Пошук по сайту

Архів новин

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
37187324
Сьогодні
Вчора
На цьому тижні
Минулого тижня
Цього місяця
Попередній місяць
Весь час
2279
15077
49245
36975102
357848
741627
37187324

Ваш IP: 18.118.120.204
18 квітня 2024 04:34

Тільки танець робить музику видимою

Основною метою дійства було виявлення талановитих, обдарованих особистостей, моральне та естетичне виховання дітей та юні, збереження та розвиток народної, сучасної та бальної хореографії, обмін досвідом та підвищення професійного рівня колективів та хореографів району.

Із вітальним словом до присутніх звернувся начальник відділу культури та туризму Вінницької РДА Володимир Мазур. Він наголосив, що головними завданнями фестивалю є розвиток та популяризація хореографії, удосконалення виконавської майстерності колективів, підтримка талановитих юних виконавців та гуртів аби в повній мірі розкрити їх творчий потенціал, вміння та навички. - Міцне здоров’я, витривалість, граційність, гнучкість, стрункість, розкутість, гарний настрій та просто цікаве дозвілля - це все танець. Тому сьогодні ми вперше на терені краю проводимо танцювальний фестиваль. Проте ідею такого дійства виношували уже давно. Адже наш район багатий хореографічними талантами. Тому сподіваємось, що це свято танцю стане традиційним й з аншлагом проводитиметься щорічно. Щиро дякую керівникам та учасникам хореографічних колективів, їх батькам та перевізникам за підтримку та допомогу. Хочу побажати усім здоров’я, добробуту, гарних вражень, колективам – вдалих виступів, творчих успіхів, натхнення, нових звершень та підкорення нових танцювальних вершин, здійснення усіх задумів та починань, - підсумував Володимир Петрович.

Участь у фестивалі взяли понад 300 учасників із 21 хореографічного колективу. Професійні па, гідну виконавську майстерність, яскраві сценічні костюми, оригінальні композиції, запальні танці продемонстрували публіці юні аматори сцени. Гучні оплески лунали на адресу вихованців дитячих музичних навчальних закладів та шкіл естетичного виховання «Оксамит» Стрижавської (А.Щербакова) та «Круазе» Лукомелешківської (Т.Солоненко). Порадували й танцювальні ансамблі будинків культури та сільських клубів: «Фантазія» (К.Станіславчук) із Малих Крушлинців, «Гілея» (А.Мала) Гавришівки, «Барви» (І.Коливайло) Мізяківські Хутори, «Зоряне сяйво» (О.Дернова) та «Зірочки» (К.Музичко) із Якушинців, хореографічні колективи зі Щіток (О.Стецюра) та Стадниці (М.Шепель).

Аплодисменти зірвали й вихованці створених лише півроку назад, проте надзвичайно професійних колективів - «Перлина» Вороновицької дитячої школи мистецтв (О.Береза) та «Акцент» Зарванецький СБК (В.Макух). Порадували й нещодавно створені ансамблі «Мозаїка» (С.Блідченко) Комарівського, «Крила мрії» (Н. Странцева) Писарівського, «Фантазія» (А.Паламарчук) Медвідського сільських клубів та хореографічний колектив Лаврівського СБК (Я.Марчук). Проте особливо тепло та гучно глядачі вітали знаних не тільки на терені краю, але й за межами України танцюристів зразкових хореографічних колективів «Мальви» районної ДМШ (О. Попова та Г. Павлюк), «Сонечко» Агрономічного СБК (Л.Гаврилюк) та представників Стрижавки «Strong Dance Stydio» (А.Піскун),» Атлантида» (Л.Московкіна), народний театр-студія циркової та трюкової пластики «У-ВЕЙ» (В. Марканова) й Руслану Ковальчук зі східним танком.

По закінченню дійства організатори нагородили усі хореографічні колективи Почесними грамотами відділу культури і туризму Вінницької райдержадміністрації, а глядачі ще довго не хотіли відпускати артистів зі сцени даруючи їм гучні аплодисменти.

Джерело: комунальна регіональна газета "Подільська зоря",

кореспондент Олена КОНДРАТЮК.

Вас може зацікавити:

Вінницька районна державна адміністрація

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International. Використання будь-яких матеріалів, що опубліковані на цьому сайті, дозволяється при умові зазначення посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на офіційний сайт Вінницької райдержадміністрації www.vinrda.gov.ua.