Пошук по сайту

Архів новин

Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
36738205
Сьогодні
Вчора
На цьому тижні
Минулого тижня
Цього місяця
Попередній місяць
Весь час
3738
27120
112021
36455495
648022
828250
36738205

Ваш IP: 54.166.170.195
29 березня 2024 03:01

Грандіозним феєрверком та бездоганним виконанням номерів із найвідоміших мюзиклів світу завершився на Вінниччині OPERAFEST TULCHYN-2019

9 червня, під час церемонії закриття ІІІ міжнародного фестивалю оперної музики OPERAFEST TULCHYN-2019, який п’ять днів проходив просто неба  на території Палацу Потоцьких, Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман наголосив, що фестиваль єднає людей зі всієї України позитивом і добром.

«Нам не вистачає в житті чогось світлого й теплого. Саме такі події зближують нас і роблять нас добрішими. Для нас це важливо, – підкреслив Володимир Гройсман. – Минулого року ми прийняли рішення здійснити програму «Малі міста – великі враження». Ця програма на 50 млн. грн. дала можливість проводити подібні акції в маленьких містах. Там, де наше серце». 

Володимир Гройсман зазначив, що такі події як OPERAFEST TULCHYN  розвивають культурний та туристичний потенціал громад, а тому - повинні поширюватися. Саме такою є мета проекту «Маленькі міста — великі враження», який підтримав Уряд.

Голова Вінницької облдержадміністрації Валерій Коровій зазначив, що нинішній, третій за рахунком оперний фестиваль у Тульчині побив багато  рекордів, проти фестивалів минулих років: він тривав цілих п’ять днів, зібрав рекордну кількість артистів – понад 700, представив глядачам 12 вистав.

«Неймовірно позитивна енергетика незмінно панує на фестивалі у Тульчині. Впевнений,що цього року відвідувачі отримали незабутні враження не лише від вистав, різноманітних художніх локацій, виставок і смачної фестивальної кухні. Не були на заваді примхи погоди, а  гарному настрою тисяч людей сприяла сама атмосфера суцільного свята, спеціально для кожного відвідувача організована професійною злагодженою командою»,- підкреслив Валерій Коровій.

Заключний день фестивалю дав можливість тисячам глядачів операфесту насолодитись легендарним балетом азербайджанського композитора Фікрета Амірова «Тисяча і одна ніч», який кілька десятиліть прикрашає найвідоміші  сцени світу. В основі  лібрето – знамениті казки Шехерезади: про пригоди Синдбада-мореплавця і птаху Рухх, про Алладдіна і  принцесу Будур, про Алі-Бабу і 40 розбійників. Балет представив Харківський національний академічний театр опери та балету імені Миколи Лисенка. Завдяки своїй східній магії, цей балет у репертуарі СХІД OPERA – йде  із незмінним успіхом з 1984 року, щоразу збираючи аншлаги. Запальна східна музика, барвисті костюми танцівників і пластична виразність танців роблять незабутнім і вражаючим балетну трактовку давньої казки.  

На завершення оpen air – фесту в мюзиклі-шоу СХІД OPERA «Вогні Бродвею» прозвучали  кращі музичні номери та яскраві уривки із найвідоміших мюзиклів світу з різних країн різних часів: «Кабаре», «Цілуй мене, Кет», «Граф Монте-Крісто», «Кішки», «Нотр Дам де Парі», «Привид опери», «Чикаго», «Скрипаль на даху», «Авансцена» із яскравими спецефектами і приголомшливими шоу-сюрпризами. На сцені одночасно були солісти опери, балету, хору й великого симфонічного оркестру під диригуванням Дмитра Морозова.

Перед виставами та у перервах між ними відвідувачі мали можливість побачити унікальні виставки, розміщені у  Палаці Потоцьких : рідкісні книги, картини та витвори мистецтва, які підготували для показу Вінницький обласний художній музей, Вінницький обласний краєзнавчий музей та Тульчинська ОТГ.

Арт-продюсер фестивалю-заслужена артистка України Ірина Френкель коментує : «В останній день фестивалю нас, як організаторів, переповнює відчуття щастя, тому що нам усе вдалосьУспіхом цей фестиваль завдячує місцю, яке обрано для його проведення – легендарному Палацу Потоцьких, а також якості мистецького контенту, який було відібрано для показу. Це успіх усієї команди, яка забезпечувала функціонування фестивалю і де була задіяна дуже велика кількість професіоналів різного ґатунку. Коли у людей,що приходять на OPERAFEST TULCHYN,  не сходить з обличчя щаслива посмішка, то це і є найвища оцінка роботи нашої команди».

Фінальним акордом музичного дійства  став грандіозний феєрверк над багатотисячним людським морем та давніми стінами Подільського Версалю.

Вас може зацікавити:

Вінницька районна державна адміністрація

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International. Використання будь-яких матеріалів, що опубліковані на цьому сайті, дозволяється при умові зазначення посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на офіційний сайт Вінницької райдержадміністрації www.vinrda.gov.ua.