Пошук по сайту

Архів новин

Травень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
37851271
Сьогодні
Вчора
На цьому тижні
Минулого тижня
Цього місяця
Попередній місяць
Весь час
22508
14245
48757
37624934
371170
650625
37851271

Ваш IP: 3.138.85.72
15 травня 2024 22:06

РОЗПОРЯДЖЕННЯ від 16 жовтня 2018 року № 672 "Про внесення змін до розпорядження голови районної державної адміністрації від 07 березня 2014 року №95 «Про реорганізацію Центру інформаційно-технічного забезпечення закладів освіти Вінницького району»"

РОЗПОРЯДЖЕННЯ

16 жовтня 2018 року                     м. Вінниця                         № 672 

Про внесення змін до розпорядження голови районної державної адміністрації від 07 березня 2014 року №95 «Про реорганізацію Центру інформаційно-технічного забезпечення закладів освіти Вінницького району»

 

Відповідно до статей 6, 41 Закону України «Про місцеві державні адміністрації»,Положення про відділ освіти Вінницької районної державної адміністрації, затвердженого розпорядженням голови районної державної адміністрації від 05 березня 2018 року №143, з метою забезпечення виконання покладених на відділ освіти районної державної адміністрації завдань щодореалізації державної політики у сфері фізичної культури та спорту у Вінницькому районі тавраховуючи клопотання відділу освіти від 11 жовтня 2018 року №01-14/1485:

1.​ Внести до розпорядження голови районної державної адміністрації від 07 березня 2014 року №95 «Про реорганізацію Центру інформаційно-технічного забезпечення закладів освіти Вінницького району» наступні зміни:

Затвердити Положення про Центр навчально-інформаційного забезпечення закладів освіти Вінницького району в новій редакції, що додається.

2.​ Контроль за виконанням цього розпорядження покласти на заступника голови районної державної адміністрації Бегуса О.М.

 

 Голова районної державної

 адміністрації                                                               М.ДЕМЧЕНКО

 

 

ЗАТВЕРДЖЕНО

розпорядження голови районної державної адміністрації

від 16 жовтня 2018 року №672

 

 

ПОЛОЖЕННЯ

про центр навчально-інформаційного

забезпечення закладів освіти Вінницького району

 

  1. Загальні положення

1.1. Центр начально-інформаційного забезпечення закладів освіти Вінницького району (надалі - Центр) є навчально-методичним структурним підрозділом відділу освіти Вінницької райдержадміністрації.

1.2. Найменування Центру:

- повне: навчально-методична установа «Центр навчально-інформаційного забезпечення закладів освіти Вінницького району».

- скорочене: ЦНІЗЗОВР

1.3. Центр начально-інформаційного забезпечення закладів освіти Вінницького району у своїй роботі керується Конституцією України, Законами України, іншими нормативно-правовими актами у галузі освіти і цим Положенням.

1.4.Центр безпосередньо підпорядкований начальнику відділу освіти Вінницької райдержадміністрації.

1.5.Структура, штати і положення про Центр затверджуються головою районної державної адміністрації.

1.6.Центр навчально-інформаційного забезпечення закладів освіти Вінницького району очолює завідувач.

1.7.Усі працівники Центру призначаються на посади і звільняються з посад начальником відділу освіти Вінницької райдержадміністрації згідно чинного законодавства.

1.8. Центр створено з метою:

- сприяння у забезпеченні закладів освіти району педагогічними працівниками відповідних спеціальностей, ведення кадрової роботи;

- накопичення, розповсюдження та використання інформаційного матеріалу;

- впровадження в освітній процес новітніх інформаційних технологій;

- забезпечення учасникам освітнього процесу рівного доступу до інформаційних ресурсів;

- забезпечення реалізації державної політики у сфері освіти, фізичної культури та спорту у Вінницькому районі;

- надання навчально-методичної допомоги керівникам, педагогічним працівникам закладів освіти району з кадрових питань, з питань атестації педагогічних працівників, курсів підвищення кваліфікації, спортивно-масової роботи та інформаційного забезпечення.

1.9. Місце розташування: 21036, м. Вінниця, вул. Хмельницьке шосе,7.

  1. Основні завдання Центру

 

2.1. Здійснення заходів щодо підбору і розстановки керівних, педагогічних та інших працівників, формування стабільного трудового колективу, зниження плинності кадрів і зміцнення трудової дисципліни. Організація роботи з питань підготовки, перепідготовки і підвищенні кваліфікації кадрів, проведення атестації керівних та педагогічних працівників.

2.2. Вивчення потреб закладів освіти у програмному забезпеченні з навчальних предметів, новітніми інформаційними відеоматеріалами, інноваційними комп’ютерними технологіями.

2.3. Своєчасне планове забезпечення закладів освіти району (згідно замовлень) відеоматеріалами, навчальними комп’ютерними програмами.

2.4. Надання навчальних та методичних консультацій з питань ведення кадрової документації, атестації педагогічних працівників, курсів підвищення кваліфікації, використання ТЗН для реалізації передбачених цілей учителям під час ведення занять.

2.5. Сприяння розвитку фізичної культури та спорту в закладах освіти району та у районі в цілому. Проведення фізкультурно-спортивних заходів серед учнів та вихованців закладів освіти району, залучення їх до занять фізичною культурою та спортом, забезпечення  пропаганди здорового способу життя.

 

ІІІ. Функції Центру

 

З метою забезпечення вищезазначених завдань Центр:

3.1. Забезпечує заклади освіти району керівними та педагогічними працівниками з урахуванням необхідних спеціальностей і кваліфікацій, відповідно до поданих вакансій.

3.2. Організовує прийом на роботу, переведення, звільнення керівників закладів загальної середньої освіти району, працівників структурних підрозділів відділу освіти відповідно до діючих норм, правил, інструкцій і положень.

3.3. Оформлює щорічні відпустки працівників структурних підрозділів відділу освіти, керівників закладів загальної середньої освіти району.

3.4.Надає методичні рекомендації керівникам закладів освіти району щодо надання та оформлення відпусток усіх видів для решти працівників шляхом проведення семінарів, практикумів, групових та індивідуальних консультацій.

3.5.Веде облік усіх категорій працівників у встановленому діючими нормативними актами порядку.

3.6. Веде облік порушень трудової дисципліни.

3.7.Вносить пропозиції начальнику відділу освіти щодо призначення, переміщення і звільнення працівників структурних підрозділів відділу освіти.

3.8. Організовує атестацію керівників та педагогічних працівників, розробляє заходи щодо виконання рішень атестаційних комісій, контролює їх виконання.

3.9. Надає методичні рекомендації щодо атестації педагогічних працівників шляхом проведення семінарів, практикумів, групових та індивідуальних консультацій.

3.10. Оформляє, зберігає і видає (при звільненні) трудові книжки працівників структурних підрозділів відділу освіти та керівників закладів освіти району, вчасно заносить до них необхідні записи.

3.11.Надає методичні рекомендації щодо ведення трудових книжок педагогічних та інших працівників закладів освіти району.

3.12. Забезпечує захист персональних даних.

3.13.За дорученням начальника відділу освіти розглядає заяви, скарги і звернення громадян у межах своєї компетенції.

3.14.Організовує підготовку матеріалів для нагородження працівників структурних підрозділів відділу освіти, педагогічних та інших працівників закладів освіти району.

3.15. Готує статистичну звітність з кадрових питань.

3.16. Формує електронну базу даних педагогічних працівників закладів освіти району.

3.17. Здійснює адміністрування сайту відділу освіти районної державної адміністрації.

3.18. Висвітлює на сайті відділу освіти визначні освітянські події, які відбуваються у районі.

3.19. Здійснює облік відеоматеріалів, навчальних програм, інформаційної продукції.

3.20. Забезпечує заклади освіти району каталогами відеоматеріалів, навчальними програмами, бланками замовлень.

3.21. Здійснює контроль за дотриманням вимог, передбачених нормативними актами МОН України, щодо регламентації складу, кількості та основних технічних характеристик комп’ютерної техніки, інформаційно-комунікативних технологій у закладах освіти району.

3.22. Визначає потреби у придбанні нової відеоапаратури, комп’ютерної техніки, навчальних комп’ютерних програм.

3.23. Організовує проведення перевірок щодо правомірності використання комп’ютерних програм.

3.24. Здійснює процес легалізації комп’ютерних програм з метою запобігання їх неправомірному використанню.

3.25. Надає методичні рекомендації вчителям щодо здійснення процесу організації презентацій відеоматеріалів, навчальних комп’ютерних програм (обслуговування ТЗН) шляхом проведення семінарів, практикумів, групових та індивідуальних консультацій.

3.26. Бере участь у підготовці матеріалів на засідання колегій відділу освіти та нарад керівників закладів освіти району.

3.27. Формує кадровий резерв на керівні посади закладів загальної середньої освіти району.

3.28. Сприяє розвитку фізичної культури та спорту в закладах освіти району та у районі в цілому.

3.29. Сприяє розвитку видів спорту, визнаних в Україні, розвитку олімпійського, паралімпійського та дефлімпійського  руху.

3.30. Забезпечує підготовку і проведення в районі навчально-тренувальних зборів спортсменів, які беруть участь у спортивних змаганнях різних рівнів.

3.31. Сприяє міжнародному співробітництву з питань дітей, молоді, фізичної культури та спорту.

3.32. Сприяє громадським організаціям фізкультурно-спортивного спрямування молодіжним, дитячим та іншим громадським організаціям у проведенні ними  фізкультурно-масової та спортивної роботи в районі.

3.33.Організовує і проводить спільно з відповідними структурними підрозділами районної державної адміністрації, органами місцевого самоврядування, громадськими організаціями  заходи  щодо розвитку фізичної культури і спорту серед учнівської молоді, сприяє пропаганді здорового способу життя.

3.34. Готує та подає, відповідно до компетенції, статистичну звітність про стан та розвиток фізичної культури, яка проводиться в районі.

3.35.Розробляє Положення про змагання фізкультурно-спортивного спрямування та проводить  відповідні заходи, навчально-тренувальні збори, тощо  у межах коштів, виділених на розвиток фізичної культури та спорту в  районі.

3.36.Забезпечує, в межах своїх повноважень, організацію та сприяння активізації фізкультурно-оздоровчої роботи в освітній сфері, розвиває самодіяльний  масовий  спорт, спорт ветеранів.

3.37. Комплектує склад збірних команд району за видами спорту, забезпечує організацію підготовки та участь спортсменів у змаганнях усіх рівнів, створенні максимально сприятливих умов для тренувань.

3.38. Взаємодіє з місцевими осередками громадських організацій фізкультурно-спортивної спрямованості згідно з укладеними договорами.

 

  1. Структура і керівництво Центром

 

4.1.Керівництво, контроль і нагляд за роботою Центру здійснює відділ освіти Вінницької районної державної адміністрації.

4.2. Керівництво Центром здійснюється його завідувачем, який призначається на посаду та звільняється з посади начальником відділу освіти.

4.3.У своїй практичній діяльності Центр керується нормами даного Положення, вказівками та розпорядженнями начальника відділу освіти.

4.4. Завідувач Центром:

- несе персональну відповідальність за належне виконання покладених на Центр завдань;

- визначає ступінь та вид відповідальності працівників у разі наявності вчинення ними правопорушення;

- розробляє посадові інструкції працівників Центру;

- розподіляє обов’язки між працівниками Центру;

- готує проекти наказів відділу освіти у межах своєї компетенції.

4.5. Оплата праці працівникам Центру здійснюється згідно норм чинного законодавства. Ставки та оклади, визначаються нормативними документами Міністерства праці та соціальної політики України, Міністерства освіти і науки України.

 

  1. Фінансування Центру

 

5.1.  Фінансування Центру здійснюється за рахунок коштів місцевого бюджету.

5.2. Виділення коштів здійснюється на підставі кошторису.

5.3.У своїй роботі Центр підзвітний відділу освіти Вінницької районної державної адміністрації.

5.4. Контроль за практичною і фінансовою діяльністю Центру здійснюється відділом освіти.

 

VІ. Припинення діяльності Центру

 

6.1. При реорганізації Центру його права та обов’язки переходять до правонаступника.

6.2. При реорганізації або ліквідації Центру звільненим працівникам гарантується дотримання їхніх прав та інтересів відповідно до діючого трудового законодавства України.

 

                                  ______________________________________

 

Вінницька районна державна адміністрація

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International. Використання будь-яких матеріалів, що опубліковані на цьому сайті, дозволяється при умові зазначення посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на офіційний сайт Вінницької райдержадміністрації www.vinrda.gov.ua.