Пошук по сайту

Архів новин

Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
36487678
Сьогодні
Вчора
На цьому тижні
Минулого тижня
Цього місяця
Попередній місяць
Весь час
7986
24197
32183
36330641
397495
828250
36487678

Ваш IP: 3.235.42.157
19 березня 2024 07:48

Керівник Апарату Верховної Ради України Вячеслав Штучний провів зустріч з представниками неурядових організацій в Україні в розрізі парламентської реформи

Керівник Апарату Верховної Ради Вячеслав Штучний провів зустріч із міжнародними неурядовими організаціями, що надають підтримку українському Парламенту в розрізі проведення парламентської реформи та розбудови його потенціалу. Основною метою дискусії стала консолідація зусиль, оптимізація ресурсів та недопущення дублювання напрацювань. Серед запрошених були присутні представники Програми USAID РАДА, Проекту ЄС-ПРООН з парламентської реформи, Національного демократичного інституту в Україні (NDI), Міжнародного республіканського інституту в Україні, Вестмінстерської фундації за демократію та Програм GIZ.

Вячеслав Штучний зазначив, що одним з ключових завдань реформи є внесення змін до Положення про Апарат Верховної Ради України і його структури з урахуванням напрацювань і досвіду передових країн світу. Він також повідомив, що найближчим часом заплановано проведення функціонального і  фінансового аудиту, на основі яких з січня 2020 року Апарат має запрацювати вже за новою штатною структурою.

Керівник Апарату наголосив на відкритості до діалогу та звернувся до представників неурядових організацій з проханням надати свої пропозиції щодо ключових напрямків реформування Парламенту. «Ми маємо працювати разом, координуючи зусилля, щоб спільно розробити план дій у довгостроковому вимірі», - сказав він.

З боку неурядових організацій були озвучені пропозиції щодо можливої підтримки у реформуванні Парламенту, включаючи роботу над вдосконаленням наскрізного законодавчого процесу та парламентського контролю, напрямками стратегічної реструктуризації Апарату, цифровою трансформацію Ради, посиленням ролі роботи з громадянами тощо.

Запрошені представники міжнародних організацій надали своє бачення щодо необхідності підвищення ефективності комунікацій, впровадження тренінгових та освітніх програм, виховання корпоративної культури, надання дорадчої допомоги народним депутатам, створення дослідницької служби, обміну аналітичними матеріалами в економічній та фінансовій сферах, активізації міжпарламентського діалогу, розробці брендингової стратегії Парламенту тощо.

Вячеслав Штучний високо оцінив роботу започаткованого нещодавно при парламенті Освітнього центру та наголосив на важливості розширення напрямків його роботи. Також, за його словами, актуальним і необхідним є проведення тренінгів для працівників Апарату Верховної Ради України. «Кожний день ми повинні отримувати нові знання та стежити за змінами у світі, у тому числі у законодавчій сфері», - зазначив він.

Керівник Апарату також зосередив увагу на необхідності реформування дослідницької та аналітичних служб. На його думку, у цій сфері мають працювати найкращі люди, справжні професіонали за високу заробітну плату. 

Підсумовуючи, Вячеслав Штучний запропонував створити робочу групу з представників неурядових організацій, визначитись з головуванням на певний період та напрацювати план дій і механізми їх втілення. «Найкращі рекомендації будуть враховані, - запевнив він. – Ми готові до діалогу. Головне – це отримати дієвий результат».

 

Активну участь в обговоренні питань щодо парламентської реформи взяли: Директор Програми USAID РАДА Ігор Когут, Керівник програм МРІ в Україні Віталій Шарлай, представники парламентської програми НДІ в Україні Натія Джикія та Ярина Одинак; Керівник Офісу парламентської реформи (проект ЄС-ПРООН) Євгенія Піддубна; програмний аналітик (Демократичне Врядування) ПРООН Ігор Гуцуляк; представник в Україні Вестмінстерської фундації за демократію Галина Шевчук та Директор програми Ефективне державне врядування (GIZ) Томас Майер.

Вас може зацікавити:

Вінницька районна державна адміністрація

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International. Використання будь-яких матеріалів, що опубліковані на цьому сайті, дозволяється при умові зазначення посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на офіційний сайт Вінницької райдержадміністрації www.vinrda.gov.ua.