Пошук по сайту

Архів новин

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
37203424
Сьогодні
Вчора
На цьому тижні
Минулого тижня
Цього місяця
Попередній місяць
Весь час
18379
15077
65345
36975102
373948
741627
37203424

Ваш IP: 3.144.172.115
18 квітня 2024 22:32

На відшкодування відсотків за кредитами малому і середньому бізнесу Вінниччини з обласного бюджету виділено 1,5 млн. грн.

За його словами, дана фінансова підтримка дає змогу регіональним підприємцям, які на розвиток свого бізнесу залучили кредитні кошти, забезпечити здешевлення кредитних ресурсів. Для області – це створення додаткових робочих місць, реалізації пріоритетних напрямів соціально-економічного розвитку, збільшення обсягів відрахувань до бюджету.

Джерелом фінансової підтримки є обласний бюджет. У 2017 році на часткове відшкодування відсоткових ставок за кредитами, залученими малим та середнім бізнесом Вінниччини на реалізацію інвестиційних проектів виділено 1,5 млн. грн. Кожен суб’єкт МСП має право отримати компенсацію у розмірі 100% облікової ставки НБУ (станом на 01 січня цього року вона складає 14%), але не більше 100 тис. грн. протягом одного бюджетного року.

«Головними умовами до одержувачів є: реєстрація та здійснення діяльності у Вінницькій області, забезпечення співфінансування проекту за рахунок власних коштів у розмірі не менше 10 відсотків його вартості, створення нових робочих місць, розширення потужностей, впровадження енергозберігаючих технологій, виготовлення продукції експортного спрямування та реалізація інвестиційних проектів, що відповідають пріоритетним напрямам соціально-економічного розвитку», - підкреслює Валерій Коровій.

Суб’єкти підприємництва, які бажають взяти участь у конкурсному відборі, повинні подати до конкурсної комісії:

- бізнес-план з фінансово-економічним обгрунтуванням проекту;
- довідку банківської установи із зазначенням загальної суми кредиту та відсотків, сплаченої суми відсотків та тієї, що підлягає відшкодуванню за рахунок компенсації;
- довідку про відсутність простроченої заборгованості зі сплати податків, інших обов’язкових платежів, заробітної плати;
- копію фінансового звіту за останній рік і останній звітний період.
Заявка для участі у Конкурсі подається до Агенції регіонального розвитку Вінницької області, після чого, упродовж семи робочих днів, вони розглядаються Конкурсною комісією. Головний розпорядник коштів - Департамент міжнародного співробітництва та регіонального розвитку облдержадміністрації затверджує протокол. Згодом відбувається оприлюднення результатів конкурсного відбору та інформування суб’єктів малого і середнього бізнесу. Між Агенцією регіонального розвитку Вінницької області, суб’єктом підприємництва та банком, який надав кредит укладається угода, де визначаються розмір та умови надання компенсації.

29 червня відбулось засідання першого етапу конкурсної комісії з відбору інвестиційних проектів.

До першого етапу конкурсного відбору подали свої заявки та бізнес-плани Фермерське господарство «Бонд Агро», ТОВ «Літинський м’ясокомбінат» та ПрАТ «Вінницький завод фруктових концентратів і вин».

Після детального розгляду заявок та бального оцінювання інвестиційних проектів за визначеними критеріями, всі три заявники були підтримані конкурсною комісією.

На разі, вже оголошено про початок третього етапу конкурсного відбору, згідно з яким підприємці можуть до 1 вересня 2017 року подати відповідні документи для часткового відшкодування відсоткових ставок за кредитами, залученими на реалізацію інвестиційних проектів до Агенції регіонального розвитку Вінницької області.

Вас може зацікавити:

Вінницька районна державна адміністрація

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International. Використання будь-яких матеріалів, що опубліковані на цьому сайті, дозволяється при умові зазначення посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на офіційний сайт Вінницької райдержадміністрації www.vinrda.gov.ua.