Пошук по сайту

Архів новин

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
37420990
Сьогодні
Вчора
На цьому тижні
Минулого тижня
Цього місяця
Попередній місяць
Весь час
6614
22542
162309
37138079
591514
741627
37420990

Ваш IP: 3.145.173.132
28 квітня 2024 15:11

Система медичної реабілітації, освіта та економіка, опалювальний сезон, цифрова трансформація та розвиток ЦНАПів на Вінниччині, - ключові питання засідання Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України

Сьогодні, 24 жовтня, за участю Начальника ОВА Сергія Борзова відбулось розширене засідання Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України.

Разом із заступником керівника Офісу Президента України Олексієм Кулебою, народними депутатами України Іриною Борзовою та Анатолієм Драбовським, представниками уряду та очільниками громад Вінниччини, головою обласної Ради Вячеславом Соколовим та Вінницьким міським головою Сергієм Моргуновим обговорили актуальні виклики та проблемні питання, які виникають в області на місцях.

Звертаючись до присутніх, заступник керівника Офісу Президента України Олексій Кулеба підкреслив: «Нам необхідно думати про те, яким чином вирішувати не тільки нагальні проблеми, а й що ми можемо зробити для того, щоб наша перемога настала якомога швидше. Дякую обласній військовій адміністрації, представникам органів місцевого самоврядування за роботу. Кожен важливий на своєму місці. Думайте щодня, що ми зробили за сьогодні для фронту, для наших військових. Фронту потрібен міцний тил. А міцний тил - це ви».

У свою чергу, Начальник ОВА Сергій Борзов підкреслив, що повномасштабне вторгнення поставило нові виклики.

«Велика кількість ВПО, релокований бізнес, підтримка родин військовослужбовців, поранених та загиблих, освітній процес в умовах війни… Всі ці питання вимагають особливого підходу та комплексного вирішення на державному рівні», - зазначив очільник області.

Під час засідання народна депутатка України Ірина Борзова наголосила, що Україна переживає найважчі часи, тож для подолання труднощів необхідно відкрито комунікувати та працювати разом.

«Важливо чути проблеми всіх 63-х громад Вінниччини, спілкуватися наживо, співпрацювати та у єдності вирішувати питання. На жаль, під час війни немає простих рішень, тому що через повномасштабне вторгнення, ракетні обстріли, важкі бої на фронті ми маємо дійсно багато викликів. Боротися з ворогом потрібно разом. Єдність – це перший, другий, третій і останній крок для перемоги України», - зауважила Ірина Борзова.

Серед пріоритетних напрямів, які обговорили під час засідання Конгресу,- розвиток системи реабілітації.  

У системі охорони здоров’я Вінниччини працює 14 закладів стаціонарної реабілітації. Створено 50 мультидисциплінарних команд. Підготовлено 46 асистентів дитини. Надають послуги 19 помічників ветеранів. Однак, ще є питання щодо необхідності включення пунктів прокату допоміжних засобів реабілітації в структуру кабінетів асистивних технологій реабілітації у кластерних лікарнях. Це має вирішитись через внесення змін у постанову КМУ.

Також під час обговорення зосередилися на питаннях економічного розвитку, освіти та підготовки регіону до зими.

Начальник ОВА Сергій Борзов розповів, що попри труднощі, бізнес поступово повертає втрачені у 2022 році позиції.

«Оскільки сьогодні агросектор переорієнтувався на вирощування плодоовочевої продукції, на засіданні Конгресу внесли пропозицію щодо включення до державної грантової підтримки переробних підприємств плодоовочевої продукції», - зазначив Начальник ОВА.

Російські терористи продовжують руйнувати міста, інфраструктуру і хочуть залишити українців без світла, води і тепла. Тому питання забезпечення стабільності опалювального сезону залишається надважливим. 

За словами Сергія Борзова, в області розроблено Антикризові плани реагування на випадок припинення газопостачання, електропостачання та телекомунікаційних послуг. Створені необхідні умови для навчання, але є потреба у облаштуванні укриттів у закладах дошкільної освіти та у приватних закладах освіти.

Також учасники акцентували увагу на цифровій трансформації та розвитку ЦНАПів. За кількістю наданих послуг Вінниччина є лідером серед регіонів. У цьому році вдалося забезпечити 12 ЦНАПів потужними генераторами автономного живлення за рахунок міжнародної допомоги. Але все ж є ще проблемні питання, які потребують вирішення на державному рівні. Під час засідання присутні заслухали всі пропозиції громад області за напрямками роботи.

«Впевнений, що такі зустрічі за участю всіх гілок влади стануть потужним інструментом не лише для подолання викликів, а й для розвитку нашої держави. Разом – ми сильніші! Працюємо далі!» - резюмував очільник області.

 

Вас може зацікавити:

Вінницька районна державна адміністрація

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International. Використання будь-яких матеріалів, що опубліковані на цьому сайті, дозволяється при умові зазначення посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на офіційний сайт Вінницької райдержадміністрації www.vinrda.gov.ua.