Пошук по сайту

Архів новин

Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
36483848
Сьогодні
Вчора
На цьому тижні
Минулого тижня
Цього місяця
Попередній місяць
Весь час
4156
24197
28353
36330641
393665
828250
36483848

Ваш IP: 54.160.244.62
19 березня 2024 04:36

Привітання Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана з Новим Роком

Сьогодні ми зустрічаємо новий 2019 рік і проводжаємо минулий! 2018 рік був для нашої країни роком важкої праці та важливих досягнень.

 Дорогі співвітчизники!

Вітаю з Новим Роком!

Сьогодні ми зустрічаємо новий 2019 рік і проводжаємо минулий! 2018 рік був для нашої країни роком важкої праці та важливих досягнень.

Вдалося стабілізувати економічну та соціальну ситуацію, вийти на сталий розвиток промисловості. Знайдено резерви для підвищення мінімальної заробітної плати з початку наступного року, яка з 1 січня становитиме 4 173 гривні. Ми вперше заклали автоматичний перерахунок пенсій залежно від інфляції та зростання зарплат. Продовжується дія субсидій на оплату комунальних послуг.

Тривають ключові реформи, що в середньостроковій перспективі докорінно змінять країну. Українські діти пішли в «Нову українську школу», яка стане інноваційним освітнім простором за сучасними західними зразками. Триває реформа системи охорони здоров’я – з 1 січня впроваджуємо принцип «Гроші ходять за пацієнтом», а з 1 липня держава гарантовано оплачуватиме базові аналізи та дослідження. Розпочинаємо реформу екстреної медицини і закріплюємо успіх програми «Доступні ліки».

Ми завершили перший етап децентралізації, що привело до значного зростання місцевих бюджетів. У 2019 році розпочинаємо наступний етап реформи: буде створено систему нового адміністративно-територіального устрою. Для нас принциповим є закріплення реформи місцевого самоврядування у Конституції України, що гарантуватиме недоторканність цих змін, незважаючи на те, хто завтра прийде до влади.

Одним із пріоритетів Уряду було і є зміцнення обороноздатності держави. В умовах воєнної агресії Росії ми зобов’язані швидко та ефективно реформувати армію. Завдяки виконаній роботі українські Збройні Сили уже входять до тридцятки найкращих у світі, однак ми і надалі впроваджуватимемо в армії стандарти НАТО. Адже наша стратегічна мета – членство в Альянсі, і з кожним роком ми наближаємося до неї все ближче.

Україна посилила співпрацю з країнами Європейського Союзу в рамках Угоди про асоціацію та зони вільної торгівлі. Усі зміни, які ми впроваджуємо, спрямовані на утвердження європейських цінностей, європейського способу і рівня життя. Триває адаптація нормативно-правової бази України до законодавства ЄС, триває секторальна євроінтеграція.

Чи не вперше за існування новітньої української держави ми відмовились від «залишкового принципу» фінансування науки та культури. Маємо надію, що з 2019 року повноцінно запрацюють Фонд наукових досліджень і Фонд підтримки інновацій. Впевнений, що ті економічні завдання, які ми перед собою ставимо, а це зростання економіки щонайменше на 5 відсотків щороку, можливо досягнути лише за умови високої наукоємності та інноваційності вітчизняної економіки.

Створено Інститут книги, активно впроваджується нова музейна політика. Державна підтримка вітчизняного кінематографа привела до того, що цьогоріч було презентовано 22 українських фільми, а ще 72 перебувають у виробництві. Почалося відродження українського кінематографа, і, щоб підтримати цю тенденцію, ми залишаємо державну підтримку кіно на рівні 1 млрд гривень у наступному році.

Відродження єдиної автокефальної православної церкви України є однією з найбільш важливих подій у нашій історії. Ми відновили історичну справедливість: відроджується Київська митрополія, що існувала з часу хрещення Русі у 988 році і була підступно захоплена після 1686 року Москвою. За рішенням Вселенського патріархату Київська митрополія більше не підпорядковується Московському патріарху. Нам пощастило бути сучасниками і очевидцями цієї епохальної події. Без перебільшення, розпочинається нова доба не лише українського, а й світового православ’я.

Як Прем’єр-міністр України впевнений, що ми рухаємося у вірному напрямі. Наше майбутнє залежить лише від нас, і лише разом ми зможемо сформувати справедливе та успішне європейське суспільство.

Вітаю усіх українців з Новим Роком! Бажаю всім міцного здоров’я, добробуту, любові, взаєморозуміння, віри в себе та в можливості нашої країни! Нехай новий рік принесе всім нам нові здобутки та лише позитивні емоції!

З повагою

Прем’єр-міністр України                                Володимир ГРОЙСМАН

Вас може зацікавити:

Вінницька районна державна адміністрація

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International. Використання будь-яких матеріалів, що опубліковані на цьому сайті, дозволяється при умові зазначення посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на офіційний сайт Вінницької райдержадміністрації www.vinrda.gov.ua.