Пошук по сайту

Архів новин

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
37189882
Сьогодні
Вчора
На цьому тижні
Минулого тижня
Цього місяця
Попередній місяць
Весь час
4837
15077
51803
36975102
360406
741627
37189882

Ваш IP: 3.146.105.194
18 квітня 2024 08:49

Андрій Парубій закликав країни-члени НАТО збільшити присутність своїх кораблів і повітряного контролю в акваторії Чорного моря

27 листопада Голова Верховної Ради України Андрій Парубій у штаб-квартирі НАТО у Брюсселі провів зустріч з Генеральним секретарем Організації Північно-атлантичного договору Єнсом Столтенбергом. 

Генеральний секретар НАТО висловив занепокоєння діями Російської Федерації у Чорному і Азовському морях. Також Столтенберг зазначив, що НАТО ніколи не визнає незаконну анексію Криму. 

Голова Верховної Ради України поінформував Єнса Столтенберга про напад, вчинений російськими військовими кораблями на українські кораблі у Керченській протоці. 

«Якщо у попередні роки Росія приховувала злочинні дії своїх військових під час анексії Криму та на Донбасі, постійно маскуючи своїх військових, то під так звану «кримську самооборону», то під ніби «місцевих шахтарів», то напад на українські кораблі у Керченській протоці Росія здійснила відкрито, не ховаючись, під російськими прапорами», - зазначив Андрій Парубій. 

«Путін випробовує на силу і весь вільний світ та чекає, чи дасть цивілізований світ реакцію на його злочини», - підсумував Голова Парламенту. 

Голова Верховної Ради поінформував, що реакцією української влади на агресію Росії стало введення воєнного стану у десяти областях України. «Мною у понеділок була внесена Постанова, яку підтримав Парламент, про призначення виборів Президента України на 31 березня 2019 року. Тож, спростовуючи російські фейки, введення воєнного стану не нашкодить проведенню виборів в Україні»,- зазначив Андрій Парубій і наголосив, що Путін розуміє тільки мову сили. «Нам усім потрібна активна реакція вільного світу на злочини Росії. Тож я закликаю країни-члени НАТО збільшити в акваторії Чорного моря присутність своїх кораблів і повітряного контролю»,- зазначив Андрій Парубій, звертаючись до Генерального секретаря НАТО. 

Голова Верховної Ради поінформував також Єнса Столтенберга про те, що Верховна Рада України розпочала процес закріплення у Конституції України положення про зобов'язання щодо вступу України до НАТО та ЄС. Відтак, Голова Верховної Ради України закликав Генерального секретаря Столтенберга надати Україні чіткий сигнал щодо перспективності членства у НАТО, зокрема у формі плану дій для отримання членства в Організації Північноатлантичного договору. 

Голова Верховної Ради України розповів Єнсу Столтенбергу про прогрес реформ в Україні, зокрема, про ухвалення Закону України «Про національну безпеку», та поінформував, що зараз у Парламенті розробляється ряд законів, необхідних для повноцінного функціонування Закону «Про національну безпеку», серед них законопроекти: Про розвідку, про лібералізацію у сфері оборонних закупівель, про створення парламентського комітету нагляду за спецслужбами. Також Андрій Парубій розповів про ухвалення Законопроекту про розмінування у першому читанні та спрогнозував ухвалення цього закону у другому читанні до кінця грудня цього року. 

Андрій Парубій закликав активізувати фінансову підтримку кіберзахисту в Україні через трастові фонди НАТО. Зокрема, Голова Верховної Ради спрогнозував втручання Російської Федерації у вибори в Україні шляхом кібератак на сервери Центральної виборчої комісії, а відтак Україна потребує допомоги своїх союзників у захисті від кібератак. 

Голова Парламенту зазначив, що будівництво газогону «Північний потік -2» - це не економічний, а політичний проект Російської Федерації. «Північний потік-2» - це спосіб прямого шантажу і розбалансування Європейського Союзу і України, який використовує Путін. Тому «Північний потік -2» має бути зупинено. «Це має бути солідарна позиція всіх союзників-членів НАТО»,- підсумував Андрій Парубій. 

Єнс Столтенберг запевнив, що НАТО і надалі буде допомагати Україні у реформуванні Збройних сил України і гармонізації стандартів ЗСУ зі стандартами НАТО, а країни-союзники будуть продовжувати надавати України двосторонню військову допомогу. 

На завершення зустрічі Голова Верховної Ради Андрій Парубій передав Генеральному секретарю НАТО Єнсу Столтенбергу Звернення Верховної Ради України у зв'язку з актом агресії Російської Федерації, яку учора підтримав своїм голосуванням український парламент.

Вас може зацікавити:

Вінницька районна державна адміністрація

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International. Використання будь-яких матеріалів, що опубліковані на цьому сайті, дозволяється при умові зазначення посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на офіційний сайт Вінницької райдержадміністрації www.vinrda.gov.ua.