Пошук по сайту

Архів новин

Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
36732722
Сьогодні
Вчора
На цьому тижні
Минулого тижня
Цього місяця
Попередній місяць
Весь час
25375
24751
106538
36455495
642539
828250
36732722

Ваш IP: 44.192.247.185
28 березня 2024 21:59

Святкує Сокиринецька ОТГ

Ще здалеку можна було почути запальні українські мелодії, котрими ще до початку концертної програми радували публіку запальні хлопці з фольклорного гурту «Подільські музики» (Павло Пісковий), дзвінкі голоси, жарти. Для хлопчиків та дівчаток розгорнули батутове містечко та гірки. Діти не тільки завзято стрибали на атракціонах, а й із задоволенням смакували морозивом, солодощами, поп-корном та прохолодними напоями. Також кожен охочий зміг насолодитись та переглянути безліч декоративно прикладних виробів, зокрема вироби із лози, рогози, бісеру, дерева, підручних матеріалів, в’язані та вишиті поробки, рушники, сорочки, яскраві вишиванки та витинанки, картини виконанні у різних стилях та техніках, ікони, фотороботи, різноманітні прикраси, ляльки-мотанки, гончарні вироби, яскраво розписані петриківським розписом, народне малярство та багато іншого. Окрім творчих доробків, хазяйки гостинно запрошували усіх охочих скоштувати смачних традиційних українських наїдків та напоїв. Радувала око й виставка-продаж імбирного печива.

Як і годиться першою з вітальним словом до односельців та гостей свята звернулась голова ОТГ Лариса Мельничук.   Вона зазначила, що громада ще надзвичайно молода, про те за цей час уже вдалося здійснити чимало. Очільниця громади також подякувала односельцям за довіру, актвину життєву позицію, підприємцям – за фінансову допомогу та підтримку усіх починань. Побажала присутнім міцного здоров’я, достатку, родинного тепла, затишку, благополуччя, шани та поваги, здійснення омріяного та задуманого щастя та радості усім, в першу чергу дітям - адже саме вони радість, гордість батьків та надія на світле майбутнє для країни й головне мирного неба.

До віншувань долучились також заступник голови Сокиринецької ОТГ Василь Шевчук та начальник місцевого відділу освіти Лариса Маціпура.

Покладанням квітів до монумента загиблим воїнам та хвилиною мовчання було вшановано пам'ять земляків, котрі не повернулися з фронтів Другої світової війни.

Затим яскравими барвами завирувала концертна програма. Учасники урочистого концерту, вкотре довели, що культурно-масова робота в краї на висоті й наші земляки вміють не тільки сумлінно працювати, а й мають неабиякі таланти до співу, танців та музики. Українські та світові народні й сучасні пісні, запальні хореографічні постановки, інструментальні номери, колоритні мелодії звучали зі сцени. Родзинкою ж концерту став виступ  заслуженого артиста України Миколи Янченка та його чарівної колеги Тетяни Денисюк. Микола Янченко не тільки радував глядачів професійно виконаними душевними піснями, а й веселив усім жартами, бажав процвітання й охоче фотографувався із глядачами.

У фіналі свята усі змогли поласувати смачною наваристою юшкою та запашним короваєм.

Джерело: комунальна регіональна газета "Подільська зоря"

Вас може зацікавити:

Вінницька районна державна адміністрація

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International. Використання будь-яких матеріалів, що опубліковані на цьому сайті, дозволяється при умові зазначення посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на офіційний сайт Вінницької райдержадміністрації www.vinrda.gov.ua.