Пошук по сайту

Архів новин

Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
36720537
Сьогодні
Вчора
На цьому тижні
Минулого тижня
Цього місяця
Попередній місяць
Весь час
13190
24751
94353
36455495
630354
828250
36720537

Ваш IP: 44.200.179.138
28 березня 2024 14:05

Проведено правопросвітницький захід в Стрижавській ЗОШ-І-ІІІ ступенів

Основними завданнями акції є:

- привернення уваги громадськості до актуальних для українського суспільства проблем подолання насильства в сім’ї, протидії торгівлі людьми та жорстокого поводження з дітьми, гендерного насильства та забезпечення рівних прав жінок і чоловіків;

- активізація партнерського руху органів державної влади, державних закладів, громадських організацій щодо викорінення домашнього насильства;

- проведення інформаційних кампаній з метою підвищення обізнаності населення України з питань попередження насильства в сім'ї, жорсткого поводження з дітьми, формування свідомості всіх верств населення  щодо нетерпимого ставлення до насильства;

- формування свідомості усіх верств населення щодо нетерпимого ставлення до насильства.

Правопросвітницький захід організовано спільно Вінницьким бюро правової допомоги та службою у справах дітей Вінницької РДА в Стрижавській ЗОШ-І-ІІІ ступенів.

На просвітницькій лекції були присутні учні 7-9 класи навчального закладу, а також соціальний педагог, вчителі та заступник директора школи. Розпочавши бесіду з учнями, начальник Вінницького бюро правової допомоги Олег Педина, ознайомив присутніх із ЗУ «Про попередження насильства в сім’ї», «Про протидію торгівлі людьми» та «Про основи соціального захисту бездомних громадян і безпритульних дітей», в основному зосередивши увагу на заходах, які вживаються з боку держави з метою запобігання та профілактики зазначених обстави.

Також присутнім було надано роз’яснення щодо відповідальності за вчинення насилля, а також проаналізовано основні статті Кримінального кодексу та кодексу про адміністративні правопорушення, що передбачають відповідальність за вчинення насилля.

Зокрема, особливу увагу присутніх було зосереджено на ЗУ «Про безоплатну правову допомогу», визначивши коло суб’єктів права на безоплатну правову допомогу та способи її реалізації. Також проінформовано, що діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, діти, які перебувають у складних життєвих обставинах, діти, які постраждали внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів, - є теж суб’єктами на безоплатну правову допомогу та мають право на всі види правових послуг передбачених Законом.

Начальник служби у справах дітей Вінницької районної державної адміністрації Юлія Кучер ознайомила присутніх заходу з основними функціями служби, які спрямовані на захист законних прав та інтересів малолітніх та неповнолітніх дітей, які опинилися в складних життєвих обставинах та стали жертвами насилля. При цьому звернула увагу присутніх, що служба відповідно до чинного законодавства є уповноваженою установою, на яку покладається здійснення заходів з попередження насильства в сім’ї, куди в разі необхідності, особи, що стали жертвами насилля можуть звертатися за для захисту порушених прав та законних інтересів малолітніх та неповнолітніх дітей.

По закінченню інформаційного заходу, діти та працівники школи мали можливість отримати юридичні консультації від представників Вінницького бюро правової допомоги та служби у справах дітей Вінницької райдержадміністрації, також усім присутнім були роздані інформаційні матеріали про права дітей.

Вас може зацікавити:

Вінницька районна державна адміністрація

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International. Використання будь-яких матеріалів, що опубліковані на цьому сайті, дозволяється при умові зазначення посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на офіційний сайт Вінницької райдержадміністрації www.vinrda.gov.ua.