Пошук по сайту

Архів новин

Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
36731996
Сьогодні
Вчора
На цьому тижні
Минулого тижня
Цього місяця
Попередній місяць
Весь час
24649
24751
105812
36455495
641813
828250
36731996

Ваш IP: 3.227.239.160
28 березня 2024 21:25

Повернення Wizz Air в Україну є символічним і характеризує зміни в країні за останні чотири роки – Президент на зустрічі з керівником лоукостера

Президент України Петро Порошенко провів зустріч з Головним виконавчим директором компанії Wizz Air Джозефом Вараді. «Я дуже радий вашому рішенню повернутися назад в Україну. Я вважаю, що це дуже символічне рішення і воно характеризує ті зміни, які відбулися за останні чотири роки в Україні», - сказав Глава держави.

За словами Президента, перш за все йдеться про можливості для бізнесу. «І той факт, що Україна в рейтингу Doing Business вийшла вже на 71-шу сходинку, випередивши окремі країни Європейського Союзу, і ми впевнені, що і сприятливий інвестиційний клімат буде переконувати, що це абсолютно правильне рішення Wizz Air», - додав він.

Петро Порошенко також окремо наголосив на лібералізації валютного законодавства України, яке надає набагато більше можливостей і також захищає позиції інвестора.

«Третя позиція – це динаміка ринку. Ми не тільки повернулися на довоєнні обсяги пасажиропотоку, але й зросли більше ніж на 30% у порівнянні з минулим роком. Безумовно, цьому сприяв безвізовий режим з Європейським Союзом», - сказав він.

Президент зауважив, що з 11 червня 2017 року до 11 червня 2018 року кількість перетинів кордону в бік Європейського Союзу склала 20 мільйонів. «Чому б значній частині цих пасажирів не скористатись літаками Wizz Air? Коли Wizz Air є однією з найоптимальніших моделей «ціна-якість», - зазначив він.

«З іншого боку, на мою думку, є дуже перспективним внутрішній ринок авіаперевезень. І той факт, що Wizz Air готова прийняти рішення щодо відновлення діяльності дочірньої компанії, щоб податки сплачувалися в Україні, дочірня компанія володіла літаками, які материнська компанія їй передасть –набагато підвищить ефективність взаємодії  з національною владою», - сказав Петро Порошенко.

За його словами, факт підтримки Україною діяльності Wizz Air і нинішня зустріч є підтвердженням того, що двері України відкриті для компанії і співпраця буде ефективною.

Президент також підкреслив, що цей ринок надзвичайно конкурентний. «І я вважаю, що ця конкуренція спонукає  операторів ринку підвищувати якість послуг, знижувати ціни, а головне – тримати двері Євросоюзу відкритими для простих українців. Бо маршрути, які запропонувала Wizz Air, це додаткові можливості відвідання інших, нових для українців країн Євросоюзу», - зауважив Петро Порошенко.

Головний виконавчий директор компанії Wizz Air Джозеф Вараді, в свою чергу, зауважив, що компанія працює 10 років в Україні і вже перевезла 7 мільйонів пасажирів.

«Ми хочемо підсили свою присутність і зробити більше для України. Повністю з вами погоджуюсь і вважаю, що інвестиційний клімат в Україні змінився на краще», - сказав він, додавши, що безвізовий режим з ЄС дуже сприяє зростанню подорожей.

«Безвізовий режим і відсутність обмежень до подорожей разом з економічним зростанням буде головним драйвером зростання нашого бізнесу в Україні. Вважаю,  що зараз якраз є правильний час для нас розробити більш амбіційні плани для роботи в Україні», - зауважив Джозеф Вараді. Він повідомив, що компанія має на меті відновити діяльність Wizz Air в Україні як українського перевізника: «Візз Ейр Україна» зможе додати послуги високої якості при низьких цінах».

Він також відзначив, важливість конкурентності, оскільки це спонукає надавати кращі послуги, і повідомив про готовність надати більше літаків, які би базувались в Україні.

Президент також зазначив, що сьогодні Україна відзначає День Гідності і Свободи, в цей день розпочалася Революція Гідності: «Рівно 5 років тому мільйони українців вийшли на вулиці і майдани, щоб чітко заявити вимогу до влади щодо необхідності підписання Угоди про асоціацію, запуск зони вільної торгівлі з ЄС і відкриття свободи пересування, включаючи безвізовий режим». Петро Порошенко зауважив, що за 5 років частка ЄС у торгівлі зросла з 25% до 42%. «Ми забезпечили свою присутність на надійному, масштабному і важливому для України ринку ЄС, включаючи ринок авіаційних послуг. Тому сам факт повернення Wizz Air, сам факт прийняття рішення в реакції на реформи, які відбулися в Україні, є не просто надання додаткової можливості для українців подорожувати за невисокими цінами до основних європейських країн, але і підтримка України у наших європейських прагненнях», - сказав Глава держави.

Вас може зацікавити:

Вінницька районна державна адміністрація

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International. Використання будь-яких матеріалів, що опубліковані на цьому сайті, дозволяється при умові зазначення посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на офіційний сайт Вінницької райдержадміністрації www.vinrda.gov.ua.