Пошук по сайту

Архів новин

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
37221536
Сьогодні
Вчора
На цьому тижні
Минулого тижня
Цього місяця
Попередній місяць
Весь час
16636
19855
83457
36975102
392060
741627
37221536

Ваш IP: 3.149.26.246
19 квітня 2024 20:05

РОЗПОРЯДЖЕННЯ від 02 травня 2019 року № 150 "Про підготовку та проведення штабного тренування органів управління цивільного захисту Вінницького району"

РОЗПОРЯДЖЕННЯ

02.05.2019 року             м. Вінниця                          №150 

Про підготовку та проведення штабного тренування

органів управління цивільного захисту Вінницького району

Відповідно до статей 6, 13, 41 Закону України „Про місцеві державні адміністрації”, Кодексу цивільного захисту України, на виконання пункту 3.3.4. Плану основних заходів цивільного захисту Вінницької районної ланки територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту на 2019 рік, затвердженого розпорядженням голови районної державної адміністрації від 29 січня 2019 року № 25 „ Про затвердження плану основних заходів цивільного захисту Вінницької районної ланки територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту на 2019 рік”, з метою підготовки органів управління районної ланки обласної територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту до дій при загрозі та виникненні надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру:

  1. Провести 23 травня 2019 року штабне тренування (далі – тренування) з органами управління цивільного захисту районної ланки територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту за темою: “Дії органів управління та сил спеціалізованих служб цивільного захисту Вінницького району з організації евакуації населення при загрозі або виникненні надзвичайної ситуації на арсеналі зберігання боєзапасу Міністерства оборони України”.
  2. Залучити до участі у тренуванні керівний склад органів управління цивільного захисту району, районну комісію з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, районну тимчасову евакуаційну комісію, керівний склад районних спеціалізованих служб цивільного захисту, керівний склад органів управління цивільного захисту та евакуаційних органів Дорожненської, Лаврівської сільських рад, Стрижавської селищної ради, ВАТ „Украфлора Вінниця”.
  3. Затвердити організаційні вказівки щодо підготовки та проведення штабного тренування органів управління цивільного захисту Вінницького району, що додаються.
  4. Всім учасникам тренування:

4.1. Підготуватись до участі в тренуванні відповідно до організаційних вказівок.

4.2. Доповісти до 16 травня 2019 року про готовність до тренування заступнику голови районної державної адміністрації, голові районної комісії з питань евакуації Бегусу О.М.

  1. Відповідальність за виконання цього розпорядження покладається на заступника голови районної державної адміністрації, голову районної комісії з питань евакуації Бегуса О.М.
  2. Контроль за виконанням цього розпорядження залишаю за собою.

 

Голова районної державної

            адміністрації                                                                         М.ДЕМЧЕНКО

ЗАТВЕРДЖЕНО

розпорядження голови

районної державної адміністрації

від 02.05.2019 року № 150

ОРГАНІЗАЦІЙНІ ВКАЗІВКИ

щодо підготовки та проведення штабного тренування

органів управління цивільного захисту Вінницького району 

З метою підготовки органів управління цивільного захисту району 23 травня 2019 року буде проведене штабне тренування (далі – тренування) з органами управління цивільного захисту районної ланки територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту за темою: „Дії органів управління та сил спеціалізованих служб цивільного захисту Вінницького району з організації евакуації населення при загрозі або виникненні надзвичайної ситуації на арсеналі зберігання боєзапасу  Міністерства оборони України”.

Керівник тренування – голова районної державної адміністрації, голова районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Демченко М.І.

Заступник керівника тренування – заступник голови районної державної адміністрації, голова районної комісії з питань евакуації Бегус О.М.

Час  проведення:  з 8.00  до 12.00  23 травня 2019 року.

Головна мета тренування:

- удосконалення навичок керівного складу органів управління цивільного захисту району з організації захисту населення (евакуації) і територій від наслідків можливих надзвичайних ситуацій на арсеналі зберігання боєприпасу Міністерства оборони України, перевірка готовності евакоорганів району до дій за призначенням, практичне відпрацювання питань оповіщення, зв’язку, створення та організація роботи штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, розробка необхідних документів, визначення проблемних питань та шляхів їх вирішення.

До тренування залучаються:

- керівний склад цивільного захисту  району;

- районна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій;

- районна комісія з питань евакуації;

- керівники спеціалізованих служб цивільного захисту району ;

- керівний склад органів управління цивільного захисту та евакоорганів Дорожненської, Лаврівської сільських рад, Стрижавської селищної ради, ВАТ „Украфлора Вінниця”.

Учбові питання тренування і час їх проведення

  1. Початок тренування: керівник тренування подає сигнал на початок проведення тренування – 08.00.
  2. Перший етап тренування:

2.1. Відпрацьовуються заходи оповіщення та приведення у готовність до дій за призначенням органів управління цивільного захисту Вінницького  району (районної комісії з питань ТЕБ та НС, органів з евакуації, районних спеціалізованих служб цивільного захисту) – 08.00 - 08.30.

2.2. Заслуховування керівників евакуаційних органів району, начальників збірних та приймальних пунктів евакуації, керівників районних спеціалізованих служб цивільного захисту, що забезпечують заходи з евакуації щодо їх готовності до проведення евакуації (спільне засідання районної комісій з питань ТЕБ та НС, районної комісії з питань евакуації, керівників евакуаційних органів) - 08.40 – 09.10:

 - оцінка обстановки, що склалася, та прийняття рішення про евакуацію населення;

- призначення уповноваженого керівника з ліквідації НС та створення штабу з ліквідації надзвичайної ситуації місцевого рівня;

- документальне оформлення цих рішень.

  1. Другий етап тренування (практичні заходи):

3.1. Огляд пункту управління райдержадміністрації, перевірка розгортання робочих місць пункту управління – 09.10-09.20.

3.2. Перевірка заходів з оповіщення населення с. Медвідка про початок евакуації – 09.45 -09.55.

3.3. Організація евакуації дітей з НВК в с. Медвідка – 09.55-10.05.

3.4. Організація із забезпечення публічної (громадської) безпеки і порядку в евакуйованому населеному пункті (С. Медвідка) – 10.05-10.15.

3.5. Перевірка заходів з оповіщення населення с. Дорожне про початок евакуації – 10.25 -10.35.

3.6. Організація евакуації осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення – 10.35-10.45.

3.7. Організація посадки евакуйованого населення с. Дорожне в транспортні засоби, його облік та доставка на пункт прийому евакуйованих (в разі евакуації не з пунктів збору евакуйованих) – 10.45-10.55.

3.8. Огляд готовності евакоорганів (наявності, повноти і якості розробки документів ППЕ № 1 смт. Стрижавка) щодо організації та проведення прийому евакуйованого населення –11.00-11.15.

3.9. Огляд готовності пункту тимчасового розміщення евакуйованих на базі Вінницької центральної районної клінічної лікарні – 11.35 - 11.50.

  1. Кінець тренування: підведення підсумків тренування – 12.00-12.20.

Початкова обстановка

23 травня 2019 року о 08.00 від оперативного чергового Департаменту цивільного захисту обласної державної адміністрації по парольній системі надійшла інформація черговому Вінницького відділення поліції Вінницького ВП ГУ НП у Вінницькій області, що на території арсеналу Міністерства оборони України виникла велика пожежа.  

За параметрами пожежі та наявністю протипожежних сил і засобів у військовій частині очікується її подальше розповсюдження на технічну територію арсеналу, де безпосередньо зберігається озброєння  та боєприпаси. При такому розвитку подій не виключається можливість вибухів боєприпасів від пожежі та детонації, з радіусом розльоту ракет та боєприпасів, уламків (осколків) на відстань: зона А до 5 кілометрів, зона Б до 10 км.

У відповідності з прогнозом обстановки, що може скластися організовується робота органів управління цивільного захисту району, штабу з ліквідації НС місцевого рівня, районних спеціалізованих служб ЦЗ щодо її оцінки. Визначаються об’єми необхідних робіт, уточнюються заходи, проводяться розрахунки необхідних сил та засобів. Приймаються рішення щодо захисту населення і територій та ліквідації можливих наслідків надзвичайної ситуації.

Керівник тренування оголосив „Збір” керівному складу ЦЗ району, районній комісії з питань ТЕБ та НС, районній комісії з питань евакуації, керівникам районних спеціалізованих служб ЦЗ, евакоорганам району.

За рішенням керівника тренування проводиться заслуховування керівного складу органів управління ЦЗ району, посадових осіб районних спеціалізованих служб ЦЗ по замислу дій, залученню сил і засобів щодо вжиття екстрених та першочергових заходів по захисту об’єктів господарської діяльності, організації проведення евакуації населення та сільськогосподарських тварин з зони можливого ураження, організація життєзабезпечення населення в безпечних районах (місцях розміщення).

Заслуховування посадових осіб проводиться з відпрацьованими документами (оцінка обстановки, пропозиції до рішення голови районної комісії з питань евакуації та керівника робіт з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, карти (схеми), графічні документи з обстановкою).

Місце проведення – зал засідань районної державної адміністрації.

Початок спільного засідання комісій з питань ТЕБ та НС і евакуаційної району – 08.40 23 травня 2019 року в  залі засідань районної державної адміністрації.

Виконати до початку тренування

  1. Всім учасникам тренування:
    • Здійснити корегування відповідних планів евакуації населення та планів реагування на надзвичайні ситуації.
  • Здійснити підготовку органів з евакуації, що залучаються до тренування.
  • Здійснити підготовку збірних та приймальних пунктів евакуації, місць посадки в транспортні засоби.
  1. Головам евакуаційних органів на території району:

2.1. Уточнити персональний склад комісій з питань евакуації, збірних та приймальних пунктів евакуації.

2.2. Уточнити розрахунки щодо проведення заходів евакуації населення, тварин та техніки, шляхи їх евакуації, заходи щодо прийому евакуйованого населення, тварин та техніки, розрахунки розміщення евакуйованого населення.

2.3. Уточнити списки евакуйованого населення та визначити:

- загальну кількість населення;

- населення, яке може бути розміщене на час евакуації у родичів та знайомих;

- населення, яке може здійснити евакуацію власними транспортними засобами;

- осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення, що  потребує спеціальних транспортних засобів для евакуації.

2.4. Уточнити порядок оповіщення населення про евакуацію.

2.5. Уточнити розрахунки необхідного транспорту для евакуації населення та підготувати заявки на його виділення.

  1. Керівникам районних спеціалізованих служб цивільного захисту провести підготовку до тренування та уточнити:

3.1. Порядок оповіщення населення про евакуацію.

3.2. Маршрути евакуації, кількість необхідної техніки для проведення евакозаходів.

3.3. Місця посадки евакуйованого населення в транспортні засоби при раптовому вибуху боєзапасу.

3.4. Систему регулювання руху на маршрутах евакуації, сили та засоби необхідні для охорони громадського порядку на маршрутах евакуації, в місцях розміщення евакуйованого населення та в населених пунктах де відбулась евакуація. Місця укриття сил та засобів Національної поліції (Національної гвардії), які будуть задіяні в охороні громадського порядку.

3.5. Розрахунки щодо розміщення евакуйованого населення.

3.6. Розрахунки щодо забезпечення евакуйованого населення їжею та предметами першої необхідності.

3.7. Розрахунки щодо медичного, психологічного та санітарно-епідеміологічного забезпечення евакуйованого населення.

3.8. Порядок евакуації осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення.

3.9. Кількість та маршрути евакуації сільськогосподарських тварин, місця їх розміщення, сили та засоби необхідні для проведення евакуації сільськогосподарських тварин. Заходи ветеринарного забезпечення.

  1. Заступнику голови районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, голові районної комісії з питань евакуації Бегусу О.М., фахівцю з питань цивільного захисту районної державної адміністрації Міхасьову С.В.:

4.1. Уточнити розрахунки щодо організації оповіщення про евакуацію, щодо роботи тимчасових евакуаційних органів на території району, штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації.

4.2. Уточнити територію та населені пункти, які потрапляють в зону можливого ураження.

4.3. Здійснити корегування плану евакуації, місць розміщення пунктів евакуації.

4.4. Підготувати необхідні матеріали для проведення штабного тренування.

4.5. Розробити, погодити та надати на затвердження План проведення штабного тренування.

 

                                  _____________________________________________

 

Вінницька районна державна адміністрація

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International. Використання будь-яких матеріалів, що опубліковані на цьому сайті, дозволяється при умові зазначення посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на офіційний сайт Вінницької райдержадміністрації www.vinrda.gov.ua.