Пошук по сайту

Архів новин

Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
36486803
Сьогодні
Вчора
На цьому тижні
Минулого тижня
Цього місяця
Попередній місяць
Весь час
7111
24197
31308
36330641
396620
828250
36486803

Ваш IP: 44.213.99.37
19 березня 2024 07:05

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій закликав Парламент до відповідальної, стабільної та консолідованої роботи протягом 10-ї сесії

Відкриваючи роботу 10-ї сесії Парламенту VIII скликання, Голова Верховної Ради України Андрій Парубій наголосив, що перед Парламентом стоїть ряд важливих завдань, ключові з яких - це захистити незворотність європейського вибору України, закріпити в Конституції рух Української Держави до членства в НАТО та Європейському Союзі, продовжити зміцнення національної безпеки держави, захистити інформаційний простір, утвердити українську мову.

За словами Голови Парламенту, ця сесія буде проходити у складних умовах: приймати закони і вести активну законодавчу діяльність у час російської агресії. Водночас він зазначив, що під час цієї сесії перед Парламентом буде ще одне випробування – «відбуватимуться вибори Президента України, в яких без сумніву передвиборча кампанія буде відчуватися по всій Україні і, очевидно, багато хто буде намагатись, щоб стіни Верховної Ради перетворилися на поле  для виборчої кампанії».

Утім, А.Парубій підкреслив, що «у хвилини випробувань, власне, Верховна Рада була тим острівцем стабільності, який дозволяв країні вийти з будь-яких криз і  політичних протистоянь». «Я переконаний, що і на цій сесії народні депутати України мають проявити великий рівень відповідальності», - наголосив Голова Верховної Ради.

Глава Парламенту застеріг від ненависті в дискусіях між народними депутатами, оскільки «ненависть, намагання «розірвати» країну весь час були смертоносною зброєю проти Української держави». «Ми повинні продемонструвати відповідальність, забезпечити стабільність роботи Українського парламенту», - підкреслив А.Парубій.

Голова Верховної Ради зазначив, що «буде вимикати мікрофон, коли бачитиме, що під час обговорення законів хтось веде передвиборчу агітацію». «Впевнений, що зал зі мною погодиться і підтримає це рішення. Я не дозволю перетворити Верховну Раду України на плацдарм для виборчої кампанії», - наголосив він.

Коментуючи основні завдання, що стоять перед Парламентом, А.Парубій визначив пріоритети у роботі 10-ї сесії.

Пріоритетом номер один Голова Парламенту назвав законодавче забезпечення національної безпеки і оборони України. «Під час російської агресії - це ті питання, які мають об’єднувати зал. Перший тиждень сесії розпочинається з розгляду саме цих питань», - сказав А.Парубій.

Ще одним із безпекових законів, які необхідно ухвалити,  -  це закон про українську мову. «Мова – це наша могутня зброя проти Росії. Природнє право на вільне володіння цією зброєю має кожен український громадянин. Ми цьому праву дамо силу закону», - наголосив Глава Українського парламенту.

Також, зауважив Спікер, одним з головних завдань для держави є «забезпечення незворотності курсу України до членства в НАТО та Європейському Союзі».  «Саме наша найтісніша співпраця, запровадження всіх стандартів Альянсу, досягнення повної сумісності, та наступне набуття членства в НАТО та ЄС є надійною запорукою територіальної цілісності та суверенітету України, нашої безпеки та нашого майбутнього. Сподіваюсь, що увесь зал одностайно підтримає це рішення. 300 голосів – це великий виклик. Але під час цього голосування ми маємо забути про політичні протистояння, і кожен український патріот, і той, хто дбає про безпеку держави, має взяти учать у голосуванні», - зазначив він.

Разом із тим, за словами А.Парубія, «стоїть велике завдання ухвалення цілого блоку законів, необхідних для виконання угоди про Асоціацію між Україною та ЄС».

«Наступний пріоритет - блок економічних законів, розроблених спільно з Урядом України», - сказав Голова Верховної Ради і подякував Уряду за спільну роботу. Він також висловив упевненість, що незважаючи на політичні дискусії, цей блок питань може бути результативно розглянутий у залі.

Також, сказав А.Парубій, «Парламент має завершити декомунізацію»: «Ми зробили важливий крок по змінах до Конституції України, і тепер маємо завершити розгляд питання щодо перейменування Дніпропетровської та Кіровоградської областей».

«Я хочу підтвердити своє незмінне переконання щодо Виборчого кодексу України. Після рішення комітету пропонуватиму негайно перейти до розгляду Виборчого кодексу», - наголосив Голова Парламенту.

Ще одним завданням 10-ї сесії Парламенту є реформа Верховної Ради України. «Багато зроблено для ефективності діяльності Українського парламенту, утім робота ще триває», - уточнив А.Парубій.

Голова Верховної Ради закликав всіх до відповідальності і до розуміння того, що перед Парламентом стоять історичні завдання. «І від кожного з нас залежить, наскільки ефективно під час цієї сесії ми зможемо працювати. Впевнений, що ми і надалі будемо плідно взаємодіяти з Президентом та Урядом на шляху реформ. Бажаю всім духу і натхнення», - сказав Голова Верховної Ради України А.Парубій і наголосив: «Стабільний Український парламент – це стабільна міцна Україна! Саме цього чекає від нас весь український народ. Слава Україні!»

Вас може зацікавити:

Вінницька районна державна адміністрація

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International. Використання будь-яких матеріалів, що опубліковані на цьому сайті, дозволяється при умові зазначення посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на офіційний сайт Вінницької райдержадміністрації www.vinrda.gov.ua.