Пошук по сайту

Архів новин

Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
36724790
Сьогодні
Вчора
На цьому тижні
Минулого тижня
Цього місяця
Попередній місяць
Весь час
17443
24751
98606
36455495
634607
828250
36724790

Ваш IP: 54.160.133.33
28 березня 2024 15:55

Військово-патріотична гра «Сокіл» («Джура») пройшла у Вінницькому районі

Кожний навчальний заклад району представив козацький рій з відповідною атрибутикою (назва, клич-гасло, емблема, знамено).

Під час урочистостей відкриття змагань перед учасниками з привітальними словами виступили: головний спеціаліст відділу освіти Вінницької РДА Ліна Корінна, голова Вінницької районної організації ВФСТ «Колос» Роман Юсумбелі, заступник військового комісара Вінницького районного Військового комісаріату підполковник Валерій Курілов. Всі виступаючі виразили важливість в сучасних умовах формування у юнаків і дівчат глибоких і твердих національно-патріотичних переконань, високих морально-психологічних якостей, поваги молоді до народних звичаїв, традицій, національних цінностей українського народу та формування здорового способу життя, зміцнення духовного і фізичного здоров'я.

Під звуки тужливої народної пісні «Пливе кача по Тисмині» учасники змагань та всі присутні  вшанували пам'ять Небесної Сотні, загиблих  на майдані Незалежності під час Революції Гідності, пам'ять захисників нашої Вітчизни під час Другої світової війни, полеглих на східному фронті хвилиною мовчання.

На районному етапі Всеукраїнської військово-патріотичної гри взяли участь 31 навчальний закладів району.

Команди були розділені на дві групи: перша група - СЗШ І-ІІІст., друга група - СЗШ І-ІІст.

Змагання пройшли за такими військово-спортивними випробуваннями: «Впоряд», «Туристська смуга перешкод», «Стрільба», «Рятівник», Також учні змагалися на кращі знання з історії українського козацтва «Відун».

Найцікавішим і водночас найскладнішим випробуванням в військово- патріотичній грі «Сокіл»(«Джура») був етап  «Впряд» компетентними суддями оцінювався зовнішній вигляд роїв, виконання впорядкових наказів ройового, індивідуальні дії та дії в складі рою учасників, проходження урочистим ходом з військовим вітанням під час руху, проходження з виконанням лавової пісні. Найкраще командні та індивідуальні дії в складі рою продемонстрували учні Агрономічненської СЗШ І-ІІІст., , НВЗ «ЗОШ І-ІІІст.-ліцей смт Стрижавка», Стрижавської., Стадницької ЗОШ І-ІІІст., Вінницько-Хутірського НВК:ЗОШ І-ІІІст.-ДНЗ, Побережнянського НВК: ЗОШ І-ІІст.-ДНЗ, Лаврівської СЗШ І-ІІст.

На етапі «Туристська смуга перешкод», яка складалася з етапів прикладного характеру: «маятник», «подолання заболоченої місцевості на купинах», «переправа через яр по колоді», «паралельні мотузки», «рух на фініш гусячим кроком» своє лідерство підтвердили команди: Вінницько-Хутірський НВК: ЗОШ І-ІІІст.-ДНЗ, Агрономічненської СЗШ І-ІІІст.,  Хижинецька ЗОШ І-ІІІст.т., КЗ «Прибузький НВК: ЗОШ І-ІІст.-ДНЗ» СЗШ І-ІІст. Вороновицька ЗОШ І-ІІст.та Побережнянського НВК: ЗОШ І-ІІст.-ДНЗ

Найкращі навички і вміння стрільби з пневматичної гвинтівки продемонстрували учні Агрономічненської СЗШ І-ІІІст.., Вороновицької СЗШ І-ІІІст.№1, Вінницько-Хутірський НВК: ЗОШ І-ІІІст.-ДНЗ, Іванівської СЗШ І-ІІст., Комарівського НВК: ЗОШ І-ІІст.-ДНЗ та Зарванецької ЗОШ І-ІІст. Найвлучнішими серед стрільців стали такі учні: Дігтяр Андрій (Вороновицька СЗШ І-ІІІст.№1) з результатом 38 очок із 40 можливих,  Чухрай Іван (Іванівська СЗШ І-ІІст.) -35 очок, Ковальчук Владислав  (Медвеже-Вушківська СЗШ І-ІІІст.)- 34 очки, Щерба Максим (Пултівецька СЗШ І-ІІІст.)33 очки.

Найкращі знання з історії українського козацтва в конкурсі «Відун» показали учні Агрономічненської СЗШ І-ІІІст., Мізяківсько-Хутірської СЗШ І-ІІІст., Степанівського НВК: ЗОШ І-ІІІст.-ДНЗ, Лаврівької СЗШ І-ІІст., Переорської СЗШ І-ІІст. та Комарівського НВК: ЗОШ І-ІІст.-ДНЗ.

При визначенні знань учнів з проведенням рятувальних робіт найбільше правильних відповідей дала команда НВЗ «ЗОШ І-ІІІст.-ліцей смт Стрижавка» -серед навчальних закладів І-IIIcт. та Комарівський НВК: ЗОШ І-ІІст.-ДНЗ - серед навчальних закладів І-ІІст. В призери вввійшли також команди: Хижинецької ЗОШ І-ІІст., Вороновицької СЗШ І-ІІІст.№1, Переорської СЗШ І-ІІст. та Стадницької ЗОШ І-ІІст.

За підсумками І етапу Всеукраїнської етапу дитячо-юнацької військово- патріотичної гри «Сокіл»(«Джура») в загальнокомандному заліку стали:

Серед СЗШ І-ІІІст.:

І місце - Агрономічненська СЗШ І-ІІІст.;

II   місце – Вінницько-Хутірський НВК: ЗОШ І-ІІІст.-ДНЗ;

III        місце – Хижинецька ЗОШ І-ІІІст.

Серед СЗШ І-ІІст.:

І місце – Лаврівська СЗШ І-ІІст.;

II місце –Побережненський НВК: ЗОШ І-ІІст.-ДНЗ

III місце – Пере орська СЗШ І-ІІст.

Разом з тим, під час проведення гри «Сокіл»(«Джура») виявлено ряд проблем. Шість команд загальноосвітніх шкіл І-ІІІст. направили до участі в грі команди з порушенням вікового та кількісного складу учасників. Ось чому дані команди посіли остані шість місць в рейтингу, не зважаючи і на непогані показники випробувань.

На завершення рої - переможці в загальнокомандному заліку та в окремих видах змагань отримали грамоти, кубки, подарунки від відділу освіти,  управління праці та соціального захисту населення Вінницької райдержадміністрації.

Вас може зацікавити:

Вінницька районна державна адміністрація

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International. Використання будь-яких матеріалів, що опубліковані на цьому сайті, дозволяється при умові зазначення посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на офіційний сайт Вінницької райдержадміністрації www.vinrda.gov.ua.