Пошук по сайту

Архів новин

Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
36721399
Сьогодні
Вчора
На цьому тижні
Минулого тижня
Цього місяця
Попередній місяць
Весь час
14052
24751
95215
36455495
631216
828250
36721399

Ваш IP: 34.226.141.207
28 березня 2024 14:30

Новий порядок оздоровлення осіб з інвалідністю та постраждалих учасників АТО

На засіданні Уряду 1 березня 2017 р. затверджено Порядок використання коштів, передбачених у Державному бюджеті для забезпечення деяких категорій інвалідів санаторно-курортними путівками, та внесено зміни до порядків, затверджених постановами Кабінету Міністрів України від 22 лютого 2006 р. № 187 «Порядок забезпечення санаторно-курортними путівками деяких категорій громадян структурними підрозділами з питань соціального захисту населення районних, районних у мм. Києві та Севастополі держадміністрацій, виконавчими органами міських рад» та  від 31 березня 2015 р. № 200 «Порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті на забезпечення постраждалих учасників антитерористичної операції санаторно-курортним лікуванням».

Відтепер путівки для осіб з інвалідністю та постраждалих учасників антитерористичної операції закуповуватимуться на підставі тристоронньої угоди (особа - управління - санаторій). Людина зможе самостійно обрати санаторій для оздоровлення, після цього звернутися до управління соцзахисту, де перевіряється заклад на відповідність встановленим вимогам. Після цього укладається тристороння угода, на підставі якої передбачено безготівкове перерахування коштів санаторно-курортним закладам за надані послуги. При цьому гранична вартість путівки для відшкодування вартості послуг санаторно-курортного лікування визначатиметься щороку Мінсоцполітики за погодженням з Мінфіном.

Перелік базових послуг, які мають надаватися особам відповідно до медичних рекомендацій та входять до вартості путівки, затверджуватимуться Мінсоцполітики. Рішення Уряду сприятиме посиленню соціального захисту осіб з інвалідністю та постраждалих учасників антитерористичної операції, забезпеченню надання санаторно-курортних послуг на більш якісному рівні.

Структурні підрозділи з питань соціального захисту населення районних, районних у мм. Києві та Севастополі держадміністрацій, виконавчі органи міських рад (далі - органи соціального захисту населення) забезпечують осіб безоплатними путівками до санаторно-курортних закладів відповідно до цього Порядків згідно з медичними рекомендаціями в порядку черговості в міру надходження путівок.

Путівками   без   лікування  забезпечуються  особи,  що супроводжують   виключно   тих  інвалідів  I  групи,  яким  шляхом експертного  обстеження  в  органах  медико-соціальної  експертизи центрального  органу  виконавчої  влади,  що забезпечує формування державної   політики   у   сфері   охорони  здоров’я,  установлено інвалідність   (за   винятком   інвалідів  з  наслідками  травм  і захворюваннями   хребта  та  спинного  мозку,  які  забезпечуються
путівками   до   санаторіїв   (відділень)  спинального  профілю  з лікуванням строком на 35 днів).

Забезпечення путівками осіб, здійснюється в межах виділених коштів пропорційно кількості осіб, узятих на облік для забезпечення санаторно-курортним лікуванням, згідно з договорами, укладеними органами соціального захисту населення з особами та санаторно-курортними закладами.

У разі коли особа має право на забезпечення путівкою за кількома законами, їй надається право вибору в забезпеченні путівкою за одним із них.

Компенсація за доплату, пов’язану з поліпшенням умов проживання в санаторії, та за продовження строку лікування не здійснюється.

Особи після закінчення санаторно-курортного лікування подають органу соціального захисту населення зворотний талон від путівки або інший документ, що підтверджує проходження лікування в санаторно-курортному закладі за профілем захворювання, за яким їм видано довідку для отримання путівки на санаторно-курортне лікування, із зазначенням прізвища, імені, по батькові та строку перебування, завірений підписом керівника та скріплений печаткою (за наявності) такого закладу.

Вас може зацікавити:

Вінницька районна державна адміністрація

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International. Використання будь-яких матеріалів, що опубліковані на цьому сайті, дозволяється при умові зазначення посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на офіційний сайт Вінницької райдержадміністрації www.vinrda.gov.ua.