Пошук по сайту

Архів новин

Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
36490022
Сьогодні
Вчора
На цьому тижні
Минулого тижня
Цього місяця
Попередній місяць
Весь час
10330
24197
34527
36330641
399839
828250
36490022

Ваш IP: 44.206.248.122
19 березня 2024 10:02

Олексій Гончарук: Реформування Держгеокадастру під моїм особистим контролем. Люди повинні мати доступ до інформації про всі землі та ресурси

Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук відсторонив від виконання обов‘язків першого заступника начальника Держгеокадастру у Рівненській області Сергія Дубича за озвучені факти корупції у відомстві. Також Глава Уряду доручив провести перевірку дій Сергія Дубича.

Олексій Гончарук, крім того, дав доручення завершити створення сучасної цифрової моделі території України до кінця 2020 року. Відповідне завдання Глава Уряду поставив на нараді з очільниками обласних відділень Держгеокадастру і складом центрального апарату.

«Доручаю провести всі заходи вчасно та завершити створення сучасної цифрової моделі території України до кінця 2020 року. Наступного року земельний кадастр має бути наповнений на 100%», - звернувся до учасників наради Прем’єр-міністр.

Глава Уряду також перевірив виконання поставлених задач по перезавантаженню Держгеокадастру та дав нові доручення щодо реформування галузі.

Зокрема, на нараді йшлося про те, що процес інтеграції природних ресурсів з Державним земельним кадастром, чого вимагав Глава Уряду у вересні, вже розпочато. І вже цього року планується внесення 1 млн гектарів земель до кадастру.

Прем’єр-міністр дав завдання до 1 серпня 2020 року інвентаризувати всю землю (включаючи 10 млн га сільськогосподарських земель державної власності) та внести дані в кадастр.

Щодо поставленого раніше доручення по забезпеченню прозорості та оприлюдненню рішень територіальних органів Держгеокадастру Олексій Гончарук наголосив: «Повторюю — кожен українець повинен мати безперешкодний доступ до повної інформації пов’язаної з природними ресурсами та землею».

Він також наголосив на важливості налагодження ефективної роботи між очільниками різних видів кадастрів до кінця 2019 року.

«До кінця 2019 року налагодити співпрацю так, щоб мені не доводилось кожен місяць вас збирати та знайомити між собою. Реформи мають відбуватися без моєї особистої координації», - наголосив Олексій Гончарук.

Прем’єр-міністр також повідомив, що сьогодні буде підписано 24 меморандуми з обласними організаціями учасників АТО, де зафіксовані переліки конкретних земельних ділянок, що мають бути надані в рамках безкоштовної приватизації найближчим часом учасникам АТО.

Крім того, триває робота щодо формування високоточних ортофотопланів за європейським стандартом. Зараз проводиться обліт Волинської та Львівської областей. За словами Глави Уряду, в проекті Державного бюджету-2020 до другого читання закладена необхідна сума коштів для того, щоб зробити обліт всієї України.

«Дві області мають бути завершені в цьому році. І весною буде проведено обліт всієї України. На кінець літа якість даних про землю буде принципово іншою», - зазначив Олексій Гончарук.

Прем'єр-міністр підкреслив, що з початку повного очищення Держгеокадастру у вересні від корумпованих та неефективних керівників, вже змінено 20 обласних очільників відділень. Він нагадав, що остання заміна відбулася в п’ятницю на Волині.

«Я вже казав — корупціонерів звільнятимемо, доки крісло не займе чесна та патріотична людина», - підкреслив Глава Уряду. Він також пригадав, як за годину до приїзду в головне управління Київської області, його очільниця миттєво захворіла. Але це не врятувало її від подальшого звільнення.

Прем’єр-міністр закликав обласних очільників Держгеокадастру до чесності та неупередженого фахового підходу.

Він також зазначив, що завершився конкурс на очільника ДГК і вже незабаром відбудеться призначення нового керівника.

«Ми максимально швидко приймаємо кадрові рішення. Якість кадрового складу в органах Держгеокадастру принципово зміниться. Так само ми працюємо над технологічними рішеннями. Тобто технології, оцифровка, яка має бути основою для держави в смартфоні, і кадровий потенціал. Ці дві складові нададуть нам можливість за дуже короткий проміжок часу зробити квантовий стрибок в якості надання адміністративних послуг нашим громадянам у сфері земельних відносин», - підсумував Олексій Гончарук.

Вас може зацікавити:

Вінницька районна державна адміністрація

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International. Використання будь-яких матеріалів, що опубліковані на цьому сайті, дозволяється при умові зазначення посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на офіційний сайт Вінницької райдержадміністрації www.vinrda.gov.ua.