Пошук по сайту

Архів новин

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
37338478
Сьогодні
Вчора
На цьому тижні
Минулого тижня
Цього місяця
Попередній місяць
Весь час
14730
30746
79797
37138079
509002
741627
37338478

Ваш IP: 3.142.53.68
25 квітня 2024 11:58

РОЗПОРЯДЖЕННЯ від 17 травня 2019 року № 164 "Про організацію оздоровлення та відпочинку дітей Вінницького району влітку 2019 року"

РОЗПОРЯДЖЕННЯ

17.05.2019 року                м. Вінниця             № 164 

Про організацію оздоровлення та відпочинку дітей

Вінницького району влітку 2019 року

Відповідно до статей 22, 41 Закону України «Про місцеві державні адміністрації», Закону України «Про оздоровлення та відпочинок дітей»,районної Комплексної Програми з питань реалізації державної молодіжної, сімейної, дитячої та гендерної політики у Вінницькому районі на період 2016-2020 роки, затвердженої рішенням 5 сесії Вінницької районної ради 7 скликання від 29 січня 2016 року № 4 (зі змінами), на виконання розпорядження голови обласної державної адміністрації від 16 травня 2019 року № 367 «Про організацію оздоровлення та відпочинку дітей Вінницької області влітку 2019 року» та з метою якісної підготовки і організованого проведення оздоровлення дітей та молоді влітку 2019 року:

1.Утворити районний оперативний штаб з координації оздоровчої кампанії 2019 року у складі згідно з додатком.

2.Структурним підрозділам районної державної адміністрації: управлінню праці та соціального захисту населення (Ходацька Н.П.), службі у справах дітей (Борсук М.В.); відділу освіти (Томусяк С.М.), виконкомам сільських, селищних рад та ОТГ:

2.1.Забезпечити оздоровлення та відпочинок 100 % дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей, один із батьків яких загинув (пропав безвісти) у районі проведення антитерористичних операцій, бойових дій чи збройних конфліктів або помер внаслідок поранення, контузії чи каліцтва, одержаних у районі проведення антитерористичних операцій, батьків яких загинув під час масових акцій громадянського протесту абопомер внаслідок поранення, контузії чи каліцтва, одержаних під час масовихакцій громадянського протесту.

2.2.Забезпечити оздоровлення та відпочинок не менше 70% дітей пільгових категорій, насамперед визнаних учасниками бойових дій відповідно до пункту 19 частини першої статті 6 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту»; дітей, зареєстрованих як внутрішньо переміщені особи;дітей батьків-вихователів або прийомних батьків, які проживають в одному дитячому будинку сімейного типу або в одній прийомній сім’ї; дітей, взятих на облік службою у справах дітей районної державної адміністрації як таких, що перебувають в складних життєвих обставинах; дітей з інвалідністю; дітей, батьки яких загинули від нещасних випадків на виробництві або під час виконання службових обов’язків;дітей, одному із батьків яких встановлено інвалідність І або ІІ групи; дітей із багатодітних і малозабезпечених сімей; дітей, які перебувають на диспансерному обліку; талановитих та обдарованих дітей (переможців міжнародних, всеукраїнських, обласних, міських, районних олімпіад, конкурсів, фестивалів, змагань, спартакіад, відмінників навчання, лідерів дитячих громадських організацій; дитячі творчі колективи та спортивні команди); дітей працівників агропромислового комплексу та соціальної сфери села, в межах виділених коштів.

2.3.Сприяти залученню в установленому порядку коштів фондів, підприємств, установ та організацій, благодійних та релігійних організацій для фінансування заходів з оздоровлення та відпочинку дітей, які потребують особливої уваги та підтримки, дітей із постраждалих районів Донецької та Луганської областей, дітей, або постраждали під час її проведення.

2.4.При вирішенні питання щодо першочерговості оздоровлення та відпочинку дітей враховувати соціальний статус дитини і матеріальне становище сім’ї, у якій вона виховується.

3.Вінницькому районному сектору головного управління державної служби України з надзвичайних ситуацій у Вінницькій області (Оніщук М.І.), управлінню Держпродспоживслужби у Вінницькому районі (Гоцуляк В.І.), Комунальномунекомерційному підприємству «Вінницький районний медичний центр первинної медико-санітарної допомоги» Вінницької районної ради (Пасічник В.В.), Вінницькому районному відділенню поліції Вінницького відділу поліції Головного управління Національної поліції у Вінницькій області (Яворський О.Л.), управлінню праці та соціального захисту населення районної державної адміністрації (Ходацька Н.П.) здійснити комісійне обстеження на початок відкриттяоздоровчих закладів,які розташовані на території Вінницького району, за дотриманнясанітарних,протипожежних правил,питань медичногозабезпечення,порядкупроведенняекскурсій, купаннядітей в водоймах державної установи«Дитячий заклад оздоровлення та відпочинку ім. Ю.Рябчинської (Вінницька область) національної поліції України» та табір релігійного спрямування: «Мир і радість» (християнська благодійна місія «Пілігрім»).

4.Управлінню праці та соціального захисту населення районної державної адміністрації (Ходацька Н.П.), відділу освіти районної державної адміністрації (Томусяк С.М.), службі у справах дітей районної державної адміністрації (Борсук М.В.) забезпечити:

4.1.Відбір та направлення на оздоровлення та відпочинок дітей пільгових категорій в межах коштів, виділених на оздоровлення та відпочинок з місцевого бюджету, один раз на рік.

4.2.Відбір та направлення дітей району, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки на оздоровлення до Українського дитячого центру «Молода гвардія» та Державного підприємства України "Міжнародний дитячий центр «Артек»".

4.3.Залучити в установленому порядку дитячі та молодіжні громадські організації до участі у патріотично-виховній, культурно-просвітницькій, спортивній, краєзнавчій та туристичній роботі з дітьми, учнівською молоддю.

5.Відділу освіти районної державної адміністрації (Томусяк С.М.):

5.1.Забезпечити організацію роботи таборів з денним перебуванням дітей на базі загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів, в межах виділених коштів.

5.2.Організувати спільно з виконкомами сільських та селищних рад організувати роботу щодо розширення мережі дитячих оздоровчих закладів праці та відпочинку з денним перебуванням дітей на базі закладів освіти району.

5.3.Сприяти організації під час літніх канікул проведенню туристичних та екскурсійних подорожей регіонами України для ознайомлення з визначними пам’ятками вітчизняної історії.

5.4.Організувати в дитячих оздоровчих закладах фізкультурно-спортивні заходи, роботу спортивних секцій, ігрові та спортивні майданчики.

5.5.Сприяти вирішенню питання придбання спортивного і туристичного інвентарю оздоровчим закладам.

6.Відділу культури та туризму районної державної адміністрації (Романенко А.В.):

6.1.Організувати в державній установі «Дитячий заклад оздоровленнята відпочинку ім.Ю.Рябчинської(Вінницька область)національноїполіціїУкраїни» та дитячих оздоровчих закладах праці та відпочинку з деннимперебуванням культурно-масові заходи, роботу виїзних бібліотек, відвідування театрів, музеїв, виставок, інших закладів культури і мистецтва, навчання дітей основ народної творчості та ремесел.

6.2.Надавати дитячим закладам оздоровлення та відпочинку практичнута методичну допомогу з організації роботи тематичних гуртків, клубів з метою творчого розвитку дітей.

7.Службі у справах дітей районної державної адміністрації (Борсук М.В.) забезпечити проведення рейдів для виявлення безпритульних і бездоглядних дітей та вжити заходів щодо їх влаштування у соціальні заклади для дітей, організації їх оздоровлення та змістовного дозвілля.

8.Районному центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді (Бондар Л.І.) організувати в оздоровчих закладах роботу мобільних консультативних пунктів з питань популяризації здорового способу життя та попередження негативних проявів у підлітковому та молодіжному середовищі.

9.Виконкому Стрижавської селищної ради вирішити в межах своєї компетенції питання з наданням державній установі «Дитячий заклад оздоровлення та відпочинку ім. Ю.Рябчинської (Вінницька область) національної поліції України» можливих пільг для оплати енергоносіїв, комунально-побутових, транспортних, медичних, торговельних послуг щодо сплати місцевих податків та зборів.

10.Рекомендувати:

10.1.Комунальномунекомерційному підприємству«Вінницька центральна районна клінічна лікарня» Вінницької районної ради(Кривов’яз О.Л), Комунальному некомерційному підприємству «Вінницький районний медичний центр первинної медико-санітарної допомоги» Вінницької районної ради (Пасічник В.В.), управлінню Держпродспоживслужби у Вінницькому районі (Гоцуляк В.І.):

10.1.1.Організувати медико-санітарне забезпечення літнього оздоровлення дітей та підлітків.

10.1.2.Забезпечити безоплатне проведення медичних оглядів дітей та обслуговуючого персоналу дитячих закладів оздоровлення і відпочинку державної та комунальної форм власності.

10.1.3.Забезпечити своєчасне та безкоштовне проведення санітарно-епідеміологічних обстежень з проведенням лабораторних та інструментальних досліджень, проведення дезінфекції м’якого інвентарю, дератизації та дезинфекцій в дитячих закладах оздоровлення та відпочинку.

10.1.4.Забезпечити відповідний рівень державного санітарно-епідеміологічного нагляду за ходомпідготовки та функціонування дитячихоздоровниць, забезпечення їх якісною питною водою та продуктами харчування.

 

10.1.5.Сприяти забезпеченню медичних пунктів кількістю лікарських засобів, перев’язувального матеріалу, препаратів невідкладної допомоги, медичним обладнанням.

10.1.6.Направити на санаторно-курортне лікування до спеціалізованих санаторно-курортних, закладів насамперед, дітей з інвалідністю, дітей з хронічними захворюваннями, відповідно до показань, дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей з багатодітних та малозабезпечених сімей, дітей працівників правоохоронних органів, військовослужбовців, які загинули під час виконання службових обов’язків, талановитих та обдарованих дітей.

11.Вінницькому районному сектору головного управління державної служби України з надзвичайних ситуацій у Вінницькій області (Оніщук М.І.):

11.1.Встановити контроль за додержанням у дитячих оздоровчих закладах вимог протипожежної безпеки.

11.2.Сприяти вирішенню питання придбання засобів протипожежної безпеки оздоровчими закладами.

12.Вінницькому районному відділенню поліції Вінницького відділу поліції Головного управління Національної поліції у Вінницькій області (Яворський О.Л.) забезпечити:

12.1.Додержання належного правопорядку в місцях організованого відпочинку дітей.

12.2.Безоплатний супровід перевезення груп дітей та молоді до місць оздоровлення і відпочинку та в зворотному напрямі під час екскурсій.

12.3.Перевірку приміщень щодо наявності вибухонебезпечних предметів.

13.Фінансовому управлінню районної державної адміністрації (Микитюк Л.В.) забезпечити своєчасне фінансування оздоровчої кампанії.

14.Відділу інформаційної діяльності, комунікацій з громадськістю та релігій апарату районної державної адміністрації (Калюжко М.Ю.) забезпечити висвітлення в місцевих засобах масової інформації та на веб-сайті районної державної адміністрації заходів з підготовки та проведення літньої оздоровчої кампанії.

15.Структурним підрозділам районної державної адміністрації, установам причетним до оздоровлення, виконкомам сільських і селищних рад, ОТГ:

15.1.Протягом оздоровчогоперіоду, відповідно докомпетенції, здійснювати контроль за ходом літнього оздоровлення.

15.2.Надавати працівникам дитячих оздоровчих закладів, відповідно до компетенції, організаційно-методичну допомогу у забезпеченні оздоровчого процесу.

15.3.Інформувати управління праці та соціального захисту населення районної державної адміністрації про підготовку та хід оздоровлення дітей та молоді до 21 червня, 19 липня, 23 серпня, 20 вересня 2019 року для узагальнення та подальшого інформування районної державної адміністрації до 25 червня, 25 липня, 26 серпня, 25 вересня 2019 року.

16.Контроль за виконанням цього розпорядження покласти на заступника голови районної державної адміністрації Бегуса О.М.

 

 

 

Голова районної державної

           адміністрації                                                                  М.ДЕМЧЕНКО

  

                                                                       ДОДАТОК

до розпорядження голови

районної державної адміністрації

від 17.05.2019 року № 164

 

С К Л А Д

районного оперативного штабу з координації оздоровчої кампанії 2019 року

БЕГУС

Олег Михайлович

 

-         заступник голови районної державної адміністрації, голова оперативного штабу

ХОДАЦЬКА

Надія Петрівна

 

-         начальник управління праці та соціального захисту населення районної державної адміністрації, заступник голови оперативного штабу

ВОЙТЮК

Наталія Станіславівна

 

-         завідувач сектору молодіжної, сімейної, дитячої та гендерної політики управління праці та соціального захисту населення районної державної адміністрації, секретар оперативного штабу

БОНДАР

Лариса Іванівна

 

-         директор районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді (за згодою)

ГОЦУЛЯК

Василь Іванович

 

-         начальник управління Держпродспоживслужби у Вінницькому районі (за згодою)

КАЛЮЖКО

Маріна Юріївна

 

-         начальник відділу інформаційної діяльності, комунікацій з громадськістю та релігій апарату районної державної адміністрації

КРИВОВ’ЯЗ

Олександр Леонідович

 

-         головний лікар Комунального некомерційного підприємства «Вінницька центральна районна клінічна лікарня» Вінницької районної ради (за згодою)

 

 

БОРСУК

Мирослав Віталійович

 

-         начальник служби у справах дітей районної державної адміністрації

 

МИКИТЮК

Лариса Василівна

 

 

-         начальник фінансового управління районної державної адміністрації

 

ОНІЩУК

Микола Іванович

 

-         начальник Вінницького районного сектора головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Вінницькій області (за згодою)

 

ПАСІЧНИК

Вадим Вадимович

 

-         головний лікар Комунального некомерційного підприємства «Вінницький районний медичний центр первинної медико-санітарної допомоги» Вінницької районної ради (за згодою)

РОМАНЕНКО

Альона Володимирівна

 

-         начальник відділу культури і туризму райдержадміністрації

 

ТОМУСЯК

Світлана Михайлівна

 

-         начальник відділу освіти районної державної адміністрації

 

ЯВОРСЬКИЙ

Олександр Леонідович

 

-         начальник поліції Вінницького районного відділення поліції Вінницького відділу поліції Головного управління Національної поліції у Вінницькій області (за згодою)

 

 

Начальник управління праці та

соціального захисту населення

райдержадміністрації                                                                           Н.ХОДАЦЬКА

Вінницька районна державна адміністрація

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International. Використання будь-яких матеріалів, що опубліковані на цьому сайті, дозволяється при умові зазначення посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на офіційний сайт Вінницької райдержадміністрації www.vinrda.gov.ua.