Пошук по сайту

Архів новин

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
37226123
Сьогодні
Вчора
На цьому тижні
Минулого тижня
Цього місяця
Попередній місяць
Весь час
21223
19855
88044
36975102
396647
741627
37226123

Ваш IP: 3.22.61.246
19 квітня 2024 22:13

Надійні партнери педагогічних працівників району з надання науково-методичної допомоги

Методична служба покликана йти попереду в обґрунтуванні і виборі шляхів оновлення знань і педагогічного мислення, у прискоренні і нарощенні духовного потенціалу педагогів, у збагаченні їх досвідом і технологією сучасного виховання і навчання.

По-перше, методичний центр працює над створенням в районі своєрідного соціально-освітнього простору, у якому забезпечено можливість удосконалюватися кожному педагогу як професіоналу.

По-друге, забезпечується спрямованість організації та змісту навчально-виховного процесу відповідно до моделі інноваційного розвитку освіти в районі.

По-третє, відпрацьовується і запроваджується модель безперервної освіти впродовж усього життя, спираючись, насамперед, на організацію самоосвіти педагогів.

Саме тому, процес навчання педагогічних працівників у системі «методичний центр – заклад освіти –педагог» розглядається як професійне удосконалення на основі стимулювання розвитку творчого потенціалу, особистісного зростання, під час якого слід розв’язувати завдання, що стосуються особистості педагога:

  • поєднання, взаємозв'язок і взаємодоповнення професійного та особистісного зростання, мотивацію безперервного саморозвитку;
  • формування сучасного стилю мислення (системність, гнучкість, динамізм, перспективність, історизм, об'єктивність, концептуальність, здобуття теоретичних знань та теоретизація життєвого досвіду);
  • зростання рівня толерантності, прагнення до конструктивізму, співробітництва;
  • засвоєння ефективних стратегій самореалізації, життєтворчості, напрацювання прийомів компенсації складових діяльності, в яких існують прогалини;
  • створення власної системи діяльності;
  • розширення ступеня усвідомлення подій на всіх рівнях взаємодії педагога зі світом (загальнолюдських, професійних, особистісних).

Методисти Комунальної установи «Вінницький районний

методичний центр закладів освіти» Вінницької районної ради  використовують теоретичні професійні знання у процесі практичної педагогічної та методичної діяльності, орієнтуються в інформаційному просторі, використовують можливості сучасних технічних засобів навчання, мережу Інтернет та навчають цьому педагогічних працівників; застосовують інтерактивні методи навчання; виявляють, вивчають, узагальнюють, пропагують ідеї перспективного педагогічного досвіду; впроваджують інноваційні педагогічні технології. Робота методичної служби району базується на трьох складових: наука, інновації, педагогічний досвід.

В умовах соціальних реформ перед системою освіти як одне з найважливіших завдань постає підвищення ефективності та якості методичної роботи.  Методична служба є провідником державної політики в галузі освіти на місцях і ключовим підрозділом системи післядипломної педагогічної освіти, який безпосередньо взаємодіє з педагогами у процесі вивчення їхньої діяльності, організації самоосвіти і підвищення професійного рівня.

Ніколи ще методична служба не була настільки необхідна педагогам навчальних закладів, як зараз. У ході реформування української освіти, коли вчитель отримав академічну свободу у питаннях організації навчально-виховного процесу, вибору навчальних програм і підручників, форм і методів організації навчальної діяльності дітей та учнівської молоді, йому (учителеві) потрібний не лише порадник, а в першу чергу – високопрофесійний помічник.

Саме тому методистів усіх рівнів називають агентами змін в Концепції нової української школи.

Методична служба Вінницького району є нашим надійним партнером з надання науково-методичної допомоги.Приємно відзначити, що сьогодні методичний центр не є «авторитарними контролерами», а має першочерговою метою надання своєчасної дійової допомоги педагогам задля запобігання та усунення недоопрацювань.

Методисти комунальної установи «Вінницький методичний центр закладів освіти» Вінницького району  впевнені, що їх робота в сучасних умовах має бути максимально гнучкою, а саме: сприяти розвитку творчості, ініціативи, підвищувати якість освітнього процесу.Зміст методичної роботи має бути соціально цінним, визначатися як загальними цілями, так і конкретними завданнями, ґрунтуватися на діагностуванні, диференціації та індивідуалізації в підході до кожного педагога зокрема. І сьогодні нам, педагогічним працівникам, керівникам методичних об’єднань, творчих груп, потрібна саме така допомога.

Від усього педагогічного загалу Вінницького району сердечно вітаємо з першою річницеюу вашій діловій біографії!

Ваш колектив завжди енергійно діяв і діє на висоті саме такого свідомого служіння своєму професійному, громадянському і моральному обов'язку. Ви з гордістю можете поглянути на все, чого досягли за цей час. За останні роки було докладено багато зусиль для того, щоб КУ «Вінницький районний методичний центр закладів освіти» Вінницькоїрайонної радистав визнаним та визначним ...

Ці зусилля мають успіх…

І  від усієї душі зичимо, аби рекордні темпи зростання, набуті вами в минулі роки, не збавлялися і в майбутньому, примножуючи потужний діловий потенціал вашого талановитого колективу, допомагаючи сягнути всіх вершин, про які ви мрієте і яких прагнете.

Нових успіхів вам, шановні колеги, на кожен подальший деньу нашій важливій! Хай Її Величність Удача завжди буде разом з вами в усіх починаннях, відкриваючи нам нові обрії.

Переконані, що спільними зусиллями ви в повній мірі реалізуєте нашу спільну освітянську мету – забезпечення доступної та якісної освіти кожному громадянину, створення належних умов для самореалізації кожної особистості.

З нагоди ювілею  вашої установи маємо честь засвідчити свою повагута найкращі побажання.

Вас може зацікавити:

Вінницька районна державна адміністрація

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International. Використання будь-яких матеріалів, що опубліковані на цьому сайті, дозволяється при умові зазначення посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на офіційний сайт Вінницької райдержадміністрації www.vinrda.gov.ua.