Пошук по сайту

Архів новин

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
37222348
Сьогодні
Вчора
На цьому тижні
Минулого тижня
Цього місяця
Попередній місяць
Весь час
17448
19855
84269
36975102
392872
741627
37222348

Ваш IP: 18.216.123.120
19 квітня 2024 21:15

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій звернувся до Кенії із проханням визнати Голодомор актом геноциду українського народу

У понеділок, 13 травня, відбулася зустріч Голови Верховної Ради України Андрія Парубія та Голови Національної Асамблеї Парламенту Республіки Кенія Джастіном Мутурі.

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій на початку зустрічі подякував Кенії за послідовну позицію стосовно визнання суверенітету і територіальної цілісності України. «Ми переживаємо найважчі роки української незалежності, щоденно відбиваючи російську агресію, через яку загинуло вже понад 10 тисяч українців, - наголосив Голова Парламенту. - Глибоко переконаний, - це не просто агресія проти України, а й виклик усьому цивілізованому світу».

За його словами, Путін порушив усі ключові безпекові міжнародні закони і договори, на яких, власне, і тримався мир. «Для України важлива міжнародна солідарність і підтримка, і сьогодні ми маємо добрий шанс активізувати і покращити відносини між нашими країнами», - зазначив А.Парубій.

Голова Верховної Ради України наголосив, що це перший візит високого рівня з Республіки Кенія в Україну, та висловив переконання, що подібні зустрічі допоможуть налагодити тісну і плідну взаємодію між обома країнами.

Під час розмови було обговорено ряд напрямків співпраці, зокрема, питання торгівлі, економічного та міжпарламентського співробітництва.

А.Парубій повідомив, що в Українському парламенті працює група дружби з парламентом Кенії, і зазначив, що міжпарламентська дипломатія може допомогти набагато інтенсивніше розвивати відносини між країнами.

Під час брифінгу по завершенню зустрічі Голова Верховної Ради зазначив, що кенійська делегація на чолі з паном Мутурі вранці у Києві вшанувала жертв Голодомору, та висловив сподівання, що Голова Національної Асамблеї і члени делегації донесуть до свого народу інформацію про одну з найбільших трагедій в історії людства, і Кенія стане ще однієї країною, яка визнає Голодомор геноцидом проти українців. «Для нас це дуже важливий акт пам’яті і справедливості», - підкреслив А.Парубій. 

У контексті налагодження співпраці між країнами Голова Українського парламенту висловив зацікавленість у тому, щоби в Україні з’явилося Посольство Республіки Кенія.

Своєю чергою, Голова Національної Асамблеї Парламенту Республіки Кенія Джастін Мутурі пообіцяв найближчим часом по завершенню візиту до України ініціювати створення міжпарламентської групи дружби з Україною. «Підтверджую свою підтримку України, - сказав він. - Парламент є представником волі і бажання кожного громадянина країни. Насправді, парламентська дипломатія йде далі і глибше, щоб поєднати народи». Джастін Мутурі також наголосив, що успіх парламентської роботи багато в чому залежить від налагодженої співпраці з урядом. Він також запропонував співпрацю на рівні Африканського Союзу, де Україна є спостерігачем.

Вас може зацікавити:

Вінницька районна державна адміністрація

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International. Використання будь-яких матеріалів, що опубліковані на цьому сайті, дозволяється при умові зазначення посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на офіційний сайт Вінницької райдержадміністрації www.vinrda.gov.ua.