Пошук по сайту

Архів новин

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
37411215
Сьогодні
Вчора
На цьому тижні
Минулого тижня
Цього місяця
Попередній місяць
Весь час
19381
42235
152534
37138079
581739
741627
37411215

Ваш IP: 3.137.178.133
27 квітня 2024 21:00

Вінниччина та Осієчко-Баранська жупанія Республіки Хорватія обмінюються досвідом у сфері підтримки ветеранів

Вінниччину з робочим візитом відвідала офіційна делегація Осієчко-Баранської жупанії Республіки Хорватія на чолі з жупаном Іваном Анушичем.

На початку зустрічі Начальник ОВА Сергій Борзов подякував хорватському уряду та всьому хорватському народові за надану гуманітарну допомогу області, а також за тверду й послідовну позицію щодо України на міжнародній арені.

Між іншим, 12 жовтня уряд Хорватії виділив ще 5 млн євро на гуманітарне розмінування в Україні на додаток до такої ж суми, виділеної раніше.

Торкнувшись питання ветеранської політики, Начальник ОВА зазначив, що внаслідок повномасштабного вторгнення суттєво зросла кількість людей, які потребують системної підтримки для інтеграції в соціум.

За його словами, обласна військова адміністрація уже здійснила певні кроки в цьому напрямку. Так, в області діє Цільова програма підтримки учасників бойових дій, членів їх сімей, членів сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, Захисників та Захисниць України.

Крім цього, сформовано дві мобільні бригади, які відвідують поранених ветеранів з метою вивчення їхніх потреб з метою комплексної підтримки. Також надається постійна допомога дружинам і членам сімей ветеранів та загиблих захисників і захисниць.

«Серед важливих зрушень – запровадження проєкту «помічник ветерана». На Вінниччині уже відбувся перший випуск таких помічників після навчання»,  - зауважив очільник області.

У свою чергу, жупан Іван Анушич відзначив позитивні напрацювання у сфері підтримки ветеранів на Вінниччині, а також поділився досвідом роботи з ветеранами у Хорватії щодо їх адаптації до цивільного життя.

 «Ми побачили тут дуже гарний приклад підтримки ветеранів, але водночас ми розуміємо, що є потреба ділитися цим досвідом, а також вирішувати поточні питання і проблеми, які можуть виникнути. Важливо не залишати людей наодинці з їхніми проблемами, а інтегрувати їх у суспільство. Необхідно максимально долучати ветеранів до суспільних процесів та прийняття рішень», - підкреслив Іван Анушич.

Вже завтра представники делегації зможуть поспілкуватися з помічниками ветеранів та відвідати регіональні простори ветеранського розвитку.

 «Впевнений, що візит делегації стане першим кроком у започаткуванні успішного партнерства між нашими регіонами. Ми уже маємо підписаний Протокол про наміри щодо розвитку торговельно-економічного, науково-технічного і гуманітарного співробітництва», - підкреслив Начальник ОВА.

Також він запропонував партнерам розглянути можливість підписання Договору про міжрегіональну співпрацю.

Підбиваючи підсумки зустрічі, Сергій Борзов подякував делегації за візит та стійку підтримку України та Вінниччини зокрема.

Разом – переможемо!

Зустріч відбулась у рамках діяльності Регіонального офісу міжнародного співробітництва.

 

Вас може зацікавити:

Вінницька районна державна адміністрація

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International. Використання будь-яких матеріалів, що опубліковані на цьому сайті, дозволяється при умові зазначення посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на офіційний сайт Вінницької райдержадміністрації www.vinrda.gov.ua.