядку.

37.Організація діловодства в апараті районної державної адміністрації забезпечується загальним відділом та ведеться згідно з номенклатурою справ, яка щорічно до кінця поточного року переглядається та уточнюється.

Облік, ознайомлення та зберігання документів з грифом «Для службового користування» здійснюється  загальним відділом апарату районної державної адміністрації.              

Робота з таємними документами ведеться головним спеціалістом з питань режимно-секретної та мобілізаційної роботи апарату районної державної адміністрації у визначеному відповідним законодавством порядку.         

38.Ведення діловодства в структурних підрозділах районної державної адміністрації визначається Інструкцією з діловодства в районній державній адміністрації, інструкціями відповідних міністерств і відомств, цим Регламентом та власними інструктивними документами.

39.Відповідальність за стан діловодства в апараті районної державної адміністрації несе керівник апарату районної державної адміністрації, а в  структурних підрозділах апарату районної державної адміністрації – їх керівники. 

40.Кореспонденція, що надходить до районної державної адміністрації, реєструється в загальному відділі апарату районної державної адміністрації в день її надходження. Попередній розгляд вхідних документів та  їх відбір для розгляду керівництвом здійснює заступник керівника апарату - начальник загального відділу. Документи подаються на розгляд керівництву в день їх надходження, а термінові - негайно. 

41.Всі вхідні документи та документи, що надходять із Верховної Ради України, Секретаріату Президента України, Кабінету Міністрів України,  інших центральних органів виконавчої влади, обласної державної адміністрації, а також найважливіші документи з принципових питань діяльності органів виконавчої влади та місцевого самоврядування розглядаються головою районної державної адміністрації.

42.Подання документів на розгляд голови районної державної адміністрації здійснюється заступником керівника апарату - начальником загального відділу апарату районної державної адміністрації через секретаря голови. 

43.Керівництво районної державної адміністрації за результатами розгляду документів накладає резолюцію до кожного документа, у якій зазначається прізвище виконавця (виконавців), зміст завдання, термін його виконання, дата розгляду та особистий підпис посадової особи. 

44.Розглянуті головою районної державної адміністрації акти Президента України, Кабінету Міністрів України, доручення Прем’єр-міністра України, звернення комітетів Верховної Ради України, розпорядження голови обласної державної адміністрації, доручення голови та заступників голови обласної державної адміністрації, а також звернення і запити народних депутатів України та депутатів місцевих рад, що потребують взяття на контроль, передаються загальним відділом апарату районної державної адміністрації головному спеціалісту з питань контролю організаційного відділу апарату районної державної адміністрації. Після взяття на контроль зазначені документи повертаються до загального відділу апарату районної державної адміністрації.

45.Оригінали, зареєстрованих вхідних  документів, передаються виконавцям і повертаються разом із матеріалами про їх виконання до  загального відділу апарату районної державної адміністрації. 

46.Відповідальність за своєчасне доведення документів до виконавців несе загальний відділ апарату районної державної адміністрації.

47.Відповідальність за організацію виконання документів несуть голова, заступники голови (відповідно до розподілу обов»язків) та керівники структурних підрозділів.

Відповідальність за зміст  документа та дотримання встановлених вимог щодо його оформлення несуть посадові особи, які безпосередньо здійснювали його підготовку.

48.Документи, адресовані Секретаріату Президента України,  Кабінету Міністрів України, народним депутатам України,  голові обласної державної адміністрації, учасникам бойових дій, людям з інвалідністю І групи, жінкам, яким присвоєно почесне звання «Мати-героїня» підписуються виключно головою районної державної адміністрації, а під час його відсутності - першим заступником чи заступником. 

Документи, що надсилаються іншим адресатам, підписуються керівництвом районної державної адміністрації відповідно до розподілу обов’язків за наявності віз виконавців і дати, які проставляються на  другому примірнику документа. Підписані документи передаються для реєстрації та відправлення до загального відділу апарату районної державної адміністрації.

49.Відповіді на вхідні документи реєструються у встановленому порядку.

Відповідь  разом із копією документа передається на розгляд тому керівнику районної державної адміністрації, який проставив резолюцію  на документі. Якщо керівником районної державної адміністрації  даються доручення щодо його виконання, то вони  контролюються у встановленому цим Регламентом порядку. Якщо такі доручення не давались, то відповідь разом із копією вихідного документа долучаються до відповідної справи номенклатури.

50.Проекти договорів та угод, що надійшли від підприємств, установ та організацій підлягають опрацюванню заінтересованими структурними підрозділами районної державної адміністрації та її апарату (в обов’язковому порядку юридичним відділом апарату районної державної адміністрації).

Підписані керівництвом районної державної адміністрації договори, договори оренди, купівлі-продажу реєструються і обліковуються у спеціальному журналі, який зшивається, пронумеровується та зберігається у юридичному відділі апарату районної державної адміністрації.

Всі інші угоди реєструються, обліковуються та зберігається у фінансово-господарському відділі апарату районної державної адміністрації.       

51.Діяльність районної державної адміністрації щодо реалізації нагородної політики здійснюється відповідно до Закону України “Про державні нагороди в Україні” та інших нормативно-правових актів з цього питання.  

Районна державна адміністрація розглядає і вносить в установленому порядку пропозиції щодо нагородження трудових колективів та громадян державними нагородами України, нагородами Кабінету Міністрів України, обласної державної адміністрації та заохочує працівників апарату і структурних підрозділів районної державної адміністрації, підприємств, установ та організацій, що належать до сфери її управління.           

Підготовку та оформлення документів про нагородження  здійснює  сектор управління персоналом апарату районної державної адміністрації.

52.Відзначення урочистих подій та професійних свят проводиться за участю голови районної державної адміністрації або його заступників, керівників структурних підрозділів районної державної адміністрації, установ, організацій, підприємств згідно з календарем державних і професійних свят та планом роботи районної державної адміністрації. 

53.Районна державна адміністрація має гербову печатку встановленого зразка, виготовлення якої замовляється у визначеному порядку відділом фінансово-господарського забезпечення апарату районної державної адміністрації. Відповідальними за зберігання та законність використання гербової печатки є голова районної державної адміністрації, а за його дорученням – керівник апарату районної державної адміністрації.

54.За цільове використання та безпосереднє зберігання гербової печатки відповідає заступник керівника апарату - начальник загального відділу апарату районної державної адміністрації, на час відсутності якого гербова печатка передається керівнику апарату районної державної адміністрації.

55.Гербовою печаткою районної державної адміністрації засвідчуються підписи голови, першого заступника, заступника голови,  керівника апарату районної державної адміністрації. 

56.У відділах загальному, державної реєстрації виборців апарату районної державної адміністрації, секторі управління персоналом, головного спеціаліста з питань режимно-секретної та мобілізаційної роботи  апарату районної державної адміністрації використовуються відповідні печатки для документів, пакетів і штампи.    

 

Організація контролю за  виконанням документів

 

57. Виконання актів Президента України, Кабінету Міністрів України, доручень Прем’єр-міністра України, звернень комітетів Верховної Ради України,  а також звернень і запитів народних депутатів України та депутатів місцевих рад, розпоряджень голови обласної державної адміністрації, доручень голови та заступників голови обласної державної адміністрації, розпоряджень та доручень голови  та заступників голови районної державної адміністрації контролюються  головним спеціалістом з контролю організаційного відділу апарату районної державної адміністрації.

 Контроль за їх виконанням здійснюється шляхом:

-  аналізу і узагальнення у визначені строки структурним підрозділом районної державної адміністрації, який забезпечує координацію роботи із зазначених питань, письмової інформації про стан виконання  документів у цілому або окремих встановлених ними завдань, що надходить від виконавців;

- систематичного аналізу статистичних та інших даних, що характеризують стан виконання документів;

- проведення періодичної комплексної або цільової перевірки організації і стану виконання завдань безпосередньо на місцях;

- розгляду питань діяльності (за слухання звіту) виконавців на засіданнях колегії, нарадах у голови районної державної адміністрації або його заступників. 

58.Безпосередній контроль за своєчасним виконанням документів структурними підрозділами районної державної адміністрації, установами і організаціями здійснюють керівники цих структурних підрозділів спільно з організаційним відділом апарату районної державної адміністрації. 

59.З метою забезпечення належного виконання актів Президента України, Кабінету Міністрів України, розпоряджень голови обласної державної адміністрації, голови районної державної адміністрації  головним спеціалістом з контролю організаційного відділу апарату районної державної адміністрації, який забезпечує координацію роботи  щодо виконання документа у цілому, розробляється у разі потреби план контролю, в якому визначаються проміжні контрольні строки виконання окремих завдань та керівники структурних підрозділів районної державної адміністрації, які відповідають за їх виконання.

План контролю затверджує керівник апарату районної державної адміністрації. 

  1. Аналітичні та інформаційні матеріали щодо стану виконання документів у цілому або окремих передбачених ними завдань у разі встановлення проміжних контрольних строків подаються голові районної державної адміністрації або його заступникові (відповідно до розподілу обов'язків) не пізніше ніж за 10 днів до закінчення строку, визначеного актами Президента України, Кабінету Міністрів України, розпорядженнями голови обласної та районної державних адміністрацій або планом контролю. 

61.За результатами розгляду матеріалів, що містять відомості про можливий зрив виконання  документа  в цілому або передбаченого ним окремого завдання інформується голова районної державної  адміністрації або його заступник (згідно до розподілу обов'язків) для вжиття  відповідних заходів. 

62.Інформацію (звіт) про стан виконання документів, що подається відповідно Кабінету Міністрів України, іншим органам виконавчої влади вищого рівня, Верховній Раді Автономної Республіки Крим, підписує голова районної державної адміністрації.

63.Зняття з контролю документа здійснюється головою районної державної адміністрації на підставі письмової інформації керівників структурних підрозділів районної державної адміністрації, установ, організацій та відомств або іншого документа, що підтверджує його виконання.                     

Організація розгляду звернень громадян та проведення особистого прийому громадян

64.Розгляд звернень громадян – пропозицій (зауважень), заяв (клопотань), скарг в районній державній адміністрації організовується відповідно до вимог  Закону України «Про звернення громадян».  Організація розгляду звернень громадян, у тому числі ведення діловодства та проведення особистого прийому громадян, покладається на сектор роботи зі зверненнями громадян загального відділу апарату районної державної адміністрації.

Діловодство за зверненнями громадян ведеться відповідно до Інструкції з діловодства за зверненнями громадян в органах державної влади і місцевого самоврядування, об'єднаннях громадян, на підприємствах, в установах, організаціях незалежно від форми власності, в засобах масової інформації, затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від 14 квітня 1997 р. № 348.

65.Порушені у зверненнях громадян питання розглядаються головою районної державної адміністрації або його заступником (відповідно до розподілу обов'язків), керівником апарату, які дають доручення керівникам відповідних структурних підрозділів районної державної адміністрації, установ, організацій, виконавчим комітетам сільських та селищних рад щодо вивчення, перевірки і вирішення порушених у зверненнях питань відповідно до чинного законодавства.

Результати розгляду звернень керівниками структурних  підрозділів районної державної адміністрації та її апарату, установ, організацій та відомств доповідаються керівництву районної державної адміністрації і на їх підставі  інформується обласна державна адміністрація, якщо звернення взяті  ними на контроль.

Якщо питання, порушені в одержаному районною державною адміністрацією зверненні, не входять до її повноважень, воно в термін не більше п’яти днів пересилається сектором роботі зі зверненнями громадян загального відділу апарату районної державної адміністрації за належністю відповідному органу чи посадовій особі, про що повідомляється громадянину, який подав звернення. У разі якщо звернення не містить даних, необхідних для прийняття обгрунтованого рішення районною державною адміністрацією чи її посадовою особою, сектор роботи зі зверненнями громадян загального відділу апарату районної державної адміністрації в той же термін повертає його громадянину з відповідними роз’ясненнями. 

66.Особистий прийом громадян проводить голова районної державної адміністрації, його заступники, керівник апарату, керівники структурних підрозділів районної державної адміністрації згідно з графіком та положенням про прийом громадян, який затверджується головою районної державної адміністрації та оприлюднюється в місцевих засобах масової інформації та розміщується на офіційному веб-сайті районної державної адміністрації. 

67.Виїзні прийоми громадян керівництвом районної державної адміністрації проводяться відповідно до графіку, затвердженого головою районної державної адміністрації. 

68.Сектор роботи зі зверненнями громадян загального відділу апарату районної державної адміністрації щоквартально аналізує роботу з розгляду звернень, узагальнює пропозиції, що містяться в них, розробляє рекомендації, спрямовані на усунення причин виникнення обґрунтованих скарг і зауважень громадян, контролює вирішення порушених у них питань, про що інформує керівництво районної державної адміністрації.

69.Розгляд звернень громадян щодо надання безоплатної первинної правової допомоги, організація особистого прийому таких громадян здійснюється відповідно до Закону України «Про безоплатну правову допомогу».

Організація правового забезпечення

діяльності районної державної держадміністрації

 

70.Правове забезпечення діяльності районної державної адміністрації, а також надання методичної та практичної допомоги з правових питань здійснює  юридичний відділ апарату районної державної адміністрації.

Юридичний відділ апарату районної державної адміністрації з питань правового забезпечення діяльності районної державної адміністрації підпорядковується її голові, а з питань організації роботи апарату районної державної адміністрації - керівнику апарату районної державної адміністрації.

71.У своїй діяльності юридичний відділ апарату районної державної адміністрації керується Конституцією України та законами України, а також указами Президента України, актами Кабінету Міністрів України і постановами Верховної Ради України, розпорядженнями голови  обласної  та районної державних адміністрацій, положенням про юридичний відділ апарату районної державної адміністрації. 

72.Основними завданнями юридичного відділу апарату районної державної адміністрації є: 

-  правове забезпечення діяльності районної державної адміністрації;

 -  організація правової роботи, спрямованої на правильне застосування і неухильне додержання вимог актів законодавства в  апараті та структурних підрозділах районної державної адміністрації, а також  посадовими особами районної державної адміністрації;

 - підготовка інформаційних, довідкових та інших матеріалів з питань застосування законодавства. 

73.Юридичний відділ апарату районної державної адміністрації відповідно до покладених на нього завдань:

  • забезпечує відповідність законодавству проектів розпоряджень голови районної державної адміністрації, рішень її колегії та інших актів районної державної адміністрації;
  • проводить правову експертизу проектів розпоряджень голови районної державної адміністрації, готує висновки правової експертизи у разі їх невідповідності актам законодавства та подає пропозиції щодо приведення таких проектів у відповідність з вимогами законодавства;
  • визначає, які розпорядження голови районної державної адміністрації є нормативно-правовими актами і підлягають державній реєстрації в органах юстиції;
  • надає методичну допомогу працівникам апарату районної державної адміністрації та структурним підрозділам районної державної адміністрації щодо правильного застосування норм законодавства під час виконання покладених на них завдань і функціональних обов'язків;
  • представляє інтереси районної державної адміністрації у судах та інших державних органах під час розгляду правових питань або спорів;
  • виконує інші функції з правового забезпечення діяльності районної державної адміністрації відповідно до цього Регламенту та положення про відділ правового та кадрового забезпечення апарату районної державної адміністрації.

  

Консультативні, дорадчі та інші допоміжні органи,

служби і комісії районної державної адміністрації

 

74.Для сприяння здійсненню повноважень районної державної адміністрації її голова утворює консультативні, дорадчі та інші допоміжні органи (ради, колегії, робочі групи тощо), служби та комісії з визначенням  їх завдань, функцій та персонального складу.

Рішення зазначених органів оформляються протоколами.

З метою забезпечення участі громадян в управлінні державними справами при районній державній адміністрації відповідно о постанови Кабінету Міністрів України від 3 листопада 2010 року № 996 утворюється Громадська рада.

75.Для узгодженого розгляду питань, що належать до компетенції районної державної адміністрації, обговорення найважливіших напрямів її діяльності та підготовки відповідних рекомендацій, пропозицій для прийняття розпоряджень голови районної державної адміністрації утворюється колегія районної державної адміністрації (далі - Колегія). 

76.До  складу Колегії районної державної адміністрації входять  голова районної державної адміністрації (голова колегії), його  заступники, керівник апарату, а також можуть входити керівники структурних підрозділів районної державної адміністрації, керівники територіальних органів виконавчої влади та посадові особи органів місцевого самоврядування за їх згодою, а за пропозицією громадських організацій, підприємств, установ та організацій їх представники. 

Кількісний та персональний склад колегії визначається та затверджується головою районної державної адміністрації.

77.У своїй роботі Колегія керується Типовим положенням про колегію центрального органу виконавчої влади і місцевої держадміністрації,  затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 2 жовтня 2003 року   № 1569, цим Регламентом та відповідним положенням про колегію районної державної адміністрації.

78.Засідання колегії вважається правомочним, якщо на ньому присутні не менш як дві третини загальної кількості її членів і проводяться відповідно до плану роботи районної державної адміністрації, а позачергові - у міру потреби.

79.Рішення колегії приймається відкритим голосуванням більшістю  голосів її членів присутніх на засіданні. У разі рівного розподілу голосів вирішальним є голос головуючого.  В окремих випадках за рішенням головуючого може бути застосована процедура таємного голосування.

Рішення колегії оформляється протоколом, який підписується головою колегії і є підставою для видання   відповідного розпорядження.

80.Організаційне та технічне забезпечення засідань колегії здійснює організаційний відділ апарату районної державної адміністрації.

 

Порядок підготовки та проведення нарад

 

81.З метою оперативного розгляду та вирішення питань, що належать до компетенції органів виконавчої влади району,  головою районної державної адміністрації, заступниками  голови, керівником апарату, керівниками  структурних підрозділів районної державної адміністрації проводяться відповідні наради.

Оперативні наради голови із його заступниками, керівником апарату проводяться щопонеділка о 8-й годині; заступників голови з керівниками підпорядкованих структурних підрозділів районної державної адміністрації, керівника апарату  з апаратом районної державної адміністрації - о 9.30 годині. 

82.Підготовка нарад з планових та поточних питань за участю голови районної державної адміністрації покладається на заступника голови (згідно з розподілом обов’язків), керівника апарату районної державної адміністрації, керівників відповідних структурних підрозділів районної державної адміністрації та  апарату районної державної адміністрації. План підготовки наради затверджується головою районної державної адміністрації.

Підготовку нарад з галузевих питань за участю заступників голови районної державної адміністрації здійснюють керівники відповідних структурних підрозділів районної державної адміністрації.

83.Порядок денний, дата, час та список учасників наради визначаються головою або відповідними заступниками голови, керівником апарату районної державної адміністрації.  

84.Повідомлення про запрошення на наради та інші заходи за участю голови районної державної адміністрації, реєстрація їх учасників здійснюється працівниками організаційного відділу апарату, а за участю заступників голови районної державної адміністрації – відповідальними  особами, визначеними заступниками.

85.Матеріали наради за участю голови районної державної адміністрації подаються керівництву районної державної адміністрації за день до її проведення організаційним відділом апарату, а за участю заступників голови районної державної адміністрації – забезпечується відповідальними особами, визначеними заступниками. Учасникам наради матеріали надаються завчасно.

86.Наради за участю голови районної державної адміністрації протоколюються працівниками організаційного відділу апарату (крім оперативних нарад), а за участю заступників голови районної державної адміністрації –  відповідальними особами, визначеними заступниками. 

Прийняті на нарадах рішення оформляються протоколами в триденний термін.

Протокол наради підписує головуючий.

У протоколі зазначаються прізвища та ініціали посадових осіб, які брали участь у нараді, питання, що розглядалися, і прийняті за результатами розгляду рішення

Протоколи передаються в загальний відділ апарату районної державної адміністрації.

За результатами розгляду питань на нарадах можуть видаватись розпорядження голови районної державної адміністрації  та/або накази керівників структурних підрозділів районної державної адміністрації.

87.Право офіційно повідомляти місцевим засобам масової інформації про порядок  денний і підсумки розгляду питань на нарадах має уповноважена головою районної державної адміністрації відповідна посадова особа.

 88.Засідання  консультативних, дорадчих та інших допоміжних органів, служб та комісій проводяться згідно з їх положеннями. Підготовка, проведення і документальне оформлення цих засідань забезпечується відповідальними секретарями чи іншими особами, визначеними керівниками зазначених органів.

 

Порядок внесення та розгляду проектів

розпоряджень голови районної державної адміністрації

 

89.Голова районної державної адміністрації на виконання актів законодавства, доручень Прем'єр-міністра України, розпоряджень голови обласної державної адміністрації за власною ініціативою видає одноособово в межах повноважень районної державної адміністрації розпорядження.

90.Проекти розпоряджень голови районної державної адміністрації (далі – проекти розпоряджень) готують відповідні структурні підрозділи районної державної адміністрації та її апарату, територіальні органи міністерств та інших центральних органів виконавчої влади. 

91.У  разі коли розроблення проекту розпорядження доручено кільком структурним  підрозділам районної державної адміністрації чи її апарату або іншому органу головним розробником є виконавець, зазначений першим.

92.Проекти розпоряджень підлягають обов’язковому погодженню із заінтересованими структурними підрозділами районної державної адміністрації, а у разі потреби з іншими органами чи установами, які головний розробник проекту визначає самостійно, виходячи зі змісту його основних положень.

Головний розробник організовує, спрямовує і координує роботу заінтересованих структурних підрозділів районної державної адміністрації, її апарату та інших органів з розроблення проекту розпорядження, вживає вичерпних заходів для врегулювання розбіжностей у їх позиціях щодо проекту (проводить консультації, узгоджувальні наради, робочі зустрічі тощо), отримує  від них інформаційно-аналітичні та інші необхідні матеріали. 

Керівники заінтересованих структурних підрозділів районної державної адміністрації, її апарату та інших органів за зверненням головного розробника проекту розпорядження у визначений ним термін забезпечують його опрацювання та погодження.

Проекти розпоряджень погоджуються шляхом їх візування керівниками структурних підрозділів районної державної адміністрації та її апарату,  інших органів, заступниками голови та керівником апарату районної державної адміністрації. При цьому зазначається посада, ініціали і прізвище особи, яка візує проект  розпорядження, а також дата візування.

Проекти розпоряджень районної державної адміністрації, які розробляються на виконання законодавчих актів, доручень Прем'єр-міністра України та голови обласної державної адміністрації погоджуються не пізніше ніж у дводенний термін після їх подання головним розробником. 

Якщо заінтересовані керівники структурних підрозділів районної державної адміністрації чи її апарату, інших органів не висловили своєї позиції щодо проекту розпорядження у визначений головним розробником строк, такий проект вважається погодженим без зауважень.

За результатами погодження проекту розпорядження головним розробником готується довідка про погодження (додаток 1), у якій зазначаються заінтересовані структурні підрозділи районної державної адміністрації та її апарату, інші органи, керівники яких: 

погодили проект розпорядження без зауважень;

висловили зауваження та пропозиції, враховані головним розробником;

висловили зауваження та пропозиції, не враховані головним розробником;

не висловили своєї позиції щодо проекту розпорядження.

Довідка про погодження може не готуватись у разі, коли проект розпорядження стосується кадрових, організаційних (внутрішніх) питань діяльності районної державної адміністрації.

Копії документів погодження проекту розпорядження зберігаються в архівних справах головного розробника.

93.Неврегульовані розбіжності у позиціях заінтересованих структурних підрозділів районної державної адміністрації, та її апарату,  інших  органів щодо проекту розпорядження оформляються головним розробником у вигляді протоколу узгодження позицій (додаток 2), який  підписує керівник структурного підрозділу районної державної адміністрації та її апарату, іншого органу, що є головним розробником. 

94.Головний розробник готує пояснювальну записку до проекту розпорядження (додаток 3), що повинна містити необхідні розрахунки, обґрунтування і прогнози соціально-економічних та інших результатів реалізації виданого розпорядження.

До пояснювальної записки у разі потреби можуть додаватися інформаційно-довідкові матеріали (таблиці, графіки тощо). Загальний обсяг пояснювальної записки не повинен перевищувати чотирьох аркушів.

Пояснювальна записка не подається до проектів розпоряджень з кадрових питань, внесення змін до складу комісії, робочої групи або з інших організаційних питань.

Подання пояснювальної записки до проектів розпоряджень нормативного характеру, в тому числі регуляторних актів, є обов'язковим.

95.У разі коли проект розпорядження, що готується, тягне за собою зміни або доповнення до інших розпоряджень, такі зміни або доповнення включаються в текст проекту або подаються у вигляді проекту окремого розпорядження одночасно з основним проектом. До таких проектів розпоряджень додається порівняльна таблиця (додаток 4), у якій зазначаються положення (норми) розпорядження, що є чинними, а також пропозиції стосовно викладення їх у новій редакції.

96.У разі проведення публічного обговорення проекту розпорядження головний розробник вносить його разом з довідкою, в якій зазначаються особи, що були залучені до такого обговорення, його результати, а також рішення щодо врахування пропозицій чи обґрунтування їх відхилення в цілому або частково.

97.Проект розпорядження із соціально-економічних питань, як правило, має вступну частину (преамбулу), в якій коротко наводяться основні результати аналізу стану справ та причини виникнення недоліків у розв'язанні відповідних проблем, визначається мета видання розпорядження.

Нормативні положення та завдання суб'єктам відносин, передбачені у проекті розпорядження, повинні бути конкретними і реальними, спрямованими на досягнення у найкоротший строк визначеної мети та містити перелік виконавців і терміни виконання завдань.

У проекті розпорядження можуть передбачатися у разі потреби проміжні контрольні строки інформування районної державної адміністрації про хід виконання встановлених завдань.

Проекти розпоряджень з питань соціально-економічного розвитку у  разі потреби попередньо обговорюються на засіданнях колегії районної державної адміністрації.

98.У разі розроблення проекту розпорядження, який має ознаки регуляторного акта, головний розробник проводить аналіз його регуляторного впливу відповідно до вимог Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» за  Методикою  проведення аналізу впливу регуляторного акта, затвердженою постановою  Кабінету Міністрів України від 11 березня 2004 року № 308.

Головний розробник разом з проектом розпорядження, який має ознаки регуляторного акта подає:

копію рішення територіального органу Держкомпідприємництва про його погодження або копію рішення апеляційної регуляторної комісії про задоволення скарги головного розробника щодо відмови зазначеного органу в погодженні проекту акта разом з аналізом його регуляторного впливу;

копію повідомлення про оприлюднення проекту.

99.Підготовлений проект розпорядження підписується керівником органу, що є головним розробником і її юридичною службою та вноситься голові районної державної адміністрації разом з документами, передбаченими пунктами 93- 99 цього Регламенту.

За дорученням голови районної державної адміністрації або його заступника (відповідно до розподілу обов'язків), керівника апарату районної державної адміністрації опрацювання внесеного проекту розпорядження та редагування його тексту здійснюється у відповідних структурних підрозділах  та апараті районної державної адміністрації. 

Строк опрацювання проекту розпорядження в апараті районної державної адміністрації не повинен перевищувати 15 робочих днів. У разі потреби зазначений строк може бути продовжено на обґрунтоване прохання посадової особи апарату районної державної адміністрації.

100.Проекти розпоряджень підлягають обов'язковій правовій експертизі у юридичний відділ апарату районної державної адміністрації. 

У разі коли проект розпорядження подано апарату районної державної адміністрації з порушенням визначених у цьому розділі вимог, юридичний відділ апарату районної державної адміністрації доповідає про це керівнику апарату районної державної адміністрації, який у дводенний термін супровідним листом за своїм підписом (додаток 5) повертає головному розробникові проект розпорядження та матеріали до нього. 

Юридичний відділ апарату районної державної адміністрації опрацьовує поданий проект розпорядження, зокрема проводить його правову експертизу, вносить поправки, пов'язані з приведенням проекту розпорядження у відповідність з вимогами нормопроектувальної  техніки, а також у разі потреби редагує проект розпорядження.

Юридичний відділ апарату районної державної адміністрації під час проведення правової експертизи:

перевіряє проект розпорядження на відповідність Конституції, законам України та іншим актам законодавства;

оцінює ефективність обраного правового шляху врегулювання проблеми;

перевіряє проект розпорядження на відповідність вимогам, встановленим цим Регламентом, а також повноту погодження із заінтересованими органами.

У разі виявлення невідповідності проекту розпорядження чи його окремих положень актам законодавства юридичний відділ апарату районної державної адміністрації готує зауваження до такого проекту та повертає його на доопрацювання головному розробникові з відповідними пропозиціями. У разі коли недоліки проекту розпорядження не можуть бути усунені шляхом доопрацювання, юридичний  відділ апарату районної державної адміністрації готує висновок (додаток 6).

Проект розпорядження, у тексті якого містяться посилання на нормативно-правові акти, подається для проведення правової експертизи разом з текстами зазначених актів.

101.Якщо під час опрацювання проекту розпорядження виявлено необхідність внесення до нього істотних змін, проект повертається для доопрацювання та повторного погодження.

102.Проект розпорядження візується головним розробником, працівниками апарату районної державної адміністрації, які здійснювали його опрацювання, у тому числі в обов»язковому порядку начальником юридичного відділу апарату районної державної адміністрації, відповідальним з питань запобігання та виявлення корупції, першим заступником голови або заступником голови районної державної адміністрації згідно з розподілом обов»язків, керівником апарату районної державної адміністрації. Завізований проект розпорядження   передається голові районної державної адміністрації через загальний відділ.

 Нормативно-правові акти районної державної адміністрації візуються юридичним відділом апарату районної державної адміністрації на кожній сторінці.

Забороняється надавати на підпис голові районної державної адміністрації проект розпорядження, який не пройшов опрацювання та візування в порядку, визначеному цим регламентом.

103.Розпорядження голови районної державної адміністрації ненормативного характеру набирають чинності з моменту їх видання, якщо самими розпорядженнями не встановлено інший термін набрання чинності. Розпорядження доводяться до їх виконавців, а у разі потреби - оприлюднюються.

Розпорядження голови районної державної адміністрації нормативного характеру підлягають державній реєстрації у Головному  територіальному управлінні юстиції.

Розпорядження голови районної державної адміністрації нормативного характеру набирають чинності з моменту їх реєстрації, якщо самими актами не встановлено інший термін введення їх у дію. 

Розпорядження голови районної державно адміністрації, що стосуються  прав та обов'язків громадян або мають загальний характер, підлягають оприлюдненню і набирають чинності з моменту їх оприлюднення, якщо самими актами не встановлено інший термін набрання чинності.

Додатки до розпоряджень голови районної державної адміністрації є невід'ємною частиною таких розпоряджень і підписуються керівником апарату районної державної адміністрації, у разі їх затвердження розпорядженням голови районної державної адміністрації підпис керівника апарату районної державної адміністрації не ставиться.

Розпорядження голови районної державної адміністрації надсилаються заінтересованим органам, підприємствам, установам та організаціям, а також  посадовим особам згідно з карткою розсилки, складеною головним розробником.

Розпорядження голови районної державної адміністрації нормативного та індивідуального характеру (крім внутрішньоорганізаційних) загальним відділом апарату районної державної адміністрації невідкладно, але не пізніше чотирьох робочих днів з дня їх видання в електронному вигляді, передаються відділу інформаційної діяльності, комунікацій з громадськістю та релігій апарату районної державної адміністрації для їх оприлюднення на офіційному веб-сайті районної державної адміністрації

Головний розробник забезпечує відповідно до вимог  Закону України  «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» здійснення  відстеження результативності виданого розпорядження.

 

 

Публічне обговорення проекту розпорядження

голови районної державної адміністрації

 

104.Проект розпорядження,  який стосується життєвих інтересів широких верств населення району, прав, свобод і законних інтересів громадян, передбачає затвердження регіональних  програм економічного, соціального, культурного розвитку, а також має важливе соціально-економічне значення для її розвитку, може бути винесений для публічного обговорення на будь-якому етапі підготовки шляхом опублікування у місцевих  засобах масової інформації або доведення до відома населення в інший спосіб. 

105.Рішення про проведення публічного обговорення проекту розпорядження приймає голова районної державної адміністрації на підставі пропозиції головного розробника або за власною ініціативою.

Пропозиція щодо проведення публічного обговорення проекту розпорядження повинна містити обґрунтування необхідності обговорення та інформацію про джерела фінансування його проведення, стислий зміст, мету та очікувані результати видання розпорядження.

Пропозиція підписується головним розробником та візується керівниками заінтересованих структурних підрозділів районної державної адміністрації чи її апарату або іншими органами. 

До пропозиції додаються проект розпорядження, завізований керівником органу, що є головним розробником, та план проведення публічного обговорення.

У плані проведення публічного обговорення зазначається:

  • верстви та групи населення, які повинні взяти участь в обговоренні; 
  • результати, яких необхідно досягти;
  • заходи, які передбачено здійснити в ході обговорення;
  • строк проведення обговорення 

Проект розпорядження, який має ознаки регуляторного акта, оприлюднюється у порядку та у спосіб, передбачений статтями 9, 12, 13 і 20 Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності».

106.Організація проведення публічного обговорення покладається на головного розробника.

Головний розробник подає відповідальній посадовій особі районної державної адміністрації проект розпорядження разом з  планом  проведення публічного обговорення, обґрунтуванням необхідності його прийняття та інформацією про контактні телефони і адресу головного розробника.

Публічне обговорення проекту розпорядження проводиться з урахуванням положень Порядку проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 3 листопада  2010 року №  996.

Головний розробник невідкладно, але не пізніше чотирьох робочих днів з дня прийняття рішення про публічне громадське обговорення, через відділ інформаційної діяльності, комунікацій з громадськістю та релігій апарату районної державної адміністрації забезпечує оприлюднення проекту розпорядження на офіційному веб-сайті районної державної адміністрації.

107.Пропозиції та зауваження, що надійшли у процесі публічного обговорення проекту розпорядження, розглядаються головним розробником, узагальнюються та враховуються під час доопрацювання проекту.

Доопрацювання проекту розпорядження за результатами обговорення може бути підставою для звернення головного розробника до голови районної державної адміністрації щодо продовження  терміну внесення цього  проекту на його розгляд.

 

                                                                                                                                                                                                                                                                                              

Взаємовідносини районної державної адміністрації

з іншими органами державної влади та органами

місцевого самоврядування

 

  1. Взаємовідносини районної державної адміністрації з іншими органами державної влади та органами місцевого самоврядування здійснюються в установленому законами порядку з метою забезпечення належного виконання покладених на районну державну адміністрацію завдань.

Контроль за виконанням органами місцевого самоврядування делегованих повноважень органів виконавчої влади здійснюється у встановленому законодавством порядку.

109.Районна державна адміністрація готує та подає зауваження і пропозиції з питань розвитку  відповідних адміністративно-територіальних одиниць району до проектів актів законодавства, які розробляються іншими органами.

З метою врахування громадської думки щодо проекту акта законодавства з питань розвитку конкретної адміністративно-територіальної одиниці району, що надійшов від інших державних органів для погодження районною державною адміністрацією, може бути проведене його громадське обговорення.

110.З метою реалізації головою районної державної адміністрації повноважень щодо здійснення контролю за дотриманням місцевими органами виконавчої влади і місцевого самоврядування законності при виданні розпорядчих документів,   виконкоми міської та сільських рад надсилають до організаційного відділу апарату райдержадміністрації  копії  рішень виконкомів з питань здійснення делегованих повноважень органів виконавчої влади.

Копії протоколів засідань виконкомів міської та сільських рад з питань здійснення делегованих повноважень – надсилаються до організаційного відділу апарату районної державної адміністрації  до 15-го числа наступного місяця після проведення засідання.

Зазначені документи знаходяться в організаційному відділі апарату районної державної адміністрації для подальшого аналізу і використання в роботі, а після закінчення календарного року зберігаються протягом одного року.

111.Копії розпоряджень голови районної державної адміністрації надаються обласній державній адміністрації  до 10-го числа наступного місяця та надсилаються в електронному вигляді юридичному відділу апарату обласної державної адміністрації  - щоп’ятниці.

 

Організація забезпечення доступу до публічної інформації,   

 розпорядником якої є районна державна адміністрація

 

112.Забезпечення прозорості та відкритості діяльності районної державної адміністрації, а також забезпечення реалізації права кожного на доступ до публічної інформації, що була отримана або створена в процесі виконання районною державною адміністрацією своїх обов’язків, передбачених чинним законодавством, або яка знаходиться у володінні районної державної адміністрації, здійснюється головним спеціалістом з питань публічної інформації відділу інформаційної діяльності, комунікацій з громадськістю та релігій апарату районної державної адміністрації..

113.Забезпечення доступу до публічної інформації, розпорядником якої є районна державна адміністрація, здійснюється за такими напрямами:

збирання, систематизація, накопичення, зберігання та оприлюднення публічної інформації, що була отримана або створена в процесі виконання облдержадміністрацією своїх обов’язків, передбачених чинним законодавством, або яка знаходиться у володінні районної державної адміністрації, крім публічної інформації з обмеженим доступом;

організація прийому запитів на інформацію, що надходять до районної державної адміністрації як розпорядника інформації, забезпечення їх своєчасного опрацювання та надання відповідей на них у порядку та в строки, визначені Законом України «Про доступ до публічної інформації»;

координація діяльності та надання методичної допомоги посадовим особам структурних підрозділів районної державної адміністрації, які призначені відповідальними з питань доступу до публічної інформації.

114.Порядок складання, подання та розгляду запитів на інформацію, розпорядником якої є районна державна адміністрація та Положення про систему обліку публічної інформації, затверджуються розпорядженнями голови районної державної адміністрації.

 

 

                      _____________________________________

 

 

                                                                                                    ДОДАТОК 1

до Регламенту районної

державної адміністрації

 

 

Д О В І Д К А

про погодження проекту розпорядження

_____________________________________________

                                                                      (назва)

Проект розпорядження розроблено ____________________________________

                                                                                     (найменування структурного

__________________________________________________________________

                          підрозділу, іншого органу, що є головним розробником)

__________________________________________________________________

                                                  (підстава для розроблення)

 

     та погоджено:

     без зауважень

     ___________________________             ____________________________

                            (посада)                                                       (ініціали та прізвище)

 

     із зауваженнями (пропозиціями),

     які враховано

     ___________________________             ____________________________

                            (посада)                                                       (ініціали та прізвище)

 

     із зауваженнями (пропозиціями),

     які враховано частково

     ___________________________             ____________________________

                            (посада)                                                       (ініціали та прізвище)

 

     із зауваженнями (пропозиціями),

     які не враховано

     ___________________________             ____________________________

                            (посада)                                                       (ініціали та прізвище)

 

     Структурні підрозділи районної державної адміністрації, її апарату, інші   органи,   які   відповідно   до   пункту   ____  Регламенту районної  державної адміністрації,  затвердженого розпорядженням голови районної  державної адміністрації від ____________ № ____, вважаються такими, що погодили проект без зауважень:

__________________________    ___________     _________________________

(найменування посади керівника              (підпис)                       (ініціали та прізвище)

структурного підрозділу, іншого

органу, що є головним розробником)

                                             

_____  ____________  20___ р.

 

 

                                                                                    

                                                                                      ДОДАТОК 2

до Регламенту районної

державної адміністрації

 

 

 

П Р О Т О К О Л

узгодження позицій

 

щодо проекту розпорядження  ________________________________________

                                                                                                 (назва)

 

 

  1. Ураховані зауваження (пропозиції)

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------

|Редакція частини | Найменування структурного |  Спосіб врахування   |

|проекту розпо-     |   підрозділу, іншого                |                                     |

|рядження, до        |    органу, що подав                  |                                    |

|якої висловлено   |       зауваження                         |                                    |

|  зауваження         | (пропозиції) та їх зміст           |                                    |

|  (пропозиції)        |                                                   |                                    |

----------------------------------------------------------------------------------------------------

 

  1. Неврегульовані розбіжності

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------

|Редакція спірної |Найменування структурного  | Обґрунтування причин |

|частини проекту |підрозділу, іншого органу,     | відхилення зауважень   |

|розпорядження   | що висловив зауваження       |(пропозицій) головним  |

|                             | (пропозиції) та їх зміст          |     розробником              |

----------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

 

__________________________    ___________     _________________________

(найменування посади керівника              (підпис)                       (ініціали та прізвище)

структурного підрозділу, іншого

органу, що є головним розробником)

  

                                            

_____  ____________  200___ р.

 

 

 

                                                                                        ДОДАТОК 3

до Регламенту районної

державної адміністрації

 

 

 

П О Я С Н Ю В А Л Ь Н А   З А П И С К А

 

 

до проекту розпорядження  ________________________________________

                                                                                                 (назва)

 

  1. Обґрунтування необхідності прийняття розпорядження

 

Зазначається підстава розроблення проекту розпорядження (на виконання акта законодавства, доручення Прем'єр-міністра України, розпорядження голови обласної державної адміністрації, за власною ініціативою тощо) та стисло викладається суть проблеми, на розв'язання  якої  спрямовується  розпорядження,  і причини її виникнення,  наводяться дані, що підтверджують необхідність правового врегулювання питання.

 

  1. Мета і шляхи її досягнення

 

         Розкривається мета,  якої  планується  досягти  в  результаті прийняття розпорядження,  та механізм його виконання, а також суть найважливіших положень проекту.

 

  1. Правові аспекти

 

         Зазначаються правові підстави розроблення проекту розпорядження та перелік нормативно-правових  актів, що діють у відповідній сфері суспільних відносин.

 

         Виходячи із змісту проекту розпорядження зазначається потреба у внесенні змін до чинних розпоряджень або визнання їх такими,  що втратили   чинність,   а   також   завдання  з  розроблення  нових розпоряджень або відсутність потреби у внесенні змін до чинних  чи розробленні нових розпоряджень.

 

         У разі   коли   проект   розпорядження   стосується  прав  та обов'язків громадян, про це зазначається окремо.

 

  1. Фінансово-економічне обґрунтування

 

         Наводяться фінансово-економічне обґрунтування  проекту розпорядження,  розрахунок  необхідних  матеріальних  і фінансових витрат, їх обсяг та джерела покриття. Якщо виконання розпорядження не  потребує  додаткових  матеріальних  та  інших  витрат,  про це зазначається окремо.

 

         Детальні фінансово-економічні розрахунки можуть додаватися до пояснювальної записки.

 

 

  1. Позиція заінтересованих органів

 

         Зазначається, чи  стосується  проект  розпорядження інтересів інших органів, та стисло викладається їх позиція.

 

         Якщо проект подано з розбіжностями, наводиться інформація про роботу,  проведену з їх урегулювання (стисло повідомляється про вжиті головним розробником заходи, спрямовані на пошук взаємоприйнятного рішення, врегулювання спірної позиції, зазначається, чи проводилися переговори, консультації, робочі зустрічі, наради тощо, а також хто з посадових осіб брав у них участь).

 

  1. Регіональний аспект

 

         Якщо проект розпорядження стосується питання розвитку адміністративно-територіальної одиниці, зазначається, и враховують положення проекту  потребу району, його вплив на регіональний розвиток, наводиться позиція органів місцевого самоврядування, а також визначається ступінь її  відображення  в проекті.

 

  1. Громадське обговорення

 

         Наводяться результати проведених консультацій з громадськістю, пропозиції та зауваження громадськості і ступінь їх врахування, запропоновані  шляхи мінімізації негативних наслідків неврахування таких пропозицій та зауважень, а також способи врегулювання конфлікту інтересів.

 

         Якщо проект розпорядження не потребує проведення громадського обговорення, про це зазначається окремо.

 

  1. Прогноз результатів

 

         Дається прогнозна оцінка результатів виконання розпорядження, зазначаються критерії (показники), за якими оцінюється їх ефективність, порівнюються досягнуті результати з прогнозованими, аналізуються можливі ризики та заходи щодо їх мінімізації. Критерії оцінки ефективності повинні зазначатися в конкретних одиницях (грошові одиниці, одиниці продукції тощо). Прогнозні розрахунки та критерії оцінки ефективності  можуть  додаватися  до пояснювальної записки.

 

__________________________    ___________     _________________________

(найменування посади керівника              (підпис)                       (ініціали та прізвище)

структурного підрозділу, іншого

органу, що є головним розробником)

  

                                            

_____  ____________  20___ р.

 

 

                                                                                                         ДОДАТОК 4

до Регламенту районної

державної адміністрації

 

 

 

П О Р І В Н Я Л Ь Н А   Т А Б Л И Ц Я

 

 

до проекту розпорядження  ________________________________________

                                                                                                 (назва)

 

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------

|       Зміст положення              |   Зміст відповідного положення   |

|     чинного розпорядження    |      проекту розпорядження           |

----------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

__________________________    ___________     _________________________

(найменування посади керівника              (підпис)                       (ініціали та прізвище)

структурного підрозділу, іншого

органу, що є головним розробником)

  

                                            

_____  ____________  20___ р.

 

 

 

 

                                                                                        ДОДАТОК 5

до Регламенту районної

державної адміністрації

 

 

 

                                                    __________________________________________________________________

(найменування структурного підрозділу, іншого органу, що є головним розробником)

 

 

         Відповідно до   Регламенту районної  державної адміністрації,

затвердженого розпорядженням  її  голови  від  ______________  №  _______,

повертаємо проект розпорядження ____________________________________

                                                                                                        (назва)

 

для приведення його у відповідність з вимогами пункту _________________ зазначеного Регламенту.

 

 

Додаток: на _____ арк.

 

 

_______________________  ______________   ___________________________

(керівник апарату)                                 (підпис)                         (ініціали та прізвище)

 

                             

 

 

_____  _____________  20___ р.

 

 

                                                                                  

                                                                                          ДОДАТОК 6

до Регламенту районної

державної адміністрації

 

 

 

В И С Н О В О К

 

юридичного відділу апарату районної державної адміністрації апарату

 

 

 

до проекту розпорядження ___________________________________________

                                                                                              (назва)

 

Проект розпорядження розроблено ____________________________________

                                                                                     (найменування структурного

 

__________________________________________________________________

підрозділу, іншого органу, що є головним розробником)

 

  1. За результатами    проведеної    експертизи    виявлені невідповідності:

 

     1) ______________________________________________________________

(Конституції і законам України, іншим підзаконним актам)

 __________________________________________________________________

            

 

     2) ______________________________________________________________

(вимогам нормопроектувальної техніки – зазначаються

 

__________________________________________________________________

недоліки, зокрема логічні та змістові)

 

  1. Узагальнений висновок _________________________________________

                                                                     (наводиться узагальнений висновок та

__________________________________________________________________

пропозиції щодо проекту в цілому, оцінюється правова доцільність

 

__________________________________________________________________

прийняття та обґрунтованість проекту, доцільність способу правового врегулювання питання, порушеного в ньому)

 

     Правову експертизу проекту розпорядження проведено:

________________________  ______________   __________________________

(найменування посади                            (підпис)                            (ім'я та прізвище)

працівника відділу правового

та кадрового забезпечення апарату

районної державної адміністрації)

________________________  ______________   __________________________

(начальник  відділу  правового               (підпис)                            (ім'я та прізвище)

 та кадрового забезпечення апарату

районної державної адміністрації)

 

______  ____________  20___ р.

Вінницька районна державна адміністрація

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International. Використання будь-яких матеріалів, що опубліковані на цьому сайті, дозволяється при умові зазначення посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на офіційний сайт Вінницької райдержадміністрації www.vinrda.gov.ua.