Пошук по сайту

Архів новин

Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
36732023
Сьогодні
Вчора
На цьому тижні
Минулого тижня
Цього місяця
Попередній місяць
Весь час
24676
24751
105839
36455495
641840
828250
36732023

Ваш IP: 44.205.5.65
28 березня 2024 21:26

Міжнародний оперний open air фестиваль - «OPERAFEST-TULCHYN»

 

 

Міжнародний оперний open air фестиваль –«OPERAFEST-TULCHYN»

4-5 червня 2017 року

Палац Потоцьких, м. Тульчин Вінницької області

Початок денних вистав – о 18:00.

Початок вечірніх вистав – о 21:00.

Вхід вільний.

Партнери фестивалю: Італійський культурний інститут, Тульчинська районна державна адміністрація.

Співорганізатори – Благодійний фонд сприяння розвитку талантів Поділля, Подільський туристичний центр, компанія «ВІННИЦЯКОНЦЕРТ».

Генеральний інформаційний партнер – RIA.

Медіа-партнери: ТРК «ВІНТЕРА», телеканал «Еверест», телеканал «ВІТА», телеканал «Вінниччина», газета «33 канал», газета «Місто», журнал «Свадьба года», 20minut.ua, myvin.com.ua, vinnitsaok.com.ua, vindaily.info, vezha.vn.ua, vlasno.info, vinnitsa.info, vip.vn.ua, likebb.com, moemisto.ua.

4-5 червня у легендарному «подільському Версалі» - Палаці Потоцьких у Тульчині - вперше в Україні пройде Міжнародний оперний фестиваль у форматі open air’у.

√ Музичні прем’єри від українських і європейських зірок опери.

√ Сучасні й цікаві арт-простори та спеціальна нічна програма «Привиди старого замку» для молоді.

√ Відродження унікального туристичного місця України.

√ Повернення колишньої слави Палацу Потоцьких, який у XVIII столітті був епіцентром оперних вистав, і безпосередньо Тульчину – містечку, у якому мріяв побувати Пушкін, і яке, будучи південною столицею декабристів,  стало натхненням для цілої низки видатних митців та особистостей: Миколи Леонтовича та Кирила Стеценка, Івана Котляревського і Павла Тичини, Олександра Суворова, Павла Пестеля, Станіслава Потоцького та багатьох інших.

 

«OPERAFEST-TULCHYN» - видатна мистецька подія року культурного життя не лише Вінниччини, а й – України!

Історія і культура. Оперний спів і надпопулярні нині мюзикли. Класика і сміливі сучасні експерименти. Світові хіти і українські прем’єри. Туризм і відродження занедбаних культурних спадщин України.

Фестиваль має цілу низку «родзинок», завдяки чому буде цікавий максимальній кількості глядачів, різних за віком і уподобаннями: від шанувальників високого мистецтва до істориків і затятих туристів, від старшого покоління до ласої на нові враження молоді і всіх, хто просто хоче провести цікавий вікенд.

Девіз фестивалю: «Поїхали за враженнями!» - якнайкраще відображає його мету - стати щорічним місцем незабутніх відкриттів для українців та гостей нашої країни.

Вхід на фестиваль – безкоштовний! А тому відкрити все розмаїття опери в унікальній атмосфері – на території прекрасного парку Палацу Потоцьких – зможуть всі бажаючі!

Більше 300 артистів і ексклюзивні прем’єри!

Два дні грандіозних концертів і постановок під відкритим небом гостям фестивалю подарують більше 300 професійних артистів:

  • 3 симфонічні оркестри з Києва, Львова та Вінниці,
  • два хорові колективи зі Львова та академічний камерний хор «Вінниця»,
  • солісти оперної сцени України, Італії, Німеччини, Польщі та Чехії,
  • маестро-диригенти з Німеччини, США, Польщі та України.

Вперше в Україні буде показана концертна версія всесвітньовідомого мюзиклу Джима Стеймана «Танець вампірів» - фестиваль «OPERAFEST-TULCHYN» отримав ексклюзивне право на єдине виконання постановки мюзиклу в Україні.

Також глядачі побачать кращі українські і знамениті опери європейських столиць:

  • концертну постановку «Кармен» Жоржа Бізе,
  • проект «Гала опера» з кращих арій німецьких, італійських і українських композиторів,
  • концертну версію одного з найкасовіших мюзиклів світу – «Привид опери» Ендрю Ллойда-Веббера,
  • допрем’єрну презентацію окремих номерів опери «Алкід» Дмитра Бортнянського,
  • прем’єру року – епатажну, сміливу і мегасучасну українсько-італійську постановку найвеселішої опери Джоаккіно Россіні «Пробний камінь», яка після світової прем’єри 205 років тому спричинила справжній фурор у «Ла Скала»,
  • до 140-річчя від дня народження Миколи Леонтовича – казкову оперу-феєрію «На русалчин Великдень», якою особисто буде диригувати 78-річний український класик, композитор Мирослав Скорик, який дописав незавершену оперу 40 років тому.

Під час концертів на території фестивалю всіх гостей чекатимуть додаткові сюрпризи: виставка, присвячена історії світової та української опери, майстер-класи, костюмерні та різноманітні селфі-зони.

Глядачі зможуть сфотографуватися з відомими обличчями оперної сцени і відчути себе «учасником» «Весілля Фігаро» та інших оперних хітів.

Дресс-код фестивалю – одяг XVII-XIX століть і бажання вражень!

Також у перший фестивальний день, 4 червня, о 23:00 розпочнеться спеціальна нічна програма для молоді «Привиди старого замку».

Відбудеться кінопоказ культової голлівудської стрічки 2004 року «Привид опери», у стінах Палацу пройде інтерактивна нічна програма «Привиди старого замку», а шукачі пригод навіть зможуть заночувати у наметах на території Палацу Потоцьких (для участі у цій програмі необхідно попередньо звернутись до інфо-центру фестивалю).

Повернення минулої слави Палацу Потоцьких і Тульчину

Для додаткового створення особливої атмосфери місцем проведення фестивалю обрано одне з Семи чудес Вінниччини – знаменитий Палац Потоцьких, який свого часу називали «прикордонним» або «подільським Версалем».

Збудований у 1785 році за проектом французького архітектора Жозефа Лакруа Палац Потоцьких, крім своєї краси, має зручне місце розташування – всього година їзди з Вінниці і ви на місці!

Саме тут граф Станіслав Потоцький обвінчався з коханою Софією, для якої потім в Умані побудував славнозвісну «Софіївку».

У XVIII-XIX столітті Палац Потоцьких у Тульчині вирувало бурхливе культурне життя. У Палаці був власний симфонічний оркестр, оперна і балетна трупи, тому кожного року тут відбувалися прем’єрні постановки опер, пишні бали, маскаради і концерти, які відвідували перші особи того часу, включаючи польського короля Станіслава-Августа.

– Дуже символічно, що саме зараз Палац Потоцьких, який має таку славетну історію, отримує шанс відродитися і заявити про себе не тільки на всю Україну, а й – світ! - зазначає арт-директор «OPERAFEST-TULCHYN», радник міністра культури України Ірина Френкель. – Ми щиро сподіваємося, що така непересічна подія, як Міжнародний open air оперний фестиваль, приверне увагу максимальної кількості людей і завдяки цьому стане можливою реконструкція Палацу Потоцьких, яка розпочалась ще 42 роки тому, у 1975 році, але донині так і не завершена.

Безпека, максимальний комфорт і «чартерна програма» на «OPERAFEST-TULCHYN»

4-5 червня на території фестивалю «OPERAFEST-TULCHYN» будуть працювати кафе, зони відпочинку з туалетами і вся інфраструктура, необхідна для комфортного перебування відвідувачів.

Безпеку на фестивалі будуть забезпечувати патрульні тульчинської та вінницької поліції.

Зусиллями організаторів окреслені місця для паркування тих, хто приїде на фестиваль власним транспортом, а для забезпечення максимального комфорту запущено спеціальну «чартерну  програму» з Вінниці.

У дні фестивалю, 4-5 червня, зручні й сучасні великі автобуси будуть курсувати* з вулиці Чехова (кінцева зупинка тролейбусів № 10 і № 2, біля гіпермаркету «Грош»):

для бажаючих потрапити на денні вистави – о 16.00 (повернення у Вінницю - о 21.45);

для бажаючих потрапити на вечірні вистави – о 18.00 (повернення у Вінницю – о 00.45);

також є варіанти приїзду на цілий день (виїзд о 16.00, повернення у Вінницю о 00.45).

Вартість проїзду – 150 гривень. Придбати чартерні електронні квитки можна до 2 червня.

Всі учасники «чартерних рейсів» гарантовано отримають місця у партерній зоні фестивалю.

*Перевезення здійснюється Подільським туристичним центром.

Ліцензія - серія АВ № 616926, видана 11.04.2012 року Міністерством транспорту та зв’язку України.

Вичерпну інформацію про фестиваль, кожну виставу та «чартерні програми» з Вінниці глядачі можуть отримати:

1) подзвонивши в інформаційний центр «OPERAFEST-TULCHYN», який відкрито у центрі Вінниці – у обласній бібліотеці імені Тімірязєва (вул. Соборна, 73), за телефоном: (0432)690-025, який працює без вихідних з 9.00 до 21.00;

2) на сайті онлайн-бронювання чартерних квитків – bilet.vn.ua;

3) у касах «Афіша Вінниці», що працюють у ТСК «Магігранд», ТЦ  «Петроцентр» та Вінницькій обласній філармонії;

4) у Подільському туристичному центрі, який працює у центрі міста у Вінницькій Вежі (вул. М. Оводова, 20);

5) на сайті фестивалю operafest-tulchyn.blogspot.com;

6) у офіційних групах фестивалю у соцмережах: facebook.com/operafest-tulchyn і

vk.com/operafest-tulchyn

Німецький досвід

Оперний open air фестиваль є інструментом для відродження туристичного потенціалу міста Тульчин і знаменитого Палацу Потоцьких.

Подібні успішні приклади є у Європі. Наприклад, вже багато років у Східній Німеччині щороку проходить оперний open air фестиваль у Райнсберзькому палаці.

У 1990-х роках, після падіння Берлінської стіни і остаточної демілітаризації міст колишньої НДР, у місті Райнсберг було 100-відсоткове безробіття і більше 10 мільйонів євро боргів.

Саме оперний фестиваль допоміг місту не просто ожити, а прийти до процвітання.

За 10 років проведення фестивалю у місті збудовано 16 готелів і більше 18 ресторанів.

За рік 8 тисяч мешканців обслуговують 500 тисяч офіційно зареєстрованих туристів.

Культура стала поштовхом не тільки для розвитку бізнесу, а й дотичних туристичних напрямків. Оточений красивими озерами Райнсберг став «оазисом» для рибалок і визнаний «Краєм морозива» - щороку місто виробляє 365 унікальних сортів морозива і заробляє чимало коштів у власний бюджет завдяки розвитку риболовецького туризму, який у Німеччині є ліцензованим.

Оперний фестиваль у Райнсберзі є настільки престижним, що щороку його відвідують провідні європейські політики, зокрема, канцлер Німеччини Ангела Меркель.

А завдяки здобутому авторитету і популярності мерії вдалося отримати кошти на реконструкцію Палацу.

Досвід німецького фестивалю є натхненням для відродження тульчинського Палацу Потоцьких, який був одним із найвеличніших маєтків Європи на початку XVIII століття.

Арт-директор фестивалю «OPERAFEST-TULCHYN»  – заслужена артистка України, радник міністра культури України Ірина Френкель.

Режисер-постановник фестивалю – Павло Третьяков.

Прес-секретар фестивалю – Валентина Кирильчук, тел.: (096)314-51-55, Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

 

ПРОГРАМА

Міжнародного оперного open air фестивалю «OPERAFEST-TULCHYN»

Неділя, 04.06.2017

18.00 – М. Леонтович «НА РУСАЛЧИН ВЕЛИКДЕНЬ», казкова опера-феєрія

Академічний муніципальний камерний хор «Вінниця».

Симфонічний оркестр Вінницької обласної філармонії.

Солісти.

Диригенти: Герой України, народний артист України Мирослав Скорик

Заслужений діяч мистецтв України Георгій Курков

Народний артист України Віталій Газінський

2 відділення концерту

Проект «ГАЛА ОПЕРА». Кращі оперні арії Джузеппе Верді, Ріхарда Вагнера та інших європейських композиторів

Академічний хор «Глорія» Львівської обласної філармонії (художній керівник – заслужений діяч мистецтв України Володимир Сивохіп)

Галицький камерний хор (художній керівник - Василь Яциняк)

Академічний симфонічний оркестр Львівської обласної філармонії (художній керівник - Тара Криса, США)

Диригент - маестро Петер Маркс (Німеччина)

21.00 Українсько-італійська прем’єра!

Джоаккіно Россіні «ПРОБНИЙ КАМІНЬ», комічна опера на 2 дії

Солісти оперної студії Національної музичної академії ім. П.І. Чайковського.

Режисер-постановник - Богдана Латчук.

Диригент - заслужений діяч мистецтв України Андрій Савчук

23.00 – 03.00 «ПРИВИДИ СТАРОГО ЗАМКУ», нічна програма для молоді

- нічний показ кінофільму «ПРИВИД ОПЕРИ» Джоела Шумахера;

- театралізована нічна програма «ПРИВИДИ СТАРОГО ЗАМКУ»;

- для тих, хто шукає пригод ˗ ночівля у наметах на території Палацу Потоцьких (за окремим записом у інфо-центрі фестивалю).

Понеділок, 05.06.2017

18.00 Допрем’єрне виконання!

Дмитро Бортнянський «АЛКІД», концертна версія опери

Диригент - заслужений діяч мистецтв України Володимир Сивохіп.

2 відділення концерту

Жорж Бізе «КАРМЕН», концертна версія опери

Академічний хор «Глорія» Львівської обласної філармонії (художній керівник – заслужений діяч мистецтв України Володимир Сивохіп).

Галицький камерний хор (художній керівник - Василь Яциняк).

Академічний симфонічний оркестр Львівської обласної філармонії (художній керівник - Тара Криса, США).

Солісти: Софія Соловій, сопрано (Італія)

Тетяна Вахновська, мецо-сопрано (Україна)

Василь Понайда, тенор (Україна)

Микола Корнутяк, баритон (Україна)

Маріанна Лаба, сопрано (Угорщина)

Наталія Грановська, мецо-сопрано

Диригент - Сергій Хоровець (Україна - Польща).

21.00 Ексклюзивна прем’єра в Україні!

Ендрю Ллойд-Веббер «ПРИВИД ОПЕРИ», концертна версія мюзиклу

Джим Стейман «ТАНЕЦЬ ВАМПИРІВ», концертна версія мюзиклу

Академічний хор «Глорія» Львівської обласної філармонії (художній керівник – заслужений діяч мистецтв України Володимир Сивохіп).

Галицький камерний хор (художній керівник - Василь Яциняк).

Академічний симфонічний оркестр Львівської обласної філармонії (художній керівник - Тара Криса, США).

Диригент – заслужений діяч мистецтв України Володимир Сивохіп.

ПОЇХАЛИ ЗА ВРАЖЕННЯМИ!

ЧАРТЕРНА ПРОГРАМА

OPERAFEST TULCHYN

4 та 5 червня 2017 року у парку Палацу Потоцьких

збагатись незрівнянними враженнями від концертів та вистав міжнародного фестивалю!

Чартерна програма ˗ це автобусний маршрут.

ВІННИЦЯ-ТУЛЬЧИН-ВІННИЦЯ:

  • розклад адаптований під заходи фестивалю;
  • комфортабельне місце у м’якому автобусі*;
  • гарантоване місце в партерній зоні фестивалю;
  • повернення назад по завершенню концерту/вистави.

04 ЧЕРВНЯ, неділя:

чартерна програма А – денна вистава:

М. ЛЕОНТОВИЧ «НА РУСАЛЧИН ВЕЛИКДЕНЬ», казкова опера-феєрія

(поч. о 18.00)

ГАЛА ОПЕРА. КРАЩІ ОПЕРНІ АРІЇ Дж. Верді, Р. Вагнера

Відправлення з Вінниці

Прибуття в Тульчин

Відправлення з Тульчина

Прибуття у Вінницю

16.00

вул. Чехова

(кінцева зупинка тролейбусу №10 біля супермаркету «Грош»)

17.30

Палац Потоцьких

 

20.15

Палац Потоцьких

 

21.45

залізничний вокзал

 

чартерна програма В – вечірня вистава:

Українсько-італійська прем’єра!

ДЖ. РОССІНІ «ПРОБНИЙ КАМІНЬ», комічна опера на 2 дії (поч. о 21.00)

Відправлення з Вінниці

Прибуття в Тульчин

Відправлення з Тульчина

Прибуття у Вінницю

18.00

вул. Чехова

(кінцева зупинка тролейбусу №10 біля супермаркету «Грош»)

21.30

Палац Потоцьких

 

23.15

Палац Потоцьких

 

00.45

залізничний вокзал

 

чартерна програма С – всі заходи дня:

М. ЛЕОНТОВИЧ «НА РУСАЛЧИН ВЕЛИКДЕНЬ» (поч. о 18.00)

ДЖ. РОССІНІ «ПРОБНИЙ КАМІНЬ», опера на 2 дії (поч. о 21.00)

Відправлення з Вінниці

Прибуття в Тульчин

Відправлення з Тульчина

Прибуття у Вінницю

16.00

вул. Чехова

(кінцева зупинка тролейбусу №10 біля супермаркету «Грош»)

17.30

Палац Потоцьких

 

23.15

Палац Потоцьких

 

00.45

залізничний вокзал

 

 

05 ЧЕРВНЯ, понеділок:

чартерна програма D – денна вистава:

Д. БОРТНЯНСЬКИЙ «АЛКІД», концертна версія опери

Ж. БІЗЕ «КАРМЕН», концертна версія опери (поч. о 18.00)

 

Відправлення з Вінниці

Прибуття в Тульчин

Відправлення з Тульчина

Прибуття у Вінницю

16.00

вул. Чехова

(кінцева зупинка тролейбусу №10 біля супермаркету «Грош»)

17.30

Палац Потоцьких

 

20.15

Палац Потоцьких

 

21.45

залізничний вокзал

 

чартерна програма E – вечірня вистава:

ЕНДРЮ ЛЛОЙД-ВЕББЕР «ПРИВИД ОПЕРИ», концертна версія мюзиклу

ДЖ. СТЕЙМАН «ТАНЕЦЬ ВАМПІРІВ», концертна версія мюзиклу (поч. о 21.00)

Відправлення з Вінниці

Прибуття в Тульчин

Відправлення з Тульчина

Прибуття у Вінницю

18.00

вул. Чехова

(кінцева зупинка тролейбусу №10 біля супермаркету «Грош»)

21.30

Палац Потоцьких

 

23.15

Палац Потоцьких

 

 

00.45

залізничний вокзал

 

чартерна програма F – всі заходи дня:

Д. БОРТНЯНСЬКИЙ «АЛКІД»

Ж. БІЗЕ «КАРМЕН» (поч. о 18.00)

ЕНДРЮ ЛЛОЙД-ВЕББЕР «ПРИВИД ОПЕРИ»

ДЖ. СТЕЙМАН «ТАНЕЦЬ ВАМПІРІВ» (поч. о 21.00)

 

Відправлення з Вінниці

Прибуття в Тульчин

Відправлення з Тульчина

Прибуття у Вінницю

16.00

вул. Чехова

(кінцева зупинка тролейбусу №10 біля супермаркету «Грош»)

17.30

Палац Потоцьких

 

23.15

Палац Потоцьких

 

00.45

залізничний вокзал

 

 

ВАРТІСТЬ БУДЬ-ЯКОЇ ЧАРТЕРНОЇ ПРОГРАМИ – 150 грн.

ІНФОРМАЦІЙНИЙ ЦЕНТР ФЕСТИВАЛЮ:

вул. Соборна, 73 (наукова бібліотека ім. Тімірязєва)

тел. (0432) 690-025

електронна каса: bilet.vn.ua

Квитки у касах Вінниці:

бібліотека ім. Тімірязєва

ТРЦ «МАГІГРАНД»

ТРЦ «ПЕТРОЦЕНТР»

Вінницька обласна філармонія

Подільський туристичний центр.

ЗАВЕРШЕННЯ ПРОДАЖУ чартерних квитків 2 червня.

*Перевезення здійснюється Подільським туристичним центром.

Ліцензія - серія АВ № 616926, видана 11.04.2012 року Міністерством транспорту та зв’язку України

Вас може зацікавити:

Вінницька районна державна адміністрація

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International. Використання будь-яких матеріалів, що опубліковані на цьому сайті, дозволяється при умові зазначення посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на офіційний сайт Вінницької райдержадміністрації www.vinrda.gov.ua.