Пошук по сайту

Архів новин

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
37222609
Сьогодні
Вчора
На цьому тижні
Минулого тижня
Цього місяця
Попередній місяць
Весь час
17709
19855
84530
36975102
393133
741627
37222609

Ваш IP: 3.17.183.24
19 квітня 2024 21:38

Консультативний пункт у Вінницькому районі

Спеціалісти, які працюють на базі консультативного пункту надають послуги:

- вагітним жінкам та жінкам-породіллям, які народили дитину, в тому числі, які опинилися в складних життєвих обставинах і не в змозі подолати їх самостійно;

- вагітним жінкам та породіллям, які мають намір відмовитись від народжених ними немовлят, а також членами їх сімей;

- жінкам-породіллям, які не досягли повноліття, неповнолітнім батькам;

- сім’ям, у яких існує ризик передачі дитини до закладів для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування;

- молодим подружжям.

Робота консультативного пункту передбачає як індивідуальну роботу з жінками так і групову (відеолекторії, тренінгові заняття, бесіди та ін.). Проте, дбаючи про результативність наданих послуг, спеціалісти намагаються впроваджувати щось нове, цікаве не лише для вагітних жінок, а й для тих, хто просто звернувся до лікаря за консультацією та в очікуванні прийому із задоволенням прийме участь у заході.

Протягом 2016 року змістовно були проведені дискусії «Аборт: за і проти», «Ранній початок статевого життя». Неабияку цікавість та активність проявили жінки в обговоренні проблеми «Татове виховання», «Плата за бездітність». Всі заняття проводить фахівець із  соціальної роботи Вінницького  районного центру СССДМ Верич Т.Т., проте досить часто підключаються лікарі чи медсестри. Наразі за їх ініціативи готується масштабний захід, учасниками якого будуть і старшокласниці місцевих навчальних закладів, де спільно обговоряться різноманітні делікатні жіночі питання.

Особлива увага в роботі консультативного пункту приділяється жінкам групи ризику, тим самим упереджуючи відмови від новонароджених дітей, пропагуючи здоровий спосіб життя. Спільно з медпрацівниками такі мами не залишаються самі і відразу після пологів, і після виписки додому, щоб забезпечити належний догляд за дитиною. Якщо батьки дають згоду, то про їх успіхи, про подолання проблем розповідається на заняттях.

Так, присутні жінки ознайомились зі станом функціонування однієї із таких, в минулому проблемних сімей, та обговорили поради на майбутнє для батьків та малюка. Крім цього, було проведене планове заняття, в ході якого висвітлено тему «Що бачать і чують діти та про діалог з немовлям». Присутніх ознайомлено з інформаційною кампанією щодо популяризації сімейних форм виховання. Також проводилась індивідуальна робота з вагітними жінками та обговорювався план наступних занять. Наприкінці заходу всі учасники отримали соціальну рекламу центру, а спеціалісти - впевненість в тому, що після занять у жодної мами не з’являться сумніви, куди звернутися в разі потреби за допомогою, жодна дитина не буде обділена батьківською любов’ю.

Вас може зацікавити:

Вінницька районна державна адміністрація

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International. Використання будь-яких матеріалів, що опубліковані на цьому сайті, дозволяється при умові зазначення посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на офіційний сайт Вінницької райдержадміністрації www.vinrda.gov.ua.