Пошук по сайту

Архів новин

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
37159881
Сьогодні
Вчора
На цьому тижні
Минулого тижня
Цього місяця
Попередній місяць
Весь час
5882
15920
21802
36975102
330405
741627
37159881

Ваш IP: 18.217.144.32
16 квітня 2024 08:20

Некрасовська школа відзначила 155-річний ювілей

Не так давно - 27 жовтня 1862 році вперше школярі зайшли до класу, сіли за парти, розпочавши цей півторасторічний відлік шкільного життя.

Крім колишніх випускників та жителів села на святі були присутні почесні гості - голова районної державної адміністрації Михайло Демченко, голова районної ради Сергій Сітарський, начальник відділу освіти райдержадміністрації Світлана Томусяк, Некрасовський сільський голова Валерій Тарасюк, в.о. старости села Майдан Якушинецької ОТГ Людмида Грабова, голова районної профспілки працівників освіти Михайло П’ятак, депутати районної ради Тетяна Закревська та Сергій Мицик, місцеві підприємці.

Керівники району тепло привітали педагогічний колектив зі святом та вручили директору школи Миколі Савченку сертифікат на принтер.

Звертаючись до присутніх у своєму вітальному слові голова райдержадміністрації Михайло Демченко сказав: «Вітаю Вас з таким прекрасним ювілеєм – 155-річчям Вашого навчального закладу, який історично - найстарший у Вінницькому районі. Кожний з нас навчався за шкільними партами, проживав шкільні будні, і, напевно, найкращими та найтеплішими спогадами залишаються шкільні роки. Тож, шановні присутні, хочу Вам побажати добра, здоров’я, натхнення, великих здобутків на благо Вашої школи та мирного неба над головою. Вчителям бажаю, які сьогодні опікуються, оберігають, шанують і бережуть цю школу – вдячних учнів, творчих успіхів та творчого натхнення. Я переконаний, що саме ви прикладаєте максимум зусиль, щоб виховати нове, сучасне покоління талановитими, свідомими та патріотично налаштованими громадянами – сієте розумне, добре вічне, а школу робите по-домашньому затишною».

До вітальних слів також долучилися голова районної ради Сергій Сітарський: «Ми святкували 80-річний ювілей газеті «Подільська зоря», і знаєте прийшов один представник Департаменту і нагадав таку фразу, що історію великої країни, пишуть маленькі засоби масової інформації. Якщо трошки перефразувати, то історії нашої держави, не пишуть, а створюють і бережуть наші школи тому, що сьогоднішнє свято це історія, яку ми сьогодні згадали і передали нашому майбутньому, нашим дітям, які її візьмуть, будуть берегти і примножувати. Я Вам бажаю, щоб школа була, в ній були діти, а вони творили нову історію. Всього вам найкращого».

З хвилюючою промовою звернулася до присутніх директор школи Микола Савченко зі словами вдячності за багаторічну співпрацю, взаєморозуміння й творчий підхід до почесної роботи педагога. Цікаві історичні факти за 155 років існування школи підготував та продемонстрував на екрані у форматі презентації. За час існування школи з її стін вийшло багато відомих та знаних людей: Олексинко П.Ф. – член-кореспондент академії Наук України , лауреат державної премії, професор; Кирилюк О.О. – доктор ветеринарних наук, професор;Тарасюк В.С. – директор Вінницького медколеджу, професор , та багато інших. 
Нині в школі навчається близько 200 учнів, працює 18 кваліфікованих учителів. Головним завданням школи є розвиток природних позитивних нахилів, здібностей і обдарованості , творчого мислення і вміння самовдосконалюватися методом індивідуального та диференційованого підходу до особистості.

Запрошені гості мали змогу насолодитися концертною програмою, яку підготували учні та педагогічний колектив. Також була представлена виставка з творчими роботами учнівської молоді.

У цей день прозвучало безліч поздоровлень і побажань від випускників, вчителів ветеранів. Тож, нехай  збуваються побажання, які в цей день були адресовані школі. І хоча школі – 155, вона модернізується і стає сучаснішою.

Вас може зацікавити:

Вінницька районна державна адміністрація

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International. Використання будь-яких матеріалів, що опубліковані на цьому сайті, дозволяється при умові зазначення посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на офіційний сайт Вінницької райдержадміністрації www.vinrda.gov.ua.