Пошук по сайту

Архів новин

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
37350628
Сьогодні
Вчора
На цьому тижні
Минулого тижня
Цього місяця
Попередній місяць
Весь час
1029
25851
91947
37138079
521152
741627
37350628

Ваш IP: 3.149.252.37
26 квітня 2024 00:33

До Дня Соборності нагороджено кращих представників Вінницького району

22 січня у приміщенні Вінницького обласного академічного українського музично-драматичного театру імені М. К. Садовського відбулись урочистості та  святковий концерт з нагоди відзначення в області Дня Соборності України та 101річниці проголошення Акта злуки Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки.

Голова облдержадміністрації Владислав Скальський у вітальному слові підкреслив значимість Акту Злуки, що став реальним об’єднанням українських земель в одній державі: «Існує ціла низка визначень терміну «соборність». На мою думку, найбільш яскраве з них - це об’єднання в одне державне ціле всіх земель, заселених конкретною нацією на суцільній території із духовною консолідацією всіх громадян держави, їхньою згуртованістю незалежно від національності кожного. Отже, ми не маємо права розуміти Соборність лише як територіальну, географічну єдність Сходу і Заходу країни, адже возз’єдання двох частин України було природнимце була воля мільйонів».

Урочистості проходили за участю керівництва області та міста, громадськості, духовенства.

Від Вінницького району в заходах взяли участь депутат Вінницької районної ради Михайло Демченко, заступник голови Вінницької райдержадміністрації Олег Бегус, сільські, селищні голови та голови ОТГ.

З нагоди свята керівники області та міста вручили низці вінничан державні та урядові нагороди, а також Почесні грамоти  обласної державної адміністрації та обласної Ради.

Почесною  грамотою  обласної державної адміністрації та обласної Ради за вагомий особистий внесок у справу консолідації українського суспільства, розбудову демократичної, соціальної і правової держави та з нагоди Дня Соборності України було нагороджено Демченка Михайла Івановича - депутата Вінницької районної ради 5,6,7 скликань. Займаючи активну громадську позицію, Михайло Іванович здійснив вагомий особистий внесок у соціально-економічний розвиток Вінницького району. За його сприяння відбулися значні зміни у покращенні рівня життя жителів територіальних громад Вінницького району, а саме: проведено ремонти доріг, вуличні освітлення, ремонти у сільських клубах та бібліотеках, встановлено сучасні зупинки, дитячі ігрові майданчики, відкрито школу, дитячі садочки,  спортивні майданчики зі штучним покриттям, зміцнено матеріально-технічну базу та проведено поточні і капітальні ремонти закладів культури, освіти, медицини району.    

Маркітану Олену Дмитрівну - члена Вінницької міськрайонної «Асоціації жертв Чорнобиля», учасника Революції Гідності.

Продовжила урочистості концертна програма за участю кращих творчих колективів та вокалістів Вінниччини.

Родзинкою цьогорічних святкувань став об’єднавчий флешмоб «Україна – це ми».

Вас може зацікавити:

Вінницька районна державна адміністрація

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International. Використання будь-яких матеріалів, що опубліковані на цьому сайті, дозволяється при умові зазначення посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на офіційний сайт Вінницької райдержадміністрації www.vinrda.gov.ua.