Пошук по сайту

Архів новин

Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
36718458
Сьогодні
Вчора
На цьому тижні
Минулого тижня
Цього місяця
Попередній місяць
Весь час
11111
24751
92274
36455495
628275
828250
36718458

Ваш IP: 18.206.13.112
28 березня 2024 12:53

Спартакіада допризивної молоді відбулася в Некрасовській ЗОШ І-ІІІст.

В офіційній церемонії відкриття змагань з словами гарних побажань молодим спортсменам виступили: заступник голови райдержадміністрації Бегус Олег Михайлович., начальник відділу освіти Томусяк Світлана Михайлівна, районний військовий комісар полковник Іванов Сергій Сергійович, голова обласної організації товариства сприяння оборони України  полковник Коцай Анатолій Олександрович., голова Вінницької районної організації ВФСТ «Колос» Юсумбелі Родіон Андрійович, головний спеціаліст управління праці та соціального захисту населення Вінницької РДА Войтюк Наталія Станіславівна.

З показовим виступом перед учасниками змагань свої вміння демонструє гурт бойових мистецтв Некрасовської ЗОШ І-ІІІст. «Коловрат».

Після вшанування пам’яті хвилиною мовчання воїнів що полягли за Батьківщину у Другій світовій війні та під час антитерористичної операції на сході України учні школи піднесли вінок пам’яті до обеліска загиблим  воїнам.

У змаганнях з кульової стрільби, підтягуванні на перекладині, киданні гранати, бігу на 100м та на 1000м. взяли участь старшокласники із 18 навчальних закладів із 20.

Спартакіада проведена на достатньо високому організаційному рівні. Всі структури, задіяні в підготовці і проведенні змагань спрацювали чітко і злагоджено.

Для організації проведення змагань, суддівства, інструктажу з техніки виконання вправ та безпеки життєдіяльності під час стрільб на вогневому рубежі був залучений голова районної федерації з кульової стрільби  Михайло Лесніков.

За рахунок коштів та сприяння управління праці та соціального захисту населення Вінницької РДА , відділу освіти  Вінницької РДА, районної організації ВФСТ «Колос» підготовлені призи, кубки, медалі та грамоти для нагородження команд та окремих учасників- переможців Спартакіади.

Значний інтерес у учасників змагань та учнів Некрасовської школи визвав майстер-клас по неповному розбиранні і збиранні автомата Калашникова,  демонстрація зразків зброї та засобів захисту від враження вогнепальною зброєю які представили обласна організація товариство сприяння  оборони України, районний військовий комісаріат спільно з ветеранською організацією батальйону «Азов», що прославив себе в зоні АТО.

Адміністрацією та педагогічним колективом Некрасовської ЗОШ І-ІІІст. докладені значні зусилля для організації чіткого прийому, розміщення, харчування учасників змагань, підготовку спортивних споруд (спортивний зал, стрілецький тир, сектор для метання гранати та бігові доріжки.

Завдяки чіткому суддівству та коловій системі організації всі змагання пройшли організовано та злагоджено.

Гарні навички і вміння стрільби з пневматичної гвинтівки продемонстрували учні Пултівецької СЗШ І-ІІІст.(І м.), Бохоницької СЗШ І-ІІІст.(ІІм.) та Степанівського НВК: ЗОШ І-ІІІст.-ДНЗ (ІІІм.). Найвлучнішими серед снайперів стали - Медвідь Олександр із Медвеже-Вушківської СЗШ І-ІІІст.та Мацапура Владислав із Степанівського НВК. Обидва вини набрали по 33 очки із 50-и можливих. На другому місці з 31 очками – Шепель Валентин з Бохоницької школи та Щерба Максим із Пултівецької школи.

У підтягуванні найкращих результатів досягли Дігтяр Андрій із Вороновицької СЗШ І-ІІІст.№1 якому перекладина підкорилася 25 раз, Барабаш Богдан з Якушинецької гімназії та Медвідь Олександр з Медвеже-Вушківської СЗШ І-ІІІст. що  підтягнулися  по 23рази. А за сумою 4-х учасників  першими були учні Вороновицької СЗШ І-ІІІст.№1 (80 раз), Медвеже-Вушківської школи (72рази) та Агрономічненської школи (68раз)

Важливим навиком майбутнього воїна є кидання гранати на дальність . Тому даній вправі приділялась особлива увага на змаганнях. Суддею цього виду був ветеран війни в Афганістані учитель - методист  Сергій Скалецький. Найдальше метнув гранату учень Некрасовської школи Бабюк Євген (38,5м) . Другим був учень Малокрушлинецької школи Герцун Максим (37,38м.), третім –Щерба Максим із Пултівецької СЗШ І-ІІІстю (36,24м.)

Четвертим та п’ятим видами військового багатоборства був легкоатлетичний крос та спринтерський біг на 60м. які визначали потенційні можливості майбутніх воїнів на витривалість та швидкість. Нашвидше пробіг 60-метрову дистанцію учень 11 класу Писарівської ЗОШ І-ІІІст. Сметана Олег з результатом 7,58сек. Другим бав Сідак Степан, учень Лука-Мелешківської ЗОШ І-ІІІст.(7, 69сек.) третім – Безпрозванний Ілля з Агрономічненської СЗШ І-ІІІст.(7,84сек)

З найкращим часом кросову дистанцію подолали допризовники Лука-Мелешківської ЗОШ І-ІІІст.. За ними йдуть Агрономічненські та Пултівецькі бігуни.

Рішенням суддівської колегії за порушення правил змагань результати з кульової стрільби Стрижавської ЗОШ І-ІІІст. та бігу на 800м Бохоницької СЗШ І-ІІІст. анульовані та, відповідно, з даних видів випробування командам зараховані останні місця.

У загальнокомандному заліку за сумою військового п’ятиборства перше місце посіла команда юнаків із Пултівецької СЗШ І-ІІІст., другим став колектив спортсменів Агрономічненської СЗШ І-ІІІст.. Третю сходинку п’єдесталу  зайняли спортсмени Лука-Мелешківськівської ЗОШ І-ІІІст.

На завершення змагань команди переможці отримали кубки та грамоти, а переможці в індивідуальному заліку ще й медалі та цінні призи,  серед яких були і флешкарти, колонки, навушники  які вручали почесні гості змагань, представники владних структур району: Бегус О.М., Юсумбелі Р.А., Іванов С.С., Коцай А.О., Войтюк Н.С.

 

Вас може зацікавити:

Вінницька районна державна адміністрація

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International. Використання будь-яких матеріалів, що опубліковані на цьому сайті, дозволяється при умові зазначення посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на офіційний сайт Вінницької райдержадміністрації www.vinrda.gov.ua.