Пошук по сайту

Архів новин

Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
36490676
Сьогодні
Вчора
На цьому тижні
Минулого тижня
Цього місяця
Попередній місяць
Весь час
10984
24197
35181
36330641
400493
828250
36490676

Ваш IP: 44.213.80.174
19 березня 2024 10:38

Уряд послідовно знищує тіньові ринки, – Олексій Гончарук

Прем’єр-міністр Олексій Гончарук провів селекторну нараду з керівниками обласних державних адміністрацій, темою якої стала боротьба з тіньовими ринками. 

«Тіньові схеми — це кошти, вкрадені у кожного українця. 2020-й рік стане роком детінізації української економіки. Ми вже почали з нелегальних АЗС, грального бізнесу. Додаємо у фокус облік деревини», - заявив Глава Уряду на початку наради.

Олексій Гончарук відзначив, що у грудні минулого року Кабмін прийняв низку рішень у цьому напрямку. Зокрема, була прийнята постанова «Про затвердження Порядку проведення моніторингу внутрішнього споживання вітчизняних лісоматеріалів необроблених і контролю за неперевищенням обсягу внутрішнього споживання вітчизняних лісоматеріалів необроблених», що передбачає обв'язковий електронний облік деревини. 

«Сьогодні до системи електронного обліку підключені всі державні лісогосподарські підприємства, які належать до сфери управління Держлісагентства та Міноборони України. Проте із 187 постійних лісокористувачів комунальної власності до системи електронного обліку підключено лише 69. Це неприпустимо. Відсутність електронного обліку деревини дає можливість легалізувати незаконно заготовлену деревину через фальсифікацію документів про походження», - наголосив Прем’єр-міністр Олексій Гончарук.

Глава Уряду дав доручення посилити контроль під час транспортування автомобілями необроблених лісоматеріалів.

Окрім того, він наголосив на  необхідності проведення спільних заходів МВС, Держлісагентства та Держекоінспекції з попередження та виявлення незаконних рубок у лісах, а також здійсненні належного розслідування справ про незаконні рубки з подальшим притягненням винних осіб до відповідальності. 

Прем'єр-міністр поставив завдання Держлісагентству, іншим постійним лісокористувачам забезпечити оприлюднення на своїх офіційних веб-сайтах інформації щодо руху справ про лісопорушення.

За підсумками селекторної наради Прем'єр-міністр дав доручення головам обласних та Київської міської держадміністрацій, за участю представників органів місцевого самоврядування, активізувати роботу щодо запровадження постійними лісокористувачами ведення електронного обліку деревини, яка заготовлюється в лісах комунальної власності, а також опрацювати питання щодо закріплення за постійними лісокористувачами лісів, які не мають власника.

Слід відзначити, що близько 12% лісового фонду України знаходиться у віданні органів місцевого самоврядування, які заготовляють близько 2 млн куб. м деревини. При цьому, 7,5% лісового фонду не закріплені за постійними лісокористувачами, відповідно, ніким не охороняються, і жодного обліку цієї деревини не здійснюється. 

На селекторі йшлося також про результати протидії гральному бізнесу. З грудня 2019 року, коли  Уряд прийняв рішення щодо унеможливлення незаконної діяльності  під прикриттям “лотерей” ,  було закрито понад 5300 нелегальних закладів.

Олексій Гончарук доручив  головам ОДА і Нацполіції продовжити боротьбу в цьому напрямку, зокрема, вжити всіх заходів для недопущення реклами незаконного грального бізнесу та  посилити заходи із запобігання переходу нелегального грального бізнесу в онлайн.

Водночас Глава Уряду наголосив на посиленні боротьби з нелегальними АЗС. ДФС та СБУ мають продовжити перевірки, а місцева влада — активніше долучитися до процесу в рамках робочих груп.

Вас може зацікавити:

Вінницька районна державна адміністрація

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International. Використання будь-яких матеріалів, що опубліковані на цьому сайті, дозволяється при умові зазначення посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на офіційний сайт Вінницької райдержадміністрації www.vinrda.gov.ua.