Пошук по сайту

Архів новин

Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
36717725
Сьогодні
Вчора
На цьому тижні
Минулого тижня
Цього місяця
Попередній місяць
Весь час
10378
24751
91541
36455495
627542
828250
36717725

Ваш IP: 3.235.68.180
28 березня 2024 12:09

Проведено штабне тренування органів управління та сил цивільного захисту Вінницького району

Головною метою штабного тренування було удосконалення навичок керівного складу органів управління цивільного захисту району в проведенні евакуації, практичне відпрацювання питань оповіщення та зв’язку, уточнення документів з евакуації (списків, планів тощо), визначення проблемних питань проведення евакуації та шляхів їх вирішення.

До тренування залучались:

- керівний склад цивільного захисту  району;

- районна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій;

- района тимчасова комісія з питань евакуації;

- керівники спеціалізованих служб цивільного захисту району ;

- керівний склад органів управління цивільного захисту та евакоорганів Дорожненської, Лаврівської сільських рад, Стрижавської селищної ради, ВАТ „Украфлора Вінниця”.

З ходом штабного тренування спостерігала група фахівців Департаменту цивільного захисту обласної державної адміністрації під керівництвом заступника начальника управління - начальника відділу планування Департаменту Зоя Циркун.

До участі в штабному тренуванні також залучались:

-   керівники та представники підприємств, установ та організацій, що здійснюють матеріальне постачання під час проведення евакуаційних заходів

-  командир 48  арсеналу зберігання боєзапасу  Міністерства оборони України полковник Ігор Малежик, який надав коротку можливу інформацію про арсенал та наслідки які можуть бути в результаті пожежі на арсеналі.

В зону ураження від вибуху боєзапасу на арсеналі потрапляють села Дорожне та Медвідка. Приймати евакуйоване населення будуть в с. Лаврівка та смт. Стрижавка.

Під час штабного тренування детально були відпрацьовані заходи оповіщення населення про аварію на арсеналі, заходи захисту населення від можливих наслідків вибуху боєзапасу (евакуація населення), заходи всебічного забезпечення евакуації населення та розміщення і забезпечення життєдіяльності евакуйованих в безпечних місцях.

Начальники районної спеціалізованої служби цивільного захисту:

- оповіщення і зв'язку Ілик О.С.

- протипожежної полковник служби цивільного захисту Оніщук М.І.

- охорони громадського порядку підполковник поліції Стахов В.В.

- медична Кривов’яз О.Л.

- комунально-технічна, інженерна та транспортного забезпечення Нечипоренко Н.П.

- матеріального забезпечення, торгівлі та харчування Мельничук Л.В.

- захисту сільськогосподарських тварин та рослин Федчишин І.П.

- енергетики Соломонюк Л.С.,

Начальник відділу освіти районної державної адміністрації Томусяк С.М. та

Голова районної евакокомісії Бегус О.М, доповіли голові райдержадміністрації свої рішення щодо виконання заходів евакуації та всебічного забезпечення евакуйованого населення.

Було перевірено готовність Збірного пункту евакуації в с. Дорожному та приймального пункту евакуйованих в смт. Стрижавка.

Керівництву органів місцевого самоврядування Дорожненської та Лаврівської громад було ще раз наголошено про необхідність обладнання населених пунктів Дорожне та Медвідка електросиренами з підключенням їх до загальнообласної системи оповіщення.

Мета штабного тренування органів управління та сил цивільного захисту району досягнута.

Вас може зацікавити:

Вінницька районна державна адміністрація

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International. Використання будь-яких матеріалів, що опубліковані на цьому сайті, дозволяється при умові зазначення посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на офіційний сайт Вінницької райдержадміністрації www.vinrda.gov.ua.