Пошук по сайту

Архів новин

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
37415823
Сьогодні
Вчора
На цьому тижні
Минулого тижня
Цього місяця
Попередній місяць
Весь час
1447
22542
157142
37138079
586347
741627
37415823

Ваш IP: 3.16.29.209
28 квітня 2024 02:13

На Вінниччині відбувся воркшоп «Станьмо лідерами змін»

Для новостворених інститутів громадського суспільства, які потребують менторської підтримки, Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОВА провів воркшоп «Станьмо лідерами змін».

Вітаючи учасників заходу, Перший заступник Начальника ОВА Наталя Заболотна зазначила, що в умовах повномасштабної війни співпраця влади з громадськістю набула нового значення.

«Наші Захисники та Захисниці, які щодня воюють за Україну, хочуть бачити її вільною та розвиненою. Країною, в якій громадяни, що маючи свою позицію, можуть її відстояти демократичним шляхом. Дуже важливо, що ми починаємо про це говорити вже зараз», - підкреслила посадовиця.

Вона зауважила, що переважна більшість громадських організацій займаються підтримкою Збройних Сил України та гуманітарною допомогою населенню.  Втім, не менш важливо вже сьогодні думати й про те, що буде з нашим суспільством та країною після перемоги.

«Існує величезна кількість механізмів та інструментів для участі громадськості у прийнятті рішень. Але найголовніше – це бажання громадянського суспільства долучатися до роботи. Адже, на жаль, попри те, що за період повномасштабного вторгнення у Вінницькій області створено близько 200 громадських організацій, кількість тих, які працюють та діяльність яких є відомою у суспільстві, значно менша. – зауважила Наталя Заболотна. - З позиції представника влади, я зацікавлена у вашій участі, аналізі, ініціативі та розробці тих обласних програм, які є, які потрібно ініціювати і розробити, щоб відповідати вимогам сьогодення та майбутнього».

Посадовиця побажала усім учасникам воркшопу гарної дискусії, оскільки саме в дискусії між владою і громадськістю народжуються нові ідеї.

Про співпрацю інститутів громадянського суспільства з владою та медіа розповіла директор Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОВА Світлана Юзвак.

Під час виступу вона представила роботу Департаменту для новостворених громадських організацій. Адже саме цей структурний підрозділ ОВА реалізовує державну політику в інформаційній сфері та налагоджує партнерство з громадськістю.

«Ми ініціювали проведення цього заходу для того, щоб новостворені громадські організації активно долучались до розбудови громадянського суспільства та прийняття важливих для цього рішень. Можливо саме вами будуть ініційовані проєкти, які ми зможемо спільно реалізувати на користь громади задля наближення нашої Перемоги» - зазначила Світлана Юзвак.

Крім цього, директор профільного Департаменту додала, що в пріоритеті – проєкти національно-патріотичної тематики, а також ті, що спрямовані на надання психологічної, освітньої та  фізичної підтримки нашим громадянам.

У свою чергу, запрошені спікери розповіли про інші аспекти діяльності громадянського суспільства. Зокрема, йшлося про взаємодію з молодіжними організаціями та розбудову молодіжної інфраструктури, інструменти організаційного розвитку для побудови сильної та сталої організації, передумови формування інституту громадянського суспільства, досвід співпраці з владою та громадськістю. Обговорили й те, як ІГС можуть впливати на процеси прийняття рішень органами влади, а також застосування наскрізного гендерного підходу у проєктній діяльності й врахування інклюзивної складової у діяльності ІГС.

Проведений захід став плідним майданчиком для отримання необхідних знань, практичного досвіду з інституційного розвитку громадянського суспільства, грантової діяльності, а також співпраці з владою та медіа.

Продовжуємо працювати заради Перемоги та майбутнього України!

 

Вас може зацікавити:

Вінницька районна державна адміністрація

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International. Використання будь-яких матеріалів, що опубліковані на цьому сайті, дозволяється при умові зазначення посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на офіційний сайт Вінницької райдержадміністрації www.vinrda.gov.ua.