Пошук по сайту

Архів новин

Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
36730653
Сьогодні
Вчора
На цьому тижні
Минулого тижня
Цього місяця
Попередній місяць
Весь час
23306
24751
104469
36455495
640470
828250
36730653

Ваш IP: 35.173.233.176
28 березня 2024 20:04

Свято спорту та людського спілкування

Піклування про власне здоров’я, стан фізичного розвитку, працездатність, вироблення навичок організації режиму повсякденної активності — усе це називаємо здоровим способом життя. Сьогодні сподіватися на успіх у будь-якій справі може тільки людина сучасна, енергійна, з гарною фізичною підготовкою. І таких є чимало в родині енергетиків Вінниччини, які, до речі, є кращими в Україні за виробничими показниками. Це особлива категорія людей, котрі працюють у нелегких погодних умовах, для них немає різниці - сніг, мороз, дощ чи неймовірна спека - електроенергія повинна надійти споживачам. А їх на Вінниччині - 770 тисяч, у тому числі 1, 38 тис. - промислових, 1, 34 тис. - сільськогосподарських, 750 тис. - побутових. Зона обслуговування має площу в 26,5 тис. км2. Загальна протяжність повітряних на кабельних ліній електропередач становить 44,88 тис. км.

Після урочистого шикування та підняття капітанами команд Державного прапора України та знамена змагань до слова було запрошено директора з персоналу ПАТ “Вінницяобленерго” Віталія Хребтія.

- За 12 років Спартакіада стала невід’ємною частиною життя нашої компанії. Дуже приємно, що все більше і більше наших працівників долучаються до занять фізкультурою, особливо молодь, за якою майбутнє. Практично в усіх структурних підрозділах облаштовано спортивні майданчики, придбано інвентар (набори шахів, шашок, для занять настільним тенісом та ін.), форму, і все це також радує. Торік наша команда брала участь у 12-й Спартакіаді працівників енергетики та енергетичної промисловості України. Виборола там 7 золотих, 2 срібних, 1 бронзову медалі й стала переможницею. Також була четвертою на Спартакіаді трудящих промисловості й транспорту держави. Тож так тримати й надалі! Бажаю Вам нових перемог, адже коли живе спортивних дух, тоді є й ефективна праця,— зазначив виступаючий.

Учасники змагань оплесками привітали своїх колег, котрі боронили й боронять незалежність та територіальну цілісність України в зоні АТО. Загалом з початку конфлікту до війська було призвано 232 енергетика, 45 з них брали безпосередню участь в бойових діях.

У своєму виступі голова Вінницької РДА Михайло Демченко наголосив, що Вінниччина нині є взірцем для всієї держави, і ми маємо бути лідерами, передовиками в усіх галузях. Михайло Іванович привітав спортсменів ПАТ “Вінницяобленерго” з успіхами на загальноукраїнській арені, побажав добра, здоров’я та перемоги найсильнішим.

Від імені вороновичан учасників Спартакіади віншував очільник ОТГ Олександр Ковінько. Серед іншого він побажав фізкультурникам гарної погоди ( і вона, до речі, того дня не підвела). Від жителів громади, за старовинним українським звичаєм як символ миру, добра та злагоди гостям та представникам команд було вручено хліб-сіль на вишитих рушниках.

У церемонії відкриття заходу також взяли участь заступник голови Вінницької районної ради Олексій Плакида, директор Вороновицької СЗШ І-ІІІ ст. №1 Володимир Пелешок, очільник РО ВФСТ “Колос” АПК України Родіон Юсумбелі та ін.

Відповідно до положення, змагання проходять у три етапи: відбіркові в трудових колективах, зональні (Замостянські, Бершадські, Оратівські ЕМ), фінал (2 червня, Хмільницькі ЕМ). Згідно із жеребкуванням, колективи у Вороновиці виступали в двох підгрупах: І - Барські, Жмеринські, Могилів-Подільські, Чернівецькі ЕМ, управління 2 “Високовольтний блок”; ІІ - Замостянські, Мурованокуриловецькі, Тиврівські, Шаргородські ЕМ.

Після отримання необхідної інформації учасники, арбітри та вболівальники поринули у всепоглинаючий вир спортивних пристрастей. Наголосимо, що хоча змагалися й аматори, емоцій та переживань тут було не менше, аніж на Олімпіаді. Енергетики мірялися силами у волейболі, міні-футболі, настільному тенісі, шахах, шашках, гирьовому спорті, перетягуванні линви.

Серед богатирів не було рівних електромонтеру Жмеринських ЕМ Віктору Рудакову (60 піднять), дещо гірші показники в інженера з технічного аудиту Віталія Стратія (Шаргород), електромонтера Володимира Маліновського (Замостя). Із шашкістів найкмітливішими виявилися провідний інженер служби релейного захисту управління 2 “Високовольтний блок” Юрій Хохлов, майстер Замостянських ЕМ Віктор Чайка, водій спецавтомобіля Чернівецьких ЕМ Микола Пастух. Шашкістів — інженер служби ізоляції управління 2 “Високовольтний блок” Леонід Смірнов, дистпетчер Анатолій Ляхович (Чернівці), електромонтер підстанцій Дмитро Гуцуляк (Бар). У міні-футбол найкраще зіграли аматори з Чернівців, Шаргорода та Могилева-Подільського. Зазначимо, що у двох останніх видах спорту наші земляки із Замостянських ЕМ були четвертими. А ось на волейбольному майданчику рівних їм не було. Друге місце тут завоювали любителі літаючого м’яча з управління 2 “Високвольтний блок”, третє — енергетики Мурованих Курилівців. Найвправніше володіли малою ракеткою заступник начальника служби охорони праці ПАТ “Вінницяобл-енерго” (того дня іменинник) Анатолій Семесенко, електромонтер Жмеринських ЕМ Віталій Капяненко, інженер з технічного аудиту Чернівецьких ЕМ Антон Політанський. В перетягуванні линви найкраще впиралися потужні чоловіки з Шаргорода, Могилева-По-дільського, Мурованих Курилівців.

У загальнокомандному заліку першість вибороли аматори управління 2 “Високовольтний блок” (68 очок), другу сходинку умовного п’єдесталу посіли фізкультурники Замостянських (64), дві третіх, із однаковим результатом у 58 очок, Могилів-По-дільських та Шаргородських ЕМ. Зазначені команди візьмуть участь у фінальних змаганнях Спартакіади в Хмільнику.

Переможців та призерів в окремих видах спорту нагороджено грамотами у загальнокомандному заліку — кубками. Їх вручив директор з персоналу ПАТ “Вінницяобленерго” Віталій Хребтій. Також від імені учасників він подякував за відмінну організацію змагань колективам Замостянських ЕМ (директор Леонід Соломонюк), Вороновицьких СЗШ І-ІІІ ст. №1 (Володимир Пелешок), ПТУ-14 (Володмир Нагорний), чітке та неупереджене суддівство арбітрам; їх очолював Павло Колісник. До речі, суддя, майстер спорту СРСР з шахів Олександр Катюха провів сеанс одночасної гри з енергетиками.

Варто наголосити, що попри певні здобуті місця на Спартакіаді не було переможених, адже всі її учасники отримали заряд бадьорості, відчули смак руху та радість молодості й людського спілкування.

Джерело: комунальна регіональна газета "Подільська зоря"

Вас може зацікавити:

Вінницька районна державна адміністрація

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International. Використання будь-яких матеріалів, що опубліковані на цьому сайті, дозволяється при умові зазначення посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на офіційний сайт Вінницької райдержадміністрації www.vinrda.gov.ua.