Пошук по сайту

Архів новин

Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
36753035
Сьогодні
Вчора
На цьому тижні
Минулого тижня
Цього місяця
Попередній місяць
Весь час
18568
27120
126851
36455495
662852
828250
36753035

Ваш IP: 3.91.249.156
29 березня 2024 15:56

Волонтерство стан душі, що не залежить від віку

З кожним роком у нашій державі розвивався волонтерський рух, покращувалась його якість, розуміння цінності та важливості зазначеної діяльності. Найактивніше українське волонтерство себе проявило під час трагічних подій новітньої історії нашої країни – Революції Гідності, війни на Сході. Адже саме ці мужні та гідні люди з великим серцем та незгасною вірою першими йшли на фронт добровольцями, збирали кошти на все необхідне для наших воїнів, шукали потрібні ліки, допомагали біженцям, облаштовували на нових місцях вимушених переселенців, займалися оснащенням армії і підтримкою родин, які втратили когось у війні на Донбасі. Нині чи не кожен третій українець хоча б дотично, але все ж таки причетний до волонтерського руху.

На захід завітали голови Вінницьких районних держадміністрації Михайло Демченко та ради Сергій Сітарський, депутати Вінницької обласної рад Сергій Кривешко та Тарас Кобець, очільник районної організації ветеранів Петро Василинич, керівник Вінницької обласної організації інвалідів війни, збройних сил та учасників бойових дій Микола Ситар, представники громадських та голови первинних ветеранських організацій, волонтери та школярі, котрі є активними учасниками зазначеного руху, зокрема учні із Зарванців, Хижинців та Мізяківських Хуторів.

Першою із вітальним словом до присутніх звернулась господарка заходу Валентина Погребняк. Вона щиро дякувала усім, хто долучився до волонтерського руху, особливо дітям, котрі завдяки підтримці педагогів організували та провели низку волонтерських заходів, благодійних акцій та ярмарків. Адже за її словами саме з таких патріотичних, завзятих та добрих хлопців та дівчат виростуть справжні українці. Наголосила, що вже не один рік співпрацює із юними волонтерами Вінницького району. Не оминула у своєму виступі Валентина Іванівна й волонтерську діяльність ансамблю «Хуторяни» з Мізяківських Хуторів.

Щиро вітали волонтерів Сергій Кривешко й Тарас Кобець. Вони подякували юним та досвідченим волонтерам за їх нелегку працю, активну життєву позицію, вміння об’єднувати навколо себе однодумців, достукатись до людських сердець. Побажали не зупинятись на досягнутому, рухатись вперед, незважаючи ні нащо й своїми діями підштовхувати владу та громаду до активного руху та допомоги. Закликали разом творити добрі справи заради розвитку та блага держави та її громадян, наголосили, що спільними зусиллями можна подолати будь-які труднощі та перешкоди.

Затим вони разом з Валентиною Погребняк подяками, подарунками та квітами за активну участь у волонтерському русі відзначили учнів та педагогів Хижинецької ЗОШ І-ІІІ ступенів, Зарванецької ЗОШ І-ІІ ступенів та КЗ «Мізяківсько-Хутірський НВК: ЗОШ І-ІІІ ступенів – ДНЗ».

Чимало теплих слів на адресу винуватців свята лунало з вуст керманичів Вінницького краю Михайла Демченка та Сергія Сітарського. Вони зазначили, що волонтери – це люди, які за покликом душі і серця допомагають тим, хто цього потребує, не чекаючи подяк, нагород та визнання. Завдяки їх небайдужості, порядності, активній громадській позиції та фанатичній відданості справі Україна відстоює та зберігає незалежність. Наголосили, що надзвичайно приємно, що серед названих сьогодні освітніх закладів більша частина – це школи Вінницького району.

- Сьогодні волонтери це нове та чесне обличчя нашої країни. Саме вони підтримують українських воїнів, возять все необхідне на передову, піклуються про літніх та малозабезпечених людей, опікуються дітьми, допомагають хворим. Щиро дякуємо усім, хто має велике серце, і не втрачає віру у те, що зусилля і однієї людини можуть змінювати світ. Вдячні волонтерам - добровольцям, які не чекають прийняття законів, підтримки держави, а діють миттєво, допомагають, рятують, підтримують. Бажаємо міцного здоров’я, злагоди, добробуту, родинного затишку та тепла, мирного неба, успіхів в нелегкій, але потрібній роботі, нових добрих справ, вдячності та поваги від людей, - підсумували очільники Вінницького району.

Також Михайло Демченко, Сергій Сітарський та Петро Василинич подяками та грошовими винагородами відзначили найкращих школярів-волонтерів та їх вчителів.

Продовжився захід яскравою та патріотичною концертною програмою. Вокальними номерам вражали Сергій Матяш та Роман Зоря, грою на акордеоні порадував Сергій Мороз. Декламуванням віршів про волонтерів вразила наймолодша учасниця дійства й за сумісництвом активний волонтер Катя Стасенко, авторськими віршами тішили поетеса Галина Фурса. Згодом усі бажаючі змогли переглянути короткий фільм про враження, почуття, переживання, здобутки, мрії та сподівання волонтерів.

Джерело: регіональна газета "Подільська зоря",

фото Калюжко Маріни

Вас може зацікавити:

Вінницька районна державна адміністрація

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International. Використання будь-яких матеріалів, що опубліковані на цьому сайті, дозволяється при умові зазначення посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на офіційний сайт Вінницької райдержадміністрації www.vinrda.gov.ua.